Co budete vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
26.7.10 15:57

Zapečené těstoviny

500g mletého masa, 500g cuket, 200g tvrdého strouhaného sýra, 2 cibule, 4 zelené papriky, 5 větších rajčat, sůl, pepř, oregano, olej, těstoviny

Pokrájíme cibulku, dáme na větší kastrol osmahnout na tuku, na cibulce orestujeme maso, osolíme, okořeníme, dáme dusit. Očistíme papriky, rajčata a cukety, nakrájíme na malé kousky a přidáme k mletému masu. Dusíme do měkka. Zvlášť uvaříme špagety. Nastrouháme sýr, 2/3 z něj vmícháme do hotové masové směsi a promícháme se špagetami. Dáme na plech a posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.7.10 16:07

fragolo tak to zní více než lákavě, určitě zksím udělat

díky za recept :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.7.10 16:32

Rychlý studený recept neboli bomba
kompotované ovoce(broskve, meruňky, jahody, ananas)zkrátka na co máte chuť, piškoty, smetana ke šlehání, pudink(opět přijde na chuť).
Postup na dno nádoby nandat piškoty, pokapat šťávou z ovoce, smetanu vyšlehat a smíchat s uvařeným pudinkem a dát na piškoty, poté ovoce a opět piškoty, šlehačkopudink, ovoce atd. Možno i všechno zamíchat dohromady, pouze piškoty zvlášť. Nechat v lednici nejlépe přes noc a je to bašta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
26.7.10 19:15
cancerka píše:
My máme bramborovou polívku a grenadirmarž (nebo jak se to píše).

týjo a co to je ten grenadirmarž,…to neznám…jinak jsem ráda za inspiraci,už mám všechno poznamenáno,takže díky za inspiraci a klidně jestli budete mít nějakej dobrej receptík,tak ho sem hoďte,…bude se hodit,já nakonec dnes dělala chlupaté noky s jahodami-recept zory jandové…mnamka…a chlapci mají ze včerejška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
26.7.10 23:02
lleennttiillkkaa píše:
My máme dneska kuřecí vývar a zbytek guláše od neděle.
Doporučuju třeba kuře na vegetě s rýží, je to jednoduchý, rejžnákyp, zapečený špecle,
Já se snažím vařit tak, aby to bylo na dva dny, ale poslední dobou mi taky nějak dochází fantazie, mám pocit, že vaříme pořád to samý dokola.

Jéé nemáš nějaký dobrý recept na ty špecle?zrovna se mi doma jedny válej :wink:

• Citovat
  • Upravit
3963
27.7.10 07:53

jsem taky kdysi jedla salát ze špeclí,takovej jakoby těstovinovej-majolka,zelenina,…u nás v obchodě jsem špecle dlouho neviděla,asi zkusím pohledat v tesku,…by se daly i ty špecle třeba zapíct ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
27.7.10 07:57

huráá..dnes nevařím. Mám zbytek fazolačky od včerejška. :dance: Udělám jen dort s piškotů a mascarpone. Čekám návštěvu, tak ať je něco ke kafíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
27.7.10 09:09
christy píše:
lleennttiillkkaa píše:
My máme dneska kuřecí vývar a zbytek guláše od neděle.
Doporučuju třeba kuře na vegetě s rýží, je to jednoduchý, rejžnákyp, zapečený špecle,
Já se snažím vařit tak, aby to bylo na dva dny, ale poslední dobou mi taky nějak dochází fantazie, mám pocit, že vaříme pořád to samý dokola.
Jéé nemáš nějaký dobrý recept na ty špecle?zrovna se mi doma jedny válej :wink:

Takže zapečené špecle.
Balík špeclí, Kus uzenýho, ale postačí i nějaký salám, 2 vejce, cca 15deka eidamu, cibule, necelý hrnek mléka.
Cibulku a uzený pokrájíme. Nejprve osmahneme cibulku lehce do zlatova, přidáme uzený a osmahneme do křupava. Mezitím uvaříme špecle. Uzený smícháme se špeclema, dáme do pekáče, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vajíčky, které rozkvedláme s mlíkem a dáme do trouby na 180st zhruba na 30 až 45 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
27.7.10 13:00

Specle se spenatem - do zapekaci misky dame polovinu uvarenych specli nebo ktere koli jine testoviny,na to cerstvy listovy spenat-cely balik nebo i vice,na spenat na platky pokrajeny cesnek,pepr,druha pulka specli.Zalijeme slehackou,ve ktere muzeme rozmichat dve vajicka.Zapikame.Navrch muze byt stouhany syr,Niva.Kdo chce muze pridat kus uzeneho,anglickou..

Grenadyr - uvarime testoviny,uvarime brambory-normos oloupane,nakrajene na kousky.Osmahneme cibulku,zapaprikujeme-hodne,trocha kminu.Vse smichame,zapeceme.Je to vazne mimoradne dobry :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
27.7.10 13:07

Asi budu vypadat jako blbec, ale co je to ten granadyr? Můžu podrobný recept? Tam se nedává maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.7.10 13:11
Aladina píše:
Farska- jak jsi zapékala ty brambory s cuketou a mletym? Cukety podusíš, nebo tam dáš syrovou? A to maso před tím osmahneš? Nebo taky syrový?

Co? kDE? Kdy??? 8-o 8-o 8-o 8-o

Já to neznám-na tuhle diskuzi jsem narazila prave teeed :jazyk:
Ale s varenim mam cely dnesni den hodne spolecneho-kuchtim zasoby na dalsi dny,ktere stravim v porodnici :mrgreen:
Dnes jsem zatim ukuchtila veprove v porku a mrkvi a druhe jidlo kureci maso na nudlicky s kari a smetanou…Odpo budu varit rajskou omajdu 8-) 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65347

Tak dnes máme.-…¨
na cibulce masíčko…plecko osmahnout,podusit malinko,osolit opepřit a přidat trošku protlaku nebo kečupu…
Zalít vodou a přidat zelí,zase podusit a pak dolít vodou,do toho mišmaše dát vařit ještě brambory,dle chuti přidat koření a je to.....
Vše v jednom hrnci,rychlé a dobré :-D
Jen nevím,jak se to jmenuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309

Prosim o vysvetleni jako Farrlin-CO TO JE???? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
27.7.10 13:33
Farllin píše:
Asi budu vypadat jako blbec, ale co je to ten granadyr? Můžu podrobný recept? Tam se nedává maso?

Mozna budu ja vypadat jako blbec,ale taky moc nerozumim otazce :lol:

Tezko to napsat podrobneji,kdyz tam vic ingredienci neni :wink: ,alespon ja to znam takto.

A ne,nedava se tam maso :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
27.7.10 13:39
farska píše:
Prosim o vysvetleni jako Farrlin-CO TO JE???? :nevim: :nevim: :nevim:

Je to proste jidlo :lol: ,kdy se zvlast uvarej testoviny,zvlast oloupane,osolene brambory.Po uvareni zcedime,nasypeme do pekace.Na panvi osmazime cibulku,opaprikujeme - paprikou nesetrime,kmin,pepr.Pridame do pekace,promichame.Zapeceme.K tomu kysela okurka nebo zeleninovy salat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí