Co čekat v PPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7065
9.5.21 13:15
@Anonymní píše:
@andelka83 já doufala, že když to bude pro školu, tak by do toho MŠ už nemuseli tahat. Školce už o nic nejde.

Tak pokud jde o odklad školní docházky tak do toho MŠ má co mluvit. :nevim:
Musí přeci sepsat důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 13:16

@smajlik345 protože mi ho psali už loni a nesouhlasila jsem s tím. Letos bych ráda, aby to vyjádření bylo k něčemu.
Např. loni mi napsali, že nemá vadu řeči, má správný úchop a grafomotorika odpovídá věku. Loni neuměl 10 hlásek, tužku držel v pěsti a kresba byla úrovní tak na 3-4 roky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.21 13:17

@Jannys o odklad už nejde.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
9.5.21 13:25
@Anonymní píše:
@smajlik345 protože mi ho psali už loni a nesouhlasila jsem s tím. Letos bych ráda, aby to vyjádření bylo k něčemu.
Např. loni mi napsali, že nemá vadu řeči, má správný úchop a grafomotorika odpovídá věku. Loni neuměl 10 hlásek, tužku držel v pěsti a kresba byla úrovní tak na 3-4 roky…

Tak jestli je PPP rozumná, tak ty co tam pracují sami vidí jaký syn je, není. A udělají si svůj úsudek a nebudou brát na 100% posudek z mš. Jakože když ty tam napíšou to co vloni, tak paní co bude pracovat se synem uvidí, že je to blbost a třeba si o tom s tebou promluví…
A nebo si najdi jinou PPP, která více řeší dítě, více mluví s tebou a míň se zajímá o to co je napsáno na papíře z mš
Ale nevím jak to funguje teď, byla jsem tam 2krát jako dítě, nepamatují si z toho skoro nic před x lety a na střední škole znova, kdy jsem tam šla velmi nerada, ale musela jsem ať mám úlevu u maturity (nepočítají chyby ze slohové práce, které stejně počítali chytráci z prahy ). A velmi krásné jsem si s nimi promluvila, vysvětlili mi vše, řekli nač se zaměřít a doporučili pokračovat na vš- tak si někdy možná ještě jejich radu vezmu k srdci :-) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32867
9.5.21 13:26
@Anonymní píše:

Tak to tam snad zjistili ne?
Jestli jde do 1 třídy, tak vyjádření aktuálního školního zařízení potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32867
9.5.21 13:28

My jsme chodili do SPC, napřed kvůli odkladu a doporučení na AP a další rok kvůli doporučení pro školu. Vždycky se spolupracovalo s ms a vyšetření dělali i přímo ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 14:10

@andelka83 nepotěšila jsi mě. Doufala jsem, že se tomu vyhnu. Loni jsem do PPP nesla zprávu od logopedky a z MŠ a byl to popis 2 naprosto rozdílných dětí.

• Citovat
  • Upravit
32867
9.5.21 16:38
@Anonymní píše:
@andelka83 nepotěšila jsi mě. Doufala jsem, že se tomu vyhnu. Loni jsem do PPP nesla zprávu od logopedky a z MŠ a byl to popis 2 naprosto rozdílných dětí.

Oni si s tím poradí. Ta zpráva ze školy je jen jeden z dokumentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 17:08

@andelka83 poradí, ale doufala jsem, že by mohl mít nějaké podpůrné opatření a hlavně učitelka doufala, že dostane nějakou radu. Pokud ze školky bude znít zpráva, že se jedná o naprosto bezproblémové dítě, tak ani do poradny nemusíme chodit. Navíc za poslední 2 roky ve školce byl dohromady tak měsíc, protože je pro mě jednodušší si ho nechat doma.
Už loni se jim v PPP nezdálo, že tam jdeme s takovým posudkem.
On bude v poradně hodný a bezproblémový. U logopedky se začal běžně chovat až po 2 letech a ta z něj byla v naprostém šoku.

• Citovat
  • Upravit
9023
9.5.21 17:20
@Anonymní píše:
@andelka83 poradí, ale doufala jsem, že by mohl mít nějaké podpůrné opatření a hlavně učitelka doufala, že dostane nějakou radu. Pokud ze školky bude znít zpráva, že se jedná o naprosto bezproblémové dítě, tak ani do poradny nemusíme chodit. Navíc za poslední 2 roky ve školce byl dohromady tak měsíc, protože je pro mě jednodušší si ho nechat doma.
On bude v poradně hodný a bezproblémový. U logopedky se začal běžně chovat až po 2 letech a ta z něj byla v naprostém šoku.

do PPP jsem šla taky s posudkem, který se mi nelíbil a psycholožce jsme to v PPP řekla
poprosila jsme i logopedku o zprávu
ono se jednoduše řekne, ony ho uč ve školce znají, ale na mě celkem vyjeveně koukaly, proč jako do PPP jdeme a po vyšetření mi dala psycholožka za pravdu, že není zralá, nepřipravená na školu.
Takže nechuti ke školce rozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32867
9.5.21 17:32
@Anonymní píše:
On bude v poradně hodný a bezproblémový. U logopedky se začal běžně chovat až po 2 letech a ta z něj byla v naprostém šoku.

No oni to berou v potaz, že teď se do školky a školy moc nechodilo. Ale měli by i navštívit školku a sledovat dítě tam.
My jsme byli teď, 4 třída, vyšetření bylo jedno psychologické a druhé speciálně pedagogické. Plus se ptali mě a měli teda i zprávu ze školy ( ta vyšla nejlíp ze všeho, protože ve škole byl málo, a učí se dobře)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 17:46

Myslím, že jim jde spíš o to jak je na tom ve společnosti ostatních dětí, než to co umí. Popis ze školky, kde píší, že nemá logo vady, které můžou slyšet a dobře drží tužku, což můžou vidět je jim na nic.
Nám přišla zpráva pozdě, až jsme byli dávno po poradně a taky se nic nestalo. V poradně dítě ohodnotili jako šikovné nadané a ze školky jim přišlo, že je hodně pozadu. Ale poradili si s tím :)
Někdy jsou ty zprávy ze školky zavádějící a myslím, že s tím počítají. Proto posílají do škol a školek své lidi na pozorování. V této době je to ale trochu horší…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.21 18:32

@andelka83 to se u nás neděje. Do MŠ PPP nejezdí.

• Citovat
  • Upravit
32867
9.5.21 19:14
@Anonymní píše:
@andelka83 to se u nás neděje. Do MŠ PPP nejezdí.

Tak u nás to tehdy bylo SPC, napřed jsme řešili dysfazii, takže si to bralo SPC pro vady řeči. Až když přešel na ZŠ, tak jsme přešli na PPP, kvůli adhd. To nevím jestli by do vyučování šli, bylo to vloni na jaře s teď, takže covid. SPC tehdy v MŠ bylo. Napřed dělali vyšetření se synem a pak pohovor se mnou, ve školce přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 21:00

@andelka83 u nás jezdí do školy, ale jen k těm hodně problémovým dětem.
Uvidím. Nechám si napsat zprávu od logopedky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML