Co dál po mateřské

1701
5.5.13 18:31

Co dál po mateřské

Ahoj. Vím, že je to blbost, že to řeším už teď, ale trápí mě to. Celou mojí „kariéru“ jsem toužila po tom být asistentkou v kanceláři. Šanony, papíry, telefony, kafíčka, hlídat schůzky atd…to je to, co by mě bavilo a co bych dělala hrozně ráda. Hledala jsem takovou práci a při tom pracovala jako prodavačka v Kauflandu, Lidlu, Penny a naposled v butiku s oblečením a pořád nic pořádného. Neměla jsem ještě smlouvu na dobu neurčitou, když jsem neplánovaně otěhotněla. S partnerem máme krásný vztah, ani jednoho nás ani jednou nenapadlo, že bych šla na interrupci, jsem 34tt a na mmiminko se moc těšíme. Ale dělá mi starosti, co bude dál, až malému budou 3-4 roky. Budu bez práce. To už jsem de facto teď. Na konci dubna mi skončila smlouva a samozřejmě mi jí neprodloužili. ani jsem s tím nepočítala. Ale co pak? Bydlím v malém městě, kde sehnat práci je problém a já nechci celý život pracovat jako prodavačka u pásu. Žádná práce mi nesmrdí, je mi jasné, že po mateřské budu ráda, když mě k tomu pásu někde zaměstnají, ale mam strach, že to bude vrchol mojí kariéry. Doteď jsem nenašla lepší práci a to jsem neměla dítě. Jakou mam šanci, že by mě někdo zaměstnal na pozici svojí asistenky? Otázku bych směřovala k těm, kteří zaměstnali ženu s dítětem a neměli s tím problém. Asi bych potřebovala uklidnit, že mam šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
5.5.13 18:33

@Lonna tak první otázkou je, jakou školu máš vystudovanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.5.13 18:34

@Lonna A jakou mas skolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
5.5.13 18:36

Nauc se jazyky a pak uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
5.5.13 18:37

Otázka nestojí „jakou máš školu“!

Otázka stojí jinak.

CO UMÍŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
5.5.13 18:38

Mam střední hotelovku s maturitou se zaměřením na jazyky a turismus. taková směska. :nevim: Mluvim anglicky, domluvim se německy a trochu chorvatsky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.5.13 18:39
@BohunkaP píše:

Otázka stojí jinak.

CO UMÍŠ?

Tak zakládat do šanonu a vařit kafčo a zvedat telefony umí i cvičená opice :). Pokud nemá známé a má např. vystudovanou prodavačku, tak se jí bude taková práce shánět opravdu těžko (proto se mi nezdá mimo otázka na školu), protože i kafčo už dneska vaří vysokoškolačky, protože vš má dnes každý pako… :). To, že to umí asi potenciálního zaměstnavatele moc neoslní.

Příspěvek upraven 05.05.13 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
5.5.13 18:40

Kdoví, co a jak bude za 3-4 roky.. Zbytečně se stresuješ, když jsi ještě ani neporodila… Pokud chceš dělat v kanclu a nemáš na to školu, tak si udělej kurzy.

• Citovat
  • Upravit
1701
5.5.13 18:40
@BohunkaP píše:

Otázka stojí jinak.

CO UMÍŠ?

no to je právě ono…tim, že jsem nedostala práci jinde, než v těch obchoďákach, toho zas tak moc není, ale vim, že bych na to měla, kdybych dostala šanci. Co neumim, se naučim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.13 18:41

Co můžeš nabídnout? Vařit kafe není kvalifikace. Vše, co popisuješ, že Tě baví, ve mě budí dojem, že vůbec netušíš, že asistentka musí umět daleko více. U lepší firmy to, co píšeš, nestačí (tedy pokud tam výlučně nejsi na ohyb před šéfem :mrgreen: ).Dnes jsou i na tyto požadavky vysoké, včetně nároků na časovou flexibilitu + jazyky( včetně dokonalého zvládnutí češtiny!),PC, vystupování, kultivovaný projev a vzhled…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
5.5.13 18:41

@Kallkapa, můžu se prosím - čistě pro zajímavost - zeptat, v jakém městě a jako co pracuješ? Máš nějaké konkrétní zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
5.5.13 18:42

Nic proti, ale když budeš po mateřský rozesílat životopis a jako poslední zaměstnání prodavačka a potom 3 roky doma na mateřský, tak bude každýmu jedno jakou máš školu…chtělo by to nějaký kurzy nebo si zvyšovat kvalifikaci v průběhu mateřský…

• Citovat
  • Upravit
1701
@Kallkapa píše:
Tak zakládat do šanonu a vařit kafčo a zvedat telefony umí i cvičená opice :). Pokud nemá známé a má např. vystudovanou prodavačku, tak se jí bude taková práce shánět opravdu těžko (proto se mi nezdá mimo otázka na školu), protože i kafčo už dneska vaří vysokoškolačky, protože vš má dnes každý pako… :). To, že to umí asi potenciálního zaměstnavatele moc neoslní.Příspěvek upraven 05.05.13 v 18:40

no jasně no. Vim, že by se mnou zaměstnavatel byl spokojenej, ale nevim, jak ho o tom přesvědčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504

Zdůrazňuji již zmíněnou časovou flexibilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
@BohunkaP píše:
@Kallkapa, můžu se prosím - čistě pro zajímavost - zeptat, v jakém městě a jako co pracuješ? Máš nějaké konkrétní zkušenosti?

Severní Morava v oblasti cestovního ruchu, je to nějak rozhodující? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat