Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky krasny vecer prajeme…
Asi som zabudla ako na to, ale neviem si dat rady, co dat malemu vecer. Ma 5 mes. Kojime plne, ale budi sa velmi casto, tak som chcela dat Nutrilon HA, ale to je mam pocit rovnake, pripadne este horsie na to budenie… Chcela som dat kasu HAMI, to mi povedali, ze je sladka na tak malea a zbytocne. Tak ze NUTRILON ale ta ze robi hrudky a fakt neviem, v akom pomere to dat do flasky, aby to vydundal a neucpalo to flasku??
DIKY
no ja bohuzel o mlicko prisla a zacala davet UM a po nem se mi paradoxne budi jeste casteji
jinak z osobni zkusenosti muzu doporucit nemlecnou sunarku-ryzovou i kukuricnou,hrudky nedelaji a jdou krasne jemne,dobre tecou dudlikem:)
diky, a v akom pomere to potom davas, aby to malo zmysel i pre zasytenie, i aby to tieklo?
ved ja i nakojim i dam kasicku - iba na spinkanie …??? ci to nie je dobre?
Prvemu syncekovi to nevadilo, ze pil i z flasky a chcel i dalej kojit.
není to brzo na kaši? jak často se budí? v tomto věku se ještě nedá čekat, že by mimi spalo celou noc
Mě se osvědčil Nutrilon krásně teče z flašky Sunarka mi dělá udělala hrudky a netekla ![]()
budi sa tak co 2hodky, plus i medzi tym, ale tam niekedy zafunguje dudlik… tak ja neviem ![]()
Syn se mi budil desetkrát za noc (v podstatě od narození), tak jsem od 4,5 měsíce dala kaši Nutrilon HA. Hrudky mi nedělá, ale dávala jsem v hustotě na lžičku, do flašky to moc nemělo smysl, to by ho nezasytilo. Kromě toho byl až do příkrmů plně kojený. Kaše u nás celkem pomohla, budí se tak pětkrát za noc. Lžičkou to papá pěkně. Hodně štěstí, ať kaše zabere i u vás.
.. no ja som si prave myslela, ze ked mu to dam do flasky, tak je to sytejsie ako mliecko, ale prave neviem ten pomer ako to tam dat…??? ![]()
Ahoj,mému synovi je pět apůl měsíce a už asi týden dávám na večer Nutrilon good night,je to tedy až od půl roka,ale holky tady mi poradili,že klíďo můžu dávat už teď.Je to vlastně mlíko zahuštěné rýžovýma vločkama a mělo by tudíž více zasytit na noc.U nás je to docela ok,ikdyž teď se mi začal budit,ale u nás to jsou zoubky
,tak zkus tohle a uvidíš! ![]()
O kaši jsem také přemýšlela,ale mám strach,že by ho to zabetonovalo,docela na to trpíme… ![]()
No já si myslím, že je na kaši brzy
a taky je mu teprve 5m, nemusí spát celou noc
A spaní se mu teď nějak rapidně zhoršilo?
Ahoj, já dávám rýžovou kaši Nutrilon HA, kaše je krásně hladká, žádné hrudky nedělá. První měsíc po ní dítě spalo tak, že se na kojení budila co 2,5 až 3 hodiny. Poslední týden má opět jen hodinové intervaly, je ufňukaná a plačtivá. Doufám, že to jsou zuby nebo spurt, nevím, co bych jí dalšího mohla nabídnout. Jinak Hami jsem také koupila, ale je šíleně ovoněná vanilinem, tak jsem ji raději darovala někomu, komu to nevadilo.
No, prave tiez sa bojim zabetovania, tak by som skusila tu kasu spravit ala do flasky, to je potom hooodne tekute. Nutrilon co mam je od 4 mes.
Jay ještě mě napadlo, jestli máš dost mléka, tak odstříkej a dej trochu rýžové nemléčné kaše ![]()