Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je mi 15 a chtěli jsme s kamarádama zkusit něco ukrást v obchode. Vzal jsem to na sebe a pak mě viděla ochranka a zavolali mětskou policii. Věc stála 1400kč. Zaplatil jsem na místě pokutu 500kč. Za týden mám jít s rodiči na sociálku, tak co tam budou řešit? Děkuji.
Pokud jen na sociálku tak udělají tytyty.. a pokud na přestupkové tak zápis + pokuta min 1000 a výše.
@phennelova píše: Více
Tak můžou navrhnout ještě kurátora. Nebo kdo tam posílám. Znám kluka, který tak po krádeži pěkně každý měsíc musel naklusat ke kurátorovi.
Pokud je to poprvé a doposud s tebou nebyly problémy, nemáte jako rodina dohled apod, tak tobě i tvým rodičům domluví a tím to bude končit. Pokud se to bude opakovat nebo to není poprvé, tak ti pravděpodobně bude přidělen kurátor, no a kdyby ani to nezabralo, tak potom už jen soudní odebrání. Ale tak daleko to snad nedojde a pokud je to poprvé a chápeš, že to byl špatný nápad a už se to nebude opakovat, tak se ti na poprvé nic nestane. Je to poučení, že krást se nemá a teď už je jen na tobě, jak to bude dál.