Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky co by měl umět 8 měsíční prcek..Malej sedí bez opěr
y umí byt na boku a trošinku se zvednout do sedu.převaluje se otačí se na bříšku ale plazit se neumí pořád dava nohy pod bříško a nic
a hodně si mě pořád stoupá na špičky když ho chci vzít do sedu tak si stoupne ![]()
Kazdy dite je jiny, ja myslim ze tvoje dite umi vsechno co ma umet.
kazdej prcek neco jinyho…nekterej driv sedi..nekterej driv leze…to nemuzes srovnavat.
Holky moje mala ma presne pul roku a uz asi 14 dnu se zveda do polozedu. děla takovy sklapovačky
Za jak dlouho myslite ze si sedne??
Sikinko takhle si nesedne, nebo aspon pravdepodobne ne
Nejdriv bude na brisku, pak bude davat kolinka pod sebe, pak bude na vsech 4, pak bude nejaky ten tyden perovat na kolinkach, a pak si pres paticku sedne
Nebo by to tak pry melo byt a nase Zuzanka to mela presne takhle ![]()
přesně jak tu někdo psal, každé dítě je jiné… já to vidím u nás.. mám devítiměsíčního syna a sousedka osmiměsíčního (jsou od sebe asi tři týdny) a je to nebe a dudy… oba se vyvíjí úplně jinak, různé vývojové stupně u nich probíhají různě dlouho a prostě jinak.
Aliik píše:
Sikinko takhle si nesedne, nebo aspon pravdepodobne neNejdriv bude na brisku, pak bude davat kolinka pod sebe, pak bude na vsech 4, pak bude nejaky ten tyden perovat na kolinkach, a pak si pres paticku sedne
Nebo by to tak pry melo byt a nase Zuzanka to mela presne takhle
Ahaaaa… No, ja jí na břiško vubec nedávám.. Pak strasne pistí.. Nenavidi to na břišku.. Tak to si hold holka musí najit jinej zpusob ![]()
sikinka16 píše:Aliik píše:Ahaaaa… No, ja jí na břiško vubec nedávám.. Pak strasne pistí.. Nenavidi to na břišku.. Tak to si hold holka musí najit jinej zpusob
Sikinko takhle si nesedne, nebo aspon pravdepodobne neNejdriv bude na brisku, pak bude davat kolinka pod sebe, pak bude na vsech 4, pak bude nejaky ten tyden perovat na kolinkach, a pak si pres paticku sedne
ona na to přijde sama to se neboj ![]()
Phoebe píše:sikinka16 píše:ona na to přijde sama to se nebojAliik píše:Ahaaaa… No, ja jí na břiško vubec nedávám.. Pak strasne pistí.. Nenavidi to na břišku.. Tak to si hold holka musí najit jinej zpusob
presně taaak
Sikinko, na bříško bys ji měla dávat co nejčastěji a hlavně neposazovat tak, jak ji máš na fotce.
Ivča78 píše:
Sikinko, na bříško bys ji měla dávat co nejčastěji a hlavně neposazovat tak, jak ji máš na fotce.
Já vím ![]()
Ahoj moje 8 měsíční Adélka (10 kilo)
. Lozí po kolínkách, v postýlce se postaví a obejde ji celou dokola, postaví se snad o každý druh nábytku. A když ji vezmu za ruce tak se mnou normálne projde klidně celý pokoj. Jak říkají ostatní maminky , u každého miminka je to jiné. ![]()