Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše:
ale slušný i když chudobný rodič se snaží školním požadavkům vyhovět, protože nechce, aby dítě hned první týden získalo nálepku nepřizpůsobivého
No, když se ohlédnu zpětně za synovým působením na ZŠ, spoustu požadovaných věcí jsem kupovala zbytečně. Prašné pastely, mastné pastely, kaligrafické fixy, každý rok nové balení temperových barev, boty do haly - v hale byli v rámci TV párkrát, většinou běhali venku, anilinové barvy, ty sháněli všichni příbuzní, protože v té době nebyly k sehnání, a mohla bych pokračovat.
Teď je v tercii a paradoxně toho potřebuje méně, kupovala jsem jen plášť a nové boty do haly, ty konečně opravdu používají. Občas si vezme tempery, těch mu zbylo dost ze ZŠ. ![]()
@Anna766 píše:
Mě učitelka jednou svěřila že už ji nebaví být sekretářka a starat se o to, aby měly její žáci pera, tužky, kružítka, pravítka, že to kupuje ze svého, nikdo ji to neproplatí. Seděly jsme spolu samy na třídních schůzkách, jiný rodič nepřišel. A ano, šlo o romské žáky, jejichž rodiče jsou spolu, tudíž se jedná o děti z celých rodin, ale oni na nějaké vzdělání zvysoka kašlou, není to.pro ně priorita.Příspěvek upraven 24.09.23 v 16:29
Tenhle byl bílý, ale věřím.
@prokr píše:
KRA.VKO
Nikdo jiný než matka dítěte o otci nerozhodovala, s kým počne, s kým bud mít dítě. Takže žádná matka Tereza, ale zcela neodpovědný kus, co uvrhla dítě do chudoby a pak tu žebrá o elementární věci. S nahou zadelí si pořídí dítě. Měla by se leda stydět.
@Lucka1111 píše:
u nás také prvňáci spoustu věcí dostaly - učebnice, sešity, vybavený kufřík na výtvarku a pak dostaly pytlík s logem města s nějakými dárky (ten pytlík mají obě holky doteď na tělocvik), byl v tom i svačinový box.
@Lucka1111 píše:
u nás také prvňáci spoustu věcí dostaly - učebnice, sešity, vybavený kufřík na výtvarku a pak dostaly pytlík s logem města s nějakými dárky (ten pytlík mají obě holky doteď na tělocvik), byl v tom i svačinový box.
Ono syn chodí na logopedickou školu kde je školné 1000 Kč měsíčně. Z toho škola platí výtvarné potřeby, sešity učebnice
@Anonymní píše:
mám už dávno dospělé děti a pracovní sešity jsme kupovali taky
Syn je teď na gymnáziu a pracovních sešitů kupujeme méně než na ZŠ, tam se kolikrát ani nepoužívaly, třeba Matematické minutovky, ale musely být.
Trochu Kocourkov, nedivím se, že se to některým rodičům nelíbí.
Syn je teda využil, doplňoval je ale tajně, učitelka o tom nesměla vědět. ![]()
Výtvarné potřeby jsme si na ZŠ kupovali už před XY lety, když jsem chodila do školy já.
@Monchichik nejstarší má 25 let a už tehdy jsem kupovala věci do školy. Část tehdy dostaly nějaký balíček na začátku od vedení města.
Děti máme několik ( jednu dobu i všechny na jedné ZŠ) a hmba by mě fackovala kdyby něco neměly nebi něco nedonesly.
Příspěvek upraven 24.09.23 v 16:48
@mado píše:
Výtvarné potřeby jsme si na ZŠ kupovali už před XY lety, když jsem chodila do školy já.
No, my jsme potřebovali jen vodovky a štětce, na vodu jsme měli starou zavařovačku. ![]()
Na synově ZŠ toho chtěli mnohem víc a často to potom nevyužili.
@Sylvania 333 co jsme měli my netuším, jelikož bylo před 89, ale zmíněný kufr s vybavením jsem kupovala všem našim dětem i těm na VS nyní.
@kocourGarfield u nas prvaci pořád dostávají na začátku školního roku výtvarné potřeby, složky na pismenka a čísla, pytlík na TV, boxik na svaču…
@Burj Chalifa píše:
Nikdo jiný než matka dítěte o otci nerozhodovala, s kým počne, s kým bud mít dítě. Takže žádná matka Tereza, ale zcela neodpovědný kus, co uvrhla dítě do chudoby a pak tu žebrá o elementární věci. S nahou zadelí si pořídí dítě. Měla by se leda stydět.
Děvče, nerouhej se a dekuj, ze se mas dobre. Ale, opravdu nevíš, co se ti jednou muze prihodit. Nic netrva věčně. To, ze dnes nemáš financni problemy jeste neznamena, ze to tak zůstane naporad. Ver mi, i ten fajn chlap a prima otec tvych deti, tebe a tve deti může jednou opustit a vymenit te za novou rodinu. A je jedno, ze mate vse napůl. Vetsina lidi ma hypo a ve vetsine případů je to ten chlap, ktery ma vetsi sanci na sebe prevzit hypo a tebe vyplatit. Ale, vetsinou si za vyplacene penize, nemuzes v dnesni dobe ani koupit byt.
my máme na družinu splatnost 16.9., ale to jsem teda ještě neplatila, protože ještě nevygenerovali QR kód
, obědy na září se platily 1. září hotově spolu s čipem ještě před začátkem školy, a 18.9. už si stáhla jídelna platby za obědy říjen, takže je to všechno naráz
Příspěvek upraven 24.09.23 v 17:01
@kocourGarfield píše:
@Monchichik nejstarší má 25 let a už tehdy jsem kupovala věci do školy. Část tehdy dostaly nějaký balíček na začátku od vedení města.
Děti máme několik ( jednu dobu i všechny na jedné ZŠ) a hmba by mě fackovala kdyby něco neměly nebi něco nedonesly.Příspěvek upraven 24.09.23 v 16:48
za mě se také do školy kupoval kufřík na výtvarku, všechno vybavení do něj i ty slavné rozmazávací pastely, které jsem pak donesla v devítce domů nepoužité, zřejmě jsem byla marod, když se s nimi kreslilo
takže se použily jednou nebo nikdy, ale musely být ![]()
@stinga píše:
za mě se také do školy kupoval kufřík na výtvarku, všechno vybavení do něj i ty slavné rozmazávací pastely, které jsem pak donesla v devítce domů nepoužité, zřejmě jsem byla marod, když se s nimi kreslilo![]()
takže se použily jednou nebo nikdy, ale musely být
My jsme měli kapsáře. V té době kufříky nikdo neměl. A vše v něm.
mám už dávno dospělé děti a pracovní sešity jsme kupovali taky