Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, máme 3měsíčního klučinu a doteď jsme ho vozili ve vajíčku Strata od Jané. Problém je v tom, že už má přes 7kg a vajíčko je mu dost těsné a navíc, když ho musím teple obléct, tak to už se tam nevejde vůbec
Co byste mi doporučili jako přechodnou variantu než bude mít 9kg, což vypadá tak v půl roce takže něco mezi 3-6měsícem.Vlastně ani nevím co bych měla koupit ![]()
Ahoj,
já se obávám, že ve vajíčku bude muset drobek ještě nějakou dobu vydržet. Ve třech měsících je ještě hodně maličký a určitě bych ho z vajíčka ještě nedávala. Já měla obě děti ve vajíčku do roka - měli cca 12 kg.
Pokud se ti tam nevejde oblečený, tak kup ten speciální fusak do autosedačky. Nevím od jaké firmy to je, ale holky ti určitě poradí ![]()
jestli tomu dobre rozumim tak ho nechces davat do sportaku…ja teda vidim ted dost casto vozit ve sportovnim kocarku Jane novorozence…sou tam ve fusaku s nanoznikem…to by nebylo reseni???
eventulne si pojcit od kamaradky treba nejakej hlubokej kocarek..kupovat asi neme cenu ..
tterka píše:
Ahoj,
já se obávám, že ve vajíčku bude muset drobek ještě nějakou dobu vydržet. Ve třech měsících je ještě hodně maličký a určitě bych ho z vajíčka ještě nedávala. Já měla obě děti ve vajíčku do roka - měli cca 12 kg.
Pokud se ti tam nevejde oblečený, tak kup ten speciální fusak do autosedačky. Nevím od jaké firmy to je, ale holky ti určitě poradí
jo ty ho vozis v autosedacce????… tak to teda nevim..to mi prijde divny…ja sem vozila ve vajicku jen kdyz sem nekde byla autem a potrebovala sem neco oblita.....pro 3mesicni a vic mi to prijde dost nepohodlny…to rac sportak
valer píše:Valer, já nevím. Pochopila jsem to tak, že zakladatelka píše o vajíčku do auta, když chce nějakou přechodnou variantu do devíti kg. Ale možná se pletutterka píše:jo ty ho vozis v autosedacce????… tak to teda nevim..to mi prijde divny…ja sem vozila ve vajicku jen kdyz sem nekde byla autem a potrebovala sem neco oblita.....pro 3mesicni a vic mi to prijde dost nepohodlny…to rac sportak
Ahoj,
Pokud se ti tam nevejde oblečený, tak kup ten speciální fusak do autosedačky. Nevím od jaké firmy to je, ale holky ti určitě poradí
Ahoj, jaké je největší vajíčko, neporadím. Mám přerostlého syna, ale v obyč vajíčku od Chicca jezdil do 13-ti měsíců (a co bych za to dala, kdyby se tam ještě vešel, po směru jízdy bleje jak amina).
Každopádně nic jiného, než vajíčko dát stejně nemůžete. U klasické autosedačky nejde jen o tu váhu, ale o stavbu tělíčka dítěte. Dokud není řádně zpevněné, nemá po směru jízdy co dělat
Takže jako důvod nevidím ani to, že dítě samo sedí (což teda ve třech měsících určitě ne). Jde tu o bezpečnost a pokud je protisměru jízdy, tak v případě nárazu nepadá volně do pásů, ale zaboří se do sedadla ![]()
Jinak fusaků je fůra, Jde jen o to, aby měli i prostřižení pro autosedačky, což většinou splňují všechny „5-ti dírové“ fusaky. Takže aesthetic, emitex atd…
valer píše:tterka píše:jo ty ho vozis v autosedacce????… tak to teda nevim..to mi prijde divny…ja sem vozila ve vajicku jen kdyz sem nekde byla autem a potrebovala sem neco oblita.....pro 3mesicni a vic mi to prijde dost nepohodlny…to rac sportak
Ahoj,
Ale ona neříkala, že ho vozí ve vajíčku pořád! Určitě to myslí tak, že když prostě někam jedou autem, tak ho má samozřejmě ve vajíčku… no né? ![]()
Vím, že je brzo ho dávat z vajíčka do nějaké autosedačky, ale já ho prostě oblečenýho do toho vajíčka nedám,protože se tam prostě nevejde.Když ho teple obléknu tak ho tam musím doslava vtlačit a to zatím nemá nic moc teplé oblečení, tak vážně nevím co s tím
Na délku je vajíčko fajn, ale co se týče šířky tak to je mazec.
Jedině se zkusit podívat podle parametrů po nějaké širší… Obecně mi přijde, že teď dělají všechno takové pidi (i korbičky) ![]()
Ano myslím, že když někam jedeme, tak ho mám ve vajíčku.
Problém je v tom, že když dám do vajíčka ten speciální fusak, tak už tam nedám dítě páč se tam nevejde
My máme taky doma macíka a do vajíčka se nám vejde ještě teď (9 měsíců, 10kg a 75cm) … sice mu trošku čouhají nohy, ale to asi jinak nejde..
A do autosedačky ho dávám pouze tehdy, když někam jedeme a myslím, že do auta není třeba mimi moc nabalovat. I když náš je už starší a je otužilej.
Ale do autosedačky mám tu zabalovačku od Emitexu (přímo do toho) a využívám ji i teď do sporťáku.. když ještě není taková zima.. myslím si, že i se sedmi kily by se s tou dekou do autosed. vešel.
Jinak já mám autosed. Cortina (trojkombinace s kočárkem), myslím, že taky není nijak obr velká, ale vejdem se.
Jinak pak vím o sedačkách, co jsou od 0-18kg myslím… takže to je možná varianta pro velká mimi..jezdí tam taky proti směru jízdy… zkus pohledat na NETu.. ![]()
Amabilis přesně jak říkáš je to teď všechno tak pidi.Jinak vajíčko je super vypolstrovaný hotový luxus, ale co zmůžu s luxusem, když tam nemůžu dát dítě?
V protismerne autosedacce (bud vajicko nebo kategorie 0-18) musi byt dite, dokud nesplnuje VSECHNY nasledujici podminky: stari 9 mesicu, samo jiste sedi, vazi 9kg
Ja mam Zuzanku prave proto stale ve vajicku, je ji pres 10 mesicu, sedi davno, ale vazi jen 8180g. Takze si v nem do roka pobyde, i kdyz uz se ji tam tezce nelibi ![]()
alimra6 píše:
Vím, že je brzo ho dávat z vajíčka do nějaké autosedačky, ale já ho prostě oblečenýho do toho vajíčka nedám,protože se tam prostě nevejde.Když ho teple obléknu tak ho tam musím doslava vtlačit a to zatím nemá nic moc teplé oblečení, tak vážně nevím co s tímNa délku je vajíčko fajn, ale co se týče šířky tak to je mazec.
Mrkni sem, to jsou ty autosed. 0-18kg
http://www.zbozi.cz/?…