Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mamina2017 píše:
Si to myslím, tak proto nechápu, jak na to nemůže být někdo připravený. Přece toto musí člověk vědět už před prázdninami. Tak jako my jsme věděli v květnu, že mladej bude „opakovat“ ročník ve školce
My se stěhovali. Takže to šlo všechno narychlo. Ze dne na den. Kdybych to plánovala, věděla bych do čeho jdu
@samozivitelka666 píše:
My se stěhovali narychlo, paní mi řekla že když má odklad že bude lepší nultý ročník. Tak jsem souhlasila, ale nikdo mi neřekl jak to vlastně chodí. Najednou na mě vyprskla seznam, a já jsem byla mimo. Čekala jsem že to je jako školka takže nebude nic potřebovat navíc
U nás tedy i předškoláci ve školce si nosí z domů pastelky, tužky, nůžky, gumu, lepidlo a kancelářský papír. Takže mně to nějak nepřekvapuje.
@samozivitelka666 píše:
My se stěhovali. Takže to šlo všechno narychlo. Ze dne na den. Kdybych to plánovala, věděla bych do čeho jdu
A kdybys s tím nesouhlasila, tak co,
@mamina2017 píše:
U nás tedy i předškoláci ve školce si nosí z domů pastelky, tužky, nůžky, gumu, lepidlo a kancelářský papír. Takže mně to nějak nepřekvapuje.
U nás v dřívějším bydlení nic takového nechtěli
A co otec dcery? Ten nemůže koupit aktovku a vše, co potřebuje? Která paní ti řekla, že bude lepší nultý ročník?
@mamina2017 No to ale nosíte dobrovolně…školka nic takového chtít nemůže…ani škola…
@stinga co si prosím tě všechno platila? to si asi nedokážu představit… ![]()
@Monchichik píše:
@stinga co si prosím tě všechno platila? to si asi nedokážu představit…
Kdyz sel minuly rok syn do prvni tridy, tak to vyslo taky na takovou podobnou castku, ale urcite by se dali koupit i levnejsi varianty a platit veci postupne, sehnat starsi veci a tak. Taska, penal, prezuvky, 2×boty na telak(meli mit dovnitr a ven), desky na pismena, kufrik, 36 polozek papirenskeho zbozi podle daneho seznamu jako vybava kufriku a penalu-treba zastera, tempery, 2×pastelky, suche pastely, vodovky, pera, tuzky, modelina, mazaci tabulka a fixy, voskovky, 2×nuzky, podlozky, 3×lepidla, pravitko, barevne papiry, ruzne desky atd. Pak vybirali na tridnich schuzkach 1500 na drogerii, pracovni sesity, anglictinu. 2500 druzina na rok, 1000 zaloha na inkaso obedu, obaly na sesity, cip na obedy. To jen, co si pamatuji.
@samozivitelka666 píše:
Ahojky maminky
Jsem tu nová, začala jsem být maminkou samoživitelkou a nevím jak na to, abych to dala. Byla jsem na sociálce, vyřídila vše potřebné aby jsme s dětmi mohli začít na novo. Dcera začala chodit do nultého ročníku, s čímž jsem nepočítala, protože měla odklad. A tak se ptám Vás tady. Nevíte o někom, kdo by byl tak hodný a třeba za maličkost daroval dceři aktovku, nějaký penál atd? S financemi mám počítat až minimálně v říjnuJak jste to dávaly na začátku vy?
Tak snad otec dítěte, kdo jiný? S ním máš dítě, jistě po dobré rozvaze. Nemít ani na penál, nezlob se, chudák dítě
@Burj Chalifa No to jí teď moc nepomůže. Zbytny komentář. Píše že je samozivitelka, tak zřejmě otec dítěte nežije bohužel.
@Burj Chalifa píše:
Tak snad otec dítěte, kdo jiný? S ním máš dítě, jistě po dobré rozvaze. Nemít ani na penál, nezlob se, chudák dítě
Co ti ty samoživitelky udělaly?
@stinga píše:
no, tak nabídky aktovek už tady máš,
ale - škola není jenom aktovka, to je to poslední,
nemám teda zkušenost s přípravkou, ale teď mi dcera nastoupila do 1. třídy a nezbytné platky už mám na 10.100 kč
Co prosím te platíte? ![]()
To jsem nedala teď ani za dvě děti do kupy, a to už na rozdíl od první třídy nemají pracovní sešity zdarma.
@Svistice píše:
Co prosím te platíte?
To jsem nedala teď ani za dvě děti do kupy, a to už na rozdíl od první třídy nemají pracovní sešity zdarma.
U nás třeba družina 3000, učebnice 700, boty na tělocvik 300, bačkory 300, kufřík na výtvarku 300, milion věci do něj, pastelky progresso 200, pero, aktovka, penál, pytel na tělocvik, obědy na měsíc 700, kroužek 1400, obaly, desky na čísla a písmenka, svačinové boxy, láhev, svačiny, nové oblečení.. Jsem to radši nepočítala. Na desítce asi nejsme, ale na sedmičce stoprocentně jo.
@Svistice píše:
Co prosím te platíte?
já taky ne a to jsem ještě starší dceři kupovala batoh do školy. Ale je fakt, že už neplatím družinu, starší už chodit nemůže, tak nechodí ani mladší a jsou spolu doma. A taky máme letos zcela zdarma plavání. Vloni jsme platili 1000 korun za autobus, letos prý musí být plavání zdarma včetně cesty. Tak to platí škola. Takže místo autobusem jezdí vlakem ![]()
@mokkk Tak Stinga píše o platbách do škole, ne o vybave (kde teda prvňák potřebuje oproti školce navíc tu aktovku, vybaveny penál, boty na tv, možná nějaké desky, kufřík se základními výtvarnými potrebami, pár obalu).
U nás družina 1000 pololetí +300 příspěvek na hracky, obědy 800 měsícne, pracovní sešity 500-700, cca 800 příspěvek na papíry, tonery, hygienické potřeby.
Záloha na čip na oběd 100, totéž za klíč od skříňky.
Jako zadarmo to není, ale zas to nejsou vyšší tisíce.