Nástup ve zkušební době na neschopenku, jak dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4242
25.1.10 21:19

Ahoj,
taky jsem ve zkusebce zjistila, ze jsem tehotna, tak jsem to oznamila zamestnavateli, protoze jsem musela na rizikac.
Ja jsem si teda myslela (a myslim si to doted, aspon tak jsem to pohledala na Aperiu a tak), ze je to tak, ze nastoupim na rizikac-nemocenskou a me se „prerusuje“ zkusebni doba, on me nemuze vyhodit, jakmile nastoupim na materskou, tak zkusebni doba zase pokracuje a on me vyhodi (on si me teda nechal, ale to sem nepatri) :wink:
No a pak budu pobirat rovnou rodicak, budu v ochrane lhute…
Ale taky asi zalezi na tom, jestli jsi predtim pracovala nebo studovala nebo co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101435
26.1.10 08:16

Ahojky, pokusím se do toho vnést malinko jasno.
Ve zkušební době je možné ukončit pracovní poměr kdykoliv. Neschopenka přerušuje počítání zkušební doby. Nejde ukončit pracovní poměr během prvních 14 dnů neschopenky. Takže u tazatelky se věci mají tak, že ji zkušební doba ještě trvá a skončí (skončila by) až 2 dny po návratu z neschopenky, zaměstnavatel ji nemůže vyhodit během 14 dnů, od toho 12.1., ale pak už jo. A je úplně jedno, jestli mu to podepíšeš nebo ne, je to jednostranný úkon, on ti to pouze doručí. Jestli budeš mít nárok na mateřskou nedokážu odpovědět, bylo by potřeba vědět, cos dělala před tímhle zaměstnáním a kdy přesně si otěhotněla a kdy máš TP. Ale spíš myslím, že nárok mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majklie
18.5.11 20:13

pani na pracaku mi poradila,ze pokud zazada manzel o materskou,muze si vybrat variantu 2,3 nebo 4 roky.Jsem totiz na pracaku a ted ve 2 mesici a nemam narok absolutne na nic a jako bonus mi daji 4 letou variantu materske,coz nechci…takze manzel jako zamestnany pozada o 3 letou variantu materske,jak budu 6ti nedeli automaticky jako matka na materske,pak bude asi tyden manzel a po tydnu se prehodime a pobezi 3 leta varianta.....ale!!!!od noveho roku maji byt uplne totalni zmeny co se materskych a rodicaku tyce,takze jelikoz budu rodit v asi v lednu,nema cenu si tim ted zatezovat hlavu.....ale je to na prd v tomto state,uz mame 1 dite a spadnout ze svyho platu 15 cistyho na 7 a pul navic s ditetem bylo dost kruty(samozrejme manzel odevzdava vyplatu do rodinneho rozpoctu)ale pisu tady sama za sebe.....

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat