Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@majki.r píše:
teď mám strach, aby maličká tu mou alergii nezdědila a nereagovala na našeho joršírka třeba astmaticky a tak, to bych pak Jackouška musela dát pryč. Ale roztrhalo by mi to srdce a jemu taky
Toho jsem se taky dost bála a pořád bojím, taky nevím, co bych dělala. Já jsem atopička, ale zvířata mi nikdy ekzém nezhoršovala, jenže vím, že některým atopikům vadí. Naštěstí se u syna zatím žádný ekzém ani alergie neprojevila, ale bojím se toho pořád, kromě nás všech by to určitě nesl špatně i prcek, pořád se se psem muchlujou a oblizujou.
@Hoa Mai Spíš je takový akorát…jemu ta váha haprovala vždycky, teď mi připadá fajně zdravý. Ale to bříško ho zlobí pořád, takže změnou stravy se to nezlepšilo. Co říkáš na ty těstoviny a rýži? On mi třeba nechce moc baštit maso v kusech, nejde mu to moc pokousat, tak kupuju to samé, ale rozdrcené v paštičce, a když mu to zamíchám do trochy těstovin, tak se po tom může utlouct. Ale nevím, jestli je vhodné mu to takhle dávat. Většinou mu to dávám samotné, jako jen paštiku, ale to nemá tak rád…
@majki.r já myslím, že určitě v pohodě, taky jsme tak krmili prvního psa. Nemělo by té rýže nebo těstovin ale být moc, většina porce by mělo být maso. Přidala bych zeleninu (a ovoce), pokud ti to bude žrát. Naši psi se třeba mohli a můžou utlouct po mrkvi a jablkách, dávala jsem i jinou zeleninu, ale záleží na něm, co ti vezme.
@Hoa Mai píše:
@majki.r já myslím, že určitě v pohodě, taky jsme tak krmili prvního psa. Nemělo by té rýže nebo těstovin ale být moc, většina porce by mělo být maso. Přidala bych zeleninu (a ovoce), pokud ti to bude žrát. Naši psi se třeba mohli a můžou utlouct po mrkvi a jablkách, dávala jsem i jinou zeleninu, ale záleží na něm, co ti vezme.
Tak supr, děkuju
Já mu dávám zeleninu docela často, jím jí teď v těhotenství hodně, tak se s ním vždycky rozdělím, ale nedávám mu jí moc, prý je těžká na žaludek. Ale trochu mrkvičky dostane vždycky, miluje i papriku, dokonce i olivy.
Já mu vždycky dám tak 80% masa a zbytek rýže nebo těstoviny, nemá to pak tak jednotvárné a poškákne si ![]()
@majki.r No tak to je úplně ideální poměr. Té zeleniny taky nemá být moc, někdo třeba nedává vůbec, mě přijde lepší nějakou dát, zvlášť, když to má pes rád.
@Hoa Mai Moc děkuji, že mě chápeš
Když jsem si jí brala, samozřejmě jsem počítala s tím, že je to na celý její život. Teď jsem jen byla ve fázi, kdy jsem si nevěděla rady, co bude lepší pro ní, ale teď už vidím, že bude lepší, když se vrátí k nám, i když si mezitím už zvykne na jiné pány.
A s tím bytem, no já vím, že pro někoho je to nepochopitelné, ale ona nemůže být v bytě, i když jsem se jí věnovala skoro celý den a chodila s ní hodně často ven, nebyla tam tak šťastná, jako tady na dvoře, kde hrabe, chytá myši, potkany a už i s netopýrem se přišla pochlubit ![]()
Se dvěma dětmi už s ní nebudu moct chodit 4× denně na procházky, nebudu se jí moct skoro vůbec věnovat, už tak se sotva stíhám věnovat dětem a domácnosti. Kdyby mi přibyla další povinnost, tak doma shnijeme. Starší dceři jsou necelé 3 roky a mladší je půl roku, jen pro představu
. Ty chlupy bych teda taky nedala, ale kdyby to byl domácí pes, nejspíš bych dokázala zatnout zuby a vydržet to. Ale ona by už na bytě trpěla, tím jsem si jistá i když tomu asi spousta holek nevěří ![]()