Co bude lepší pro psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
3.2.15 15:59

@Bambrštoul přítel je fešák :-D. Škoda, že psa nepůjčujete, já bych si ho občas na poňuchňání do postele klidně vzala :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
3.2.15 16:02

@Boudová Proč extrém, já to tak rozhodně nevnímám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.2.15 16:02

@Bambrštoul Krásný :mrgreen: Jsi můj člověk, já bych svého taky nedala, i kdyby to byla největší kalamita. :hug: A @Boudová taky, viď? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
3.2.15 16:03

@Hoa Mai Děkuji, tak snažila jsem se, no. :mrgreen: Náš pes by Vás při mazlení zabil, je to hrozné tele. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.2.15 16:07

@Bambrštoul můj přítel má o 10kg víc, to bych dala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146

@majki.r Já jsem velká pejskařka a když jsem si pořizovala psa, tak jsem věděla do čeho jdu. Všechno má své pro a proti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
@Anonymní píše:
Omlouvám se, píšu z tabletu a omylem jsem klikla na jinou diskusi aniž bych to odeslala a jak koukám, nějak se to odeslalo samo :oops:
Otázka měla znít tak, jestli je v takovém případě pro psa takové řešení v pořádku. Zvykat jí na rok na jiné prostředí a pány. Už mě totiž i napadlo, zda jí najít nový domov, kde už zůstane. Což bych samozřejmě nerada, ale chci slyšet i názor někoho nezaujatého, kdo se třeba dokáže trochu vcítit do toho psa. Aby to nevyznělo špatně, nesnažím se jí zbavit, jen je mi jí už nějak líto, jak se pořád stěhuje :|

Zdědili jsme po babičce dva pejsky a sami jsme měli už jednoho našeho a jednoho přítelkyně bratra. Na chvíli jsem venčívala i 4 pejsky :roll: Museli jsme to nějak vyřešit, babička si moc přála, aby zůstali spolu. Pejsek zůstal u jedné tety, a u další tety fenka, po nějakém čase, když moje sestra dodělala domek, tak šli oba pejsci spolu k ní. Pejskům se dost po sobě navzájem stýskalo a byli i smutní, když se pak různě stěhovali. U sestry pak oba spolu žili ještě asi 5 let, pejsek o rok déle a mám dojem, že v momentě, kdy se sestěhovali dohromady a viděli, že jsme trochu netradiční smečka, ale vídají nás často i tak, tak se uklidnili. Jednoznačnou radu nemám, myslím, že záleží na pejskovi jak to vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
3.2.15 16:09

@Hoa Mai Tak můj přítel má o 40kg víc a já to teda nedávám. :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.2.15 16:16
@Bambrštoul píše:
@majki.r Já jsem velká pejskařka a když jsem si pořizovala psa, tak jsem věděla do čeho jdu. Všechno má své pro a proti. :)

No a to je právě ono. My všechny jsme si pořizovali psa záměrně, zakladatelka ho našla. Kdyby ho nenašla, psa by si nepořizovala, jak sama píše. Já myslím, že už to, že si ho nechala, zajišťuje mu dobrý domov a snaží se pro něj najít nejlepší řešení, je dost šlechetné. Spousta lidí by tohle vůbec neudělala. Ono už jen když si tady přečtu milion diskuzí na téma Pořídili jsme si psa (záměrně) a neumíme ho vychovat, po měsíci ho chceme dát pryč atd atd, tak je mi z toho na blití. Ale tady se mi zdá, že zakladatelka uvažuje celkem rozumně. Ono nezáleží ani tak na velikosti psa, jako na jeho povaze a jsou psi, kterým je fakt líp na zahradě, stejně jako jsou psi, kteří by se po půl hodině sami na zahradě zbláznili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.2.15 16:20
@Bambrštoul píše:
@Hoa Mai Tak můj přítel má o 40kg víc a já to teda nedávám. :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
:mrgreen: tak jo. Mě zatím seděl jen Ridgeback na klíně. Židle úpěla, ale mě se to líbilo. Ale je jasné, že ten váš mazlík je kapánek těžší, no :-D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.2.15 16:22

@Hoa Mai to my jsme úplně jiná váhová kategorie. Jack mi přibral na tři kila :mrgreen: Ale předtím jsme měli pesana skoro 60ti kilového.
A dala jsem na vaše rady a už nekrmím Royalem, dávám z konzervy kvalitní jehněčí maso. Jen mu ho občas namíchám s těstovinami nebo s trochou rýže, ale většinou dávám jen to jehněčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
3.2.15 16:34
@Hoa Mai píše:
No a to je právě ono. My všechny jsme si pořizovali psa záměrně, zakladatelka ho našla. Kdyby ho nenašla, psa by si nepořizovala, jak sama píše. Já myslím, že už to, že si ho nechala, zajišťuje mu dobrý domov a snaží se pro něj najít nejlepší řešení, je dost šlechetné. Spousta lidí by tohle vůbec neudělala. Ono už jen když si tady přečtu milion diskuzí na téma Pořídili jsme si psa (záměrně) a neumíme ho vychovat, po měsíci ho chceme dát pryč atd atd, tak je mi z toho na blití. Ale tady se mi zdá, že zakladatelka uvažuje celkem rozumně. Ono nezáleží ani tak na velikosti psa, jako na jeho povaze a jsou psi, kterým je fakt líp na zahradě, stejně jako jsou psi, kteří by se po půl hodině sami na zahradě zbláznili.

@Hoa Mai Já nic zakladatelce nevyčítám, tak jako tak, to bude vždy její rozhodnutí. Chápu, že se snaží najít nějaké rozumné řešení a klobou dolů za to. Jenže, když už si psa pořídím, najdu, koupím a následně nechám, tak musím nést to bříme po celý život psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.2.15 16:38

@Bambrštoul přesně tak. My měli doma pesana, velkého černého, byl s námi 14 let, pak odešel na stáří. Já si na něj během života vyvinula silnou alergii, nemohla jsem ho pomalu ani pohladit, i na ty chlupy, co byly všude. Neustále jsem vysávala, uklízela, nejhorší bylo, když jsem ho musela osprchovat po procházce a ty mokré chlupy se mi nalepily na ruce, pak jsem byla celá rudá. Ale nikdo z nás nikdy ani na minutku nepřemýšlel, že bysme ho dali pryč. Jen jsem se musela zařídit jinak, do pokoje nesměl, musela jsem víc uklízet…ale nikdy bysme ho nedali pryč. Na druhou stranu jsem ale měla jen ekzém, teď mám strach, aby maličká tu mou alergii nezdědila a nereagovala na našeho joršírka třeba astmaticky a tak, to bych pak Jackouška musela dát pryč. Ale roztrhalo by mi to srdce a jemu taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
3.2.15 16:46

@majki.r Měla jsem přítele, co byl od dětství alergik/astmatik a celé dětství vyrůstal se psem a žije. :)…ale to je všechno individuální. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.2.15 16:47

@Bambrštoul já vím, že jí nic nevyčítáš, já se jen snažím pochopit její úhel pohledu. A nepřijde mi, že by nechtěla nést břímě, jen se snaží najít řešení, které by vyhovovalo všem. Jako kdybych si já, která jsem si naprosto vědomě pořídila akčního línajícího psa do bytu, stěžovala, že ho nezvládám a vadí mi chlupy, no tak byste mi klidně mohly napsat, že jsem kráva a měly byste svatou pravdu.

@majki.r no už jsem si říkala, že se tě zeptám, jak je na tom pejsek, jestli jsou nějaké změny. A to ti přibral po té změně žrádla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný