Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Malá měla dneska svíčkovou od neděle, je omáčková a já jsem si udělala kuskus se zeleninou a s tuňákem. Přítel bude mít taky svíčkovou a když bude mít málo, tak je v lednici ještě nějakej řízek ![]()
Tak u nás se dělá grenadýrmarš takhle:
Uvařím kolínka (či jíné těstoviny).Zvlášť uvařím klasicky brambory s kmínem a solí. Z brambor udělám bramborovou kaši do které přisypu sladkou papriku.
Na tuku osmahnu cibulku. Všechno se pak smíchá dohromady a naložím na talíř a baštím, super je to zapíjet mlíkem nebo kefírem.
Varianta pro chlapi nebo lidi, kteří bez masa ani krok.
Můžete s cibulkou osmahnout nějakou tu uzeninu (párek, kabanos,klobásku nebo přímo uzené jak chcete)
Jestli se nepletu je to maďarské jídlo a moje babička pochází ze slovenska, takže to mám od ní.
Mimochodem dneska jsme měli halušky s brynzou. Klasická bryzna nám moc nejede,takže to dělám tak že tam dám kostku tuhle + cca půlku pomazánkového másla.
Zítra to vidím na pangase s bramorem.
cancerka píše:
Tak u nás se dělá grenadýrmarš takhle:
Uvařím kolínka (či jíné těstoviny).Zvlášť uvařím klasicky brambory s kmínem a solí. Z brambor udělám bramborovou kaši do které přisypu sladkou papriku.
Na tuku osmahnu cibulku. Všechno se pak smíchá dohromady a naložím na talíř a baštím, super je to zapíjet mlíkem nebo kefírem.
Varianta pro chlapi nebo lidi, kteří bez masa ani krok.
Můžete s cibulkou osmahnout nějakou tu uzeninu (párek, kabanos,klobásku nebo přímo uzené jak chcete)
Jestli se nepletu je to maďarské jídlo a moje babička pochází ze slovenska, takže to mám od ní.Mimochodem dneska jsme měli halušky s brynzou. Klasická bryzna nám moc nejede,takže to dělám tak že tam dám kostku tuhle + cca půlku pomazánkového másla.
Zítra to vidím na pangase s bramorem.
Juu,tak priste to zkusim z ty kase
..
Já dnes vařím zapečené brambory s čabajkou, včera jsem dělala už zmiňované špagety carbonara a zítra se chystám na čočku na kyselo. Ještě mám v mrazáku zelené fazolky tak přemýšlím co s nimi, výborné jsou osmahnuté na pánvi s kořením pěti vůní jako příloha k pečeným uzeným stehnům, ale ty těď nemám… Jo a o víkendu jsem dělala kontrabáš, to je s pohankou, výborné
Ještě milujeme lasagne s mletým masem a bešamelem, to je náročnější na přípravu, ale taky skvělé.
Farllin píše:
Jakou třeba děláte plpu na špagety?
Já osmahnu cibulku, přidám plechovku loupaných rajčat, ty na pánvi vařečkou rozsekám na kousky, nechám probublat, pak přidám koření (oregáno, bazalka, tymián) a pokud mám tak nakrájené olivy (neradši mám černé) a nakonec nadrobno krájený česnek. Pro masožravce se může přidat klobása, slanina, cokoliv, je to dobré vždycky a když se to posype sýrem, tak ještě lepší ![]()
My jíme špecle se špenátem, nebo s uzeným a se zelím. Jdou skoro se vším.
Já dneska dělám zapékané těstoviny s masem a zeleninou.Na dva dny..,ať zítra nemusím vařit.
Dneska budou špízy z kuřecího a vepřového masa a domácí americké brambůrky ![]()
Já jsem si poprvé v aživotě snad naplánovala jídelníček až do konce týdne,až mě to překvapilo a přítel mi ho rozhodil, protože asi poprvé v životě si řekl co by chtěl a zrovna to koupil. Koupil květák, takže budeme mít květák. Jinak mám naplánovano smažený gothaj a kaše, potom špekáčky na pivě a kečupu. Není to zrovna zdravé, ale rychlé. Budeme mít víkend pracovní, tak proto.