Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Livlin píše:
V Levných knihách jde sem tam taky natrefit na dobré knížky, většinou okolo 59 korun.
Ano, většinou nakupuji ve slevách. Nicméně pořád je tu otázka, kam s nimi. Mým snem vždy byla obrovská knihovna přes celou obývákovou stěnu nebo pracovna plná knih. Pracovnu nemám a obývák si nemůžu knihovnou dovolit zaplácnout. ![]()
@Svistice píše:
Holky, to kupujete furt nové knížky, nebo chodítě do knihovny? Dvouleťáka začalo zajímat čtení, ale ty dětské knížky prostě přečteme nejpozději během pár dnů. Špalíček pohádek máme přečtený snad už i pozadu a mě z toho hrabe (nemluvě o nutnosti číst minimálně 3× deně perníkovou chaloupku).
chodime do knihovny. nase deti jsou ctenarsky preletave, chtej cist kazdy vecer neco jineho.
holka ma rada LArousse encyklopedii o zviratech, Lotta z rostacke ulice, pippi dlouha puncocha. a pak jakakoli ruzova knizka.
My teď čteme knížky, co byly v Albertu za body, takže Rumcajse, Človíčka, Amálku, Kosí bratři..
Dále O třech prasátkách, klasiku od Erbena - Hrnečku vař, apod.
@WaIl píše:
My teď čteme knížky, co byly v Albertu za body, takže Rumcajse, Človíčka, Amálku, Kosí bratři..Dále O třech prasátkách, klasiku od Erbena - Hrnečku vař, apod.
albertacke jsou fajn. ![]()
@Svistice u nás má každé dítě svoji knihovničku, třeba teď kupujeme různé to první čtení pro prvňáčky, i když jich mají dost v knihovně - využije to i mladší. Ale probírám to docela často a prodávám, co už nepotřebujeme - třeba knížky s vyloženě chlapeckou tématikou, co už starší nechce - mladší je holka, nezajímá ji to… tak ty jdou pryč.
Já jsem na knížky ujetá, takže radši kupuju - tak dvakrát až třikrát ročně dělám větší objednávku na knihkupectvi.mobi - mají super ceny. V klasickém knihkupectví nekupuju nic, tam se chodím jen kochat ![]()
Taky knížky z Ikea jsou super. Máme Ježeček jde do světa a pak něco o zelenině a je to pěkný včetně obrázků.
U sebe nedostatek místa na knihy řeším elektronickými, u dětí to ale nejde, bohužel.
@Lama Lama píše: …a pak jakakoli ruzova knizka.
nihovna je důležitá, u nás teda za personál vzaly baby semetriky, to nepochopím, do knihovny!!! jako by nebyla dost velká nezaměstnanost. Ale tak přemůžem se, napůjčujeme, a vracím jinde at na ně nemusím koukat. a za nějaký čas se zase přemůžeme ![]()
Knihovny jinak miluju, tak nechci, aby si kvůli těmto nánám děti zkazily dojem o knihovnicích ![]()
Jinak tedy místo taky řešíme, ale každé dítě má svoji knihovničku a pak máme velkou knihovnu v obýváku. Takže knížky se vejdou, ale je fakt, že to prostě probírám a obměňuju. Sobě si kupuju jen naučné, kuchařky. Beletrii si dávám do čtečky. Ale to pro děti ještě není, ty mi většinou přes rameno koukají do knížky na ilustrace, takže těm kupuju knižně. Albert série je moc fajn, máme všechny knížky a jsou hodně oblíbené, čtu z nich i tříleté. Prvňáčkovi jsem teď kupovala Martínkovu a Alenčinu čítanku, Děti z Bullerbynu a ilustrované vydání Harryho Pottera, první díl.
Taky chodíme do knihovny ![]()
Zapíšu si a kouknu, co bych v knihovně sehnala, díky moc ![]()