Co dál po mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
5.5.13 18:57
@Lonna píše:
no jasně no. Vim, že by se mnou zaměstnavatel byl spokojenej, ale nevim, jak ho o tom přesvědčit.

Přesvědčit, že jsi fakt dobrá, ho můžeš stejně až na pracovišti. Aby Tě vybral, musí tvůj životopis obsahovat něco jiného než 350 (u nás :lol: ) zbývajících. Jestli to promýšlíš tak dlouho dopředu, tak bych si přes mateřskou udělala např. nějaký certifikát z jazyka. To by Ti mohlo pomoci. (mimo jiné i pro Bohunku :lol: ) Mám zkušenost z „asistenční“ prací jak pro státní sektor tak pro soukromou firmu, práce spočívala vždy především v organizování služebních cest, zahraničních cest, rezervace hotelů, konference, porady, schůzky, komunikaci s dodavateli, odběrateli (dost často zahraničními), příprava výstupních listů, veškerá korespondence a pošta, firemní auta (jejich půjčování sledování stavu benzínu a najetých kilometrů :lol: ), stravenky atd. atd. takže si myslím, že nějaký certifikát na jazyk Ti bude jen k dobru ;), dále si můžeš udělat státní zkoušku třeba z psaní všemi deseti atd.. Dost záleží z jakého si kraje, někde je to zřejmě lepší někde horší.

Příspěvek upraven 05.05.13 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
5.5.13 18:58

@Kallkapa :palec: díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
5.5.13 19:00

@Kallkapa hm hm hm, píšu si do hlavy :) min. tu státnici ze psaní všemi deseti bych chtěla dát. Ještě jsem si o tom nic nezjišťovala, ale myslim, že by to šlo, píšu celkem dost obstojně a při troše tréninku by to myslimm jistě šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
5.5.13 19:05

Já bych ještě dodala, že by bylo fajn mít hodně známých, kteří tě třeba doporučí atd.
Pokud bude situace na pracovním trhu taková, jako je teď, pohybuje se pravděpodobnost, že s tebou popisovanou praxí seženeš práci, jakou bys chtěla, v jednotkách procent. Každopádně certifikáty z jazyků ničemu neuškodí. A radši z více než jednoho, u nás v podniku chtějí po lidech na administrativních pozicích, kteří berou tak 16-18 hrubého dva jazyky-nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.5.13 19:08

Jestli k tomu mohu přidat svůj názor. Mám taky hotelovku, turismus, ale bohužel bez jazyka. Mám praxi jako asistentka v makléřské společnosti 3 roky. A je mi to prd platné, a to nemám děti. Teď jsem začala dělat operátorku, firma je solidní a práce v pohode. Ale najít zaměstnavatele, který by mě zaměstnal bez jazyku, není. Ale co chci napsat. Mám taky různorodou praxi, ale dnes už vím, že ji je mnoho. Nevypadá to dobře, takže jsem si prostě CV upravila. Co nebyla dlouhá praxe a pro mě nezajímavá, tak jsem prostě vypustila. Bylo mi řečeno, že někdy méně je lépe. Ale co bude za 3-4 roky, bych dnes opravdu neřešila. Vůbec nevíme jaká bude situace, ale myslím, že zkusit si najít nějakou práci i u rodičáku, která ti pak pomůže, už jen to, že ji budeš mít v CV a taky to, že jsi prostě nebyla 3 roky jakoby „jen“ doma. Což není myšleno nijak zle. Sama bojuji s nezaměstnaností. Nastoupila jsem před týdnem do nové práce, letos už potřetí. Jsem ze SM kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
5.5.13 19:09

Tak moje současné zkušenosti s hledáním tohoto typu práce po MD jsou katastrofální. I několik personalistů mi potvrdilo, že v administrativě je momentálně ohromný přetlak kandidátů. Já mám s prací asistentek, recepčních, office managerek atd. jak v českých tak zahraničních firmách praxi 7 let + maturitu na obchodní škole, státnice z psaní na stroji, certifikát z AJ, ale teď je zrovna doba, že na jedno místo asistentky se hlásí třeba 400 uchazečů :roll: Ženské s malým dítětem pak končí úplně na konci. Já jsem nějakou dobu po MD v tomhle oboru hledala, ale pokud už jsem se dostala na pohovor, následovaly otázky na to, zda a kdy plánuju druhé dítě a co budu dělat když mi dítě onemocní a maximálně jsem se pak dostala do druhého kola, do třetího už nikdy. Takže já třeba nakonec i zmněnila obor a myslím, že v kanclu se momentálně už nechytám. Druhá věc je, že na tyhle pozice většinou chtějí opravdu velkou flexibilitu a to jde s malým dítětem skloubit většinou dost blbě.
Za 3-4 roky třeba už zase bude situace na trhu práce jiná - lepší, využila bych MD jednak k udělání si nějakých jazykových certifikátů a pokud bude možnost hlídání prcka tak třeba i nějaké administrativní brigády, aby byla i nějaká praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
5.5.13 19:12

Všem moc děkuju za rady a názory… budu se snažit teda nad tim moc nepřemýšlet teď a jak to půjde, tak si při MD udělam nějaký kurz nebo cokoli, co by mě někam posunulo. To by v tom byl čert, aby to nešlo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.13 19:14
@Lonna píše:
Všem moc děkuju za rady a názory… budu se snažit teda nad tim moc nepřemýšlet teď a jak to půjde, tak si při MD udělam nějaký kurz nebo cokoli, co by mě někam posunulo. To by v tom byl čert, aby to nešlo :pankac:

Půjde a snaha se cení :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.13 20:00

Ahoj, anonym proto, ze kazdy nemusi vedet, co delam.mam maturitu, praxe pouze brigadni(call centra, pokladna, cestovka), jeden rok jsem pracovala v zahranici, ale v pohostinstvi. pak jsem otehotnela, docela mlada, ale prace se nebojim, naopak. praci jsem zacala pomaloucku hledat od dcerinych dvou let a svete div se, na pozici asistentky (vedela jsem, ze v tomhle zivotnim obdobi je tahle prace pro me idealni) me zvali na pohovory. nakonec jsem mela stesti ikdyz bez praxe, tak si me vybrala jedna mezinarodni firma, prave kvuli anglictine a bylo jim fuk, ze mam dite - spis byli radi, ze uz nepujdu na materskou :D praxe, tady stejne neni dulezita, ja jsem se naucila vsechno za dva mesice - a to delam doopravdy vsechno pres cestaky az po firemni auta, na to zadna skola ani neni. prace me moc bavi a podle reakci okoli si troufam rict, ze jsem v tom i dobra. takze drzim palce a kdyz clovek neco opravdu chce, tak to doopravdy jde :kytka: a jen pripominam priprava na pohovor je vice nez dulezita - ted koukam na lidi, co se uchazi o mista a clovek by neveril :roll:

• Citovat
  • Upravit
8594
5.5.13 20:03

@Lonna Uklidním tě, chceš? Je tedy pravda, že já jsem měla jiné startovací podmíny - velké město, ale i tak. Mám SPŠ Textilní, pletařství..absolutně k NIČEMU…něco jako Filda :-) A dělám asistentku výkonného ředitele…práci, kterou jsem vždy chtěla dělat, jak píšeš, kafíčka, pochůzky, porady, zařizování, schůzky..baví mě to..a chápu tě, proč to chceš. Dostala jsem tu práci proto, že jsem se uměla prodat a uměla jsem jazyk..a hodně mi pomohlo, že jsem předtím dělala pro velkou zahraniční firmu..ale jako recepčí :! Určitě to není marné. Ale teď bych to neřešila. Určitě si můžeš do porodu trochu přilepšit - stáhni si kurz psaní všemi deseti, to pomůže ;) A prodej se :-) Po RD toasi ale nebude hned…musíš se nějak dostat do kanclu - i kdybys měla na obchodním v back offisu vyplňovat smlouvy..od toho se ti bude odlupovat líp než od kasy… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.5.13 20:15
@Anonymní píše:
a jen pripominam priprava na pohovor je vice nez dulezita - ted koukam na lidi, co se uchazi o mista a clovek by neveril :roll:

pod to se mohu podepsat. Někdy blábolí neuvěřitelně. byla jsem u toho, když za mě vybíraly náíhradu…zaryté mlčení, nevím, nepamatuju se, to bych možná zvládla, kdybych si to zkusila, možná…a byla to kolikrát škoda…zdravé sebevědomí, nelhat, ale zbytečně si neškodit studem a falešnou skromnostíze strachu, že bys něco nemusela umět… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
5.5.13 20:26

@Kalla1412 Jo, ale ještě je další věc, že i když splňuješ všechny nebo většinu požadavků, tak ti ani neodpoví, když pošleš životopis.
Během rodičovské mi zrušili pracovní místo, čeká mě výpověď hned po nástupu. Zatím z 20 zaslaných nabídek mě na pohovor pozvali 3× a nevzali mě nikde :(
Nemám pocit, že bych toho uměla málo (ale to nikoho moc nezajímá), že bych měla nízké vzdělání, sebevědomí a nebo přehnané nároky… ale stejně se mi nedaří sehnat přiměřenou práci bez směnného provozu :nevim:
Praxi v oboru mám 14 let, pár kurzů navíc a houby z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.13 20:30
@Kalla1412 píše:
pod to se mohu podepsat. Někdy blábolí neuvěřitelně. byla jsem u toho, když za mě vybíraly náíhradu…zaryté mlčení, nevím, nepamatuju se, to bych možná zvládla, kdybych si to zkusila, možná…a byla to kolikrát škoda…zdravé sebevědomí, nelhat, ale zbytečně si neškodit studem a falešnou skromnostíze strachu, že bys něco nemusela umět… ;)

to se pak nedivím, že slušnou práci neseženou. Co s takovou ťuňťou. A to je problém sehnat místo po jedná mateřské, natož po řetězení dvou nebo tří. Ale to si musí každá zvážit, něco za něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.5.13 20:38
@Burj Chalifa píše:
to se pak nedivím, že slušnou práci neseženou. Co s takovou ťuňťou. A to je problém sehnat místo po jedná mateřské, natož po řetězení dvou nebo tří. Ale to si musí každá zvážit, něco za něco.

No ale já třeba bych chtěla mít děti do dvou let od sebe, max 3 roky. A zase mi příjde, radši být na rodičáku třeba 5 let, než po 3 hledat práci, a pak za dva roky třeba znovu. Tak to radši v kuse, a taky většina rodin mají dvě a více dětí, takže si myslím, že je menší šance najít práci po jednom dítěti než po dvou, ale to jen myšlenka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.13 20:43
@Susan23 píše:
No ale já třeba bych chtěla mít děti do dvou let od sebe, max 3 roky. A zase mi příjde, radši být na rodičáku třeba 5 let, než po 3 hledat práci, a pak za dva roky třeba znovu. Tak to radši v kuse, a taky většina rodin mají dvě a více dětí, takže si myslím, že je menší šance najít práci po jednom dítěti než po dvou, ale to jen myšlenka:)

Hodně záleží na profesi. Skladnici ve šroubárně toho po dvou MD v oboru tolik neuteče jako třeba lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat