Matka samoživitelka - Co dál? Jak to dáváte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.9.23 16:21

co dál? jak to dáváte?

Ahojky maminky
Jsem tu nová, začala jsem být maminkou samoživitelkou a nevím jak na to, abych to dala. Byla jsem na sociálce, vyřídila vše potřebné aby jsme s dětmi mohli začít na novo. Dcera začala chodit do nultého ročníku, s čímž jsem nepočítala, protože měla odklad. A tak se ptám Vás tady. Nevíte o někom, kdo by byl tak hodný a třeba za maličkost daroval dceři aktovku, nějaký penál atd? S financemi mám počítat až minimálně v říjnu :( Jak jste to dávaly na začátku vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
23.9.23 16:26

Zkuste se pridat do nejake FB skupiny rodicu z vasi lokality. Tam se nabizej veci porad. Nebo u nas nedaleko je re-use detskych veci. Musite pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 16:34
@Janadel píše:
Zkuste se pridat do nejake FB skupiny rodicu z vasi lokality. Tam se nabizej veci porad. Nebo u nas nedaleko je re-use detskych veci. Musite pohledat.

Děkuji určitě se podívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
23.9.23 16:43
@samozivitelka666 píše:
Ahojky maminky
Jsem tu nová, začala jsem být maminkou samoživitelkou a nevím jak na to, abych to dala. Byla jsem na sociálce, vyřídila vše potřebné aby jsme s dětmi mohli začít na novo. Dcera začala chodit do nultého ročníku, s čímž jsem nepočítala, protože měla odklad. A tak se ptám Vás tady. Nevíte o někom, kdo by byl tak hodný a třeba za maličkost daroval dceři aktovku, nějaký penál atd? S financemi mám počítat až minimálně v říjnu :( Jak jste to dávaly na začátku vy?

Daruji vám aktovku s Elsou a penál (prázdný) po dceři, co měla v první třídě, odkud jste? Já jsem z Ostravy, mohu v okolí dovézt anebo se můžeme domluvit na zaslání za poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
23.9.23 16:58
@samozivitelka666 píše:
Ahojky maminky
Jsem tu nová, začala jsem být maminkou samoživitelkou a nevím jak na to, abych to dala. Byla jsem na sociálce, vyřídila vše potřebné aby jsme s dětmi mohli začít na novo. Dcera začala chodit do nultého ročníku, s čímž jsem nepočítala, protože měla odklad. A tak se ptám Vás tady. Nevíte o někom, kdo by byl tak hodný a třeba za maličkost daroval dceři aktovku, nějaký penál atd? S financemi mám počítat až minimálně v říjnu :( Jak jste to dávaly na začátku vy?

odkud jsi? Mám doma jeden školní batoh po dceři, 1-3. třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
23.9.23 17:01
@samozivitelka666 píše:
Ahojky maminky

no, tak nabídky aktovek už tady máš,
ale - škola není jenom aktovka, to je to poslední,
nemám teda zkušenost s přípravkou, ale teď mi dcera nastoupila do 1. třídy a nezbytné platky už mám na 10.100 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64961
23.9.23 17:14
@stinga píše:
nemám teda zkušenost s přípravkou, ale teď mi dcera nastoupila do 1. třídy a nezbytné platky už mám na 10.100 kč

tak přípravka je v podstatě jako školka, zaplatí papuče, věci na tělocvik má určitě doma, zaplatí obědy a případně družinu. Což by platila i ve školce, ten předškolní rok zdarma už si vybral, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
23.9.23 18:15

Já jsem nějak nepochopila s tí m nultým ročníkem. Náš mladej má taky odklad a je ještě ve školce. Jak se stane, že se maminka dozví na začátku září, že její dítě jde do nultého ročníku a ne do školky? Jen se ptát, protože jsem se s tím nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64961
23.9.23 18:20
@mamina2017 píše:
Já jsem nějak nepochopila s tí m nultým ročníkem. Náš mladej má taky odklad a je ještě ve školce. Jak se stane, že se maminka dozví na začátku září, že její dítě jde do nultého ročníku a ne do školky? Jen se ptát, protože jsem se s tím nesetkala.

no hlavně s tím musí souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
23.9.23 18:29

@stinga a co ta částka zahrnuje? Já nejsem ani na polovině Vámi zmiňované sumy a prvňák má všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 18:33
@Mari-KusKus píše:
Daruji vám aktovku s Elsou a penál (prázdný) po dceři, co měla v první třídě, odkud jste? Já jsem z Ostravy, mohu v okolí dovézt anebo se můžeme domluvit na zaslání za poštovné.

To by bylo super, určitě bych za poštovné vzít mohla. Jsem ze Žamberka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
23.9.23 18:34
@vokishka píše:
no hlavně s tím musí souhlasit

Si to myslím, tak proto nechápu, jak na to nemůže být někdo připravený. Přece toto musí člověk vědět už před prázdninami. Tak jako my jsme věděli v květnu, že mladej bude „opakovat“ ročník ve školce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 18:34
@stinga píše:

Nooooo paráda. Tak si musím co nejdříve najít práci nebo to nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 18:36
@mamina2017 píše:

My se stěhovali narychlo, paní mi řekla že když má odklad že bude lepší nultý ročník. Tak jsem souhlasila, ale nikdo mi neřekl jak to vlastně chodí. Najednou na mě vyprskla seznam, a já jsem byla mimo. Čekala jsem že to je jako školka takže nebude nic potřebovat navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
23.9.23 18:36
@samozivitelka666 píše:
Nooooo paráda. Tak si musím co nejdříve najít práci nebo to nedám

A ty nepracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek