Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, náš malý má v místě kde dudlík přiléhá na kůži trvale zánět kůže. Kožní doktorka mi řekla že je to tzv. „dudlíkový exém“ a že se s tím nedá nic dělat. Naproti tomu pediatr řekl že se to musí léčit a dal mi mastičku s kortikoidy. Ta se smí užívat max. tři dny. Fakt je že zabrala, ale jen na ty tři dny. V okamžiku kdy ji vysadíme, exém je zpátky. A to trvale. Nemáte s tím někdo zkušenost? Poradíte?
Díky moc.
S kortikoidy na obličeji opatrně, asi bych je v tomto případě nedávala vůbec.
Řešení je vysadit dudlík, ale sama vím, jak je to těžké, ještě jsem k tomu nenašla odvahu
Nicméně tenhle problém měla dcera v období, kdy jí rostly zuby a ona víc slinila, pak se to spravilo. Chce to, aby kůže co nejvíc dýchala, zkus třeba po usnutí vyjmout dítěti dudlík z pusy.
Ahoj, nám vymizel s odstavením dudlíku
..
Jinak u nás stačilo pusu pořádně umýt - většinou ti pod dudlíkem zůstane trochu mléka, přkrmu, a prostě namastit i obyčejsnou mastičkou a pomohlo to.. Ale jakmile se dél dudlík žužlal bylo to opět zpátky..
radla bych výměnu dudlíka
Taky jsem zvědavá co ti ostatní poradí, malá má to samý i když dudlík nemáme
Asi z hrníčku s cumlem nebo nevím. Měli jsme na to Locoid, taky s kortikoidy a nechci ho dávat, když stejně zabere max. na den. Ke kožní se musíme objednat, malá byla nemocná, takže až příští týden…
Holky nám zabralo opravdu supovně ommýt , hlavně usušit než dát dudlik a mastila jsem to Lipobase mlékem. exportizal nebo tak nějak..
Je to porstě mléko na obličej a tělíčko z lékarny a měli sme ho od lékařky uplně na všechno.. Nebo obyčejní lipobase mastičku.. Nevím jak se to přesně píše- mám t v ložnici a malý tam spí ![]()
Lipobase mastičku jsem nezkoušela, měla jsem na to Excipial ale ten vůbec nezabírá. Pusinku samozřejmě poctivě umývám a promazávám, dudlíčky čistím a průběžně vyměňuji, prostě myslím, že ta kůže je přecitlivělá. A bez dudlíčku se neobejde. Samozřejmě mu ho z pusinky vyndávám když usne.
ahoj, tak přesně na tenhle typ podráždění existuje tento krém, je to teda dražší cca 254 kč +- tohle jsem zkopírovala, co píšou o něm:Bioderma ABC Derm Peri-oral je antimykotický krém zaměřený na lišej okolo úst i těch nejmenších dětí s protisvědivým účinkem. Zabraňuje podráždění slinami, uklidňuje začervenání, předchází infekcím. Lehce se roztírá a zanechává pokožku vláčnou. Specifická péče o podrážděnou pokožku v okolí úst. Podráždění jsou způsobena enzymy slin (cumlání dudlíku, prstu,…) a zhoršují se působením chladu a větru. Hypoalergenní, bez parfému.
Vlastnosti:
Speciální složení látek společně s patentovaným komplexem Amylpriv (s protienzymatickým účinkem) pokožku zklidní. Amylpriv aktivně působí na amylázu, přirozený enzym slin, který způsobuje vznik podráždění v okolí úst Jemná ochranná textura ABCDerm Périoral krému obsahuje účinné látky, které pokožku regenerují a uklidňují. Nezanechává stopy po krému a do pokožky se lehce vstřebává.
my jsme ho měly, používal ho i náš bratránek - úspěšně. ![]()
Moc děkuji, hned si ho půjdu koupit a vyzkouším. Snad to zabere.
makinamama píše:
ahoj, tak přesně na tenhle typ podráždění existuje tento krém, je to teda dražší cca 254 kč +- tohle jsem zkopírovala, co píšou o něm:Bioderma ABC Derm Peri-oral je antimykotický krém zaměřený na lišej okolo úst i těch nejmenších dětí s protisvědivým účinkem. Zabraňuje podráždění slinami, uklidňuje začervenání, předchází infekcím. Lehce se roztírá a zanechává pokožku vláčnou. Specifická péče o podrážděnou pokožku v okolí úst. Podráždění jsou způsobena enzymy slin (cumlání dudlíku, prstu,…) a zhoršují se působením chladu a větru. Hypoalergenní, bez parfému.Vlastnosti:
Speciální složení látek společně s patentovaným komplexem Amylpriv (s protienzymatickým účinkem) pokožku zklidní. Amylpriv aktivně působí na amylázu, přirozený enzym slin, který způsobuje vznik podráždění v okolí úst Jemná ochranná textura ABCDerm Périoral krému obsahuje účinné látky, které pokožku regenerují a uklidňují. Nezanechává stopy po krému a do pokožky se lehce vstřebává.
my jsme ho měly, používal ho i náš bratránek - úspěšně.
Když malýmu rostly zoubky tak měl taky takový problém a manžel ho vzal do lekárny a otočil malého směrem k lékarnici se slovy prosím něco na tohle a ukázal na pusinku.
![]()
Dostal taky to Péri-oral a pomohlo mu to.
My měli slintací ekzém, ale zabral krém Linola Fett (na doporučení MUdr.) a nebo poradila ten Bioderm, co psal někdo víš, ale tam byla vyšší cena, tak jsme začli s Linolou a zabrala hned ![]()
Nemám to vyzkoušené, ale pro děti s dudlíkem je tahle mastička http://detska-kosmetika.heureka.cz/…specifikace/#….
zimi píše:
Holky nám zabralo opravdu supovně ommýt , hlavně usušit než dát dudlik a mastila jsem to Lipobase mlékem. exportizal nebo tak nějak..
Je to porstě mléko na obličej a tělíčko z lékarny a měli sme ho od lékařky uplně na všechno.. Nebo obyčejní lipobase mastičku.. Nevím jak se to přesně píše- mám t v ložnici a malý tam spí
Exportizalem myslíš asi Excipial U Lipolotio, ne? ![]()
Asi
něco takového mi leží v ložnic, kde právě nemůžu, protože mi tam spí dítě ![]()
Zabíralo nám často umývat a utírat do sucha. A mazali jsme Bepanthen mast (s červeným pruhem). Kortikoidy bych na dítě mazala až kdyby mu šlo o život.
Doporučovala bych změnit pediatra.
Příspěvek upraven 29.09.11 v 18:13
Tak jsem zaběhla koupit tu Biodermu, naštěstí ji měli. Vyzkouším a napíšu jak jsme dopadli.