Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nějaké fígle, aby vám dítko spalo celou noc? Mám sedmiměsíční slečnu, která se mi budí každé tři hodiny, někdy častěji. Podle některých článků se nemá mimčo už kojit v noci, takže jí kojím jen jednou za noc, ale budí se stále
fígle nejsou…znám spousty maminek kterým se děti budili třeba do 2 let
ahoj, mě se malá přestala v noci budit, až když jsem ji přestala kojit, takže v jednom roce. teď se budí,ale jen občas, když se jí zdá něco ošklivého nebo když roztou zoubky, atd
Jojo, přesně tak, malému je 16 měsíců a stále se 2-3 v noci budí.
bud ráda že jen každé 3 hodiny
my máme 6 měsíců a budíme se každých 20 minut ![]()
přidávám se k tomu, že fígle nejsou ![]()
prvního syna jsme vydržela v noci kojit do jeho 15měsíců, a to se budil fakt co 3 hodiny
pak jsem se jednou odhodlala a prostě jsem mu to prso nedala a ono to najednou šlo, teď už mu je 3,5roku, sice se budí pořád na pití, ale už jen jednou za noc, někdy ani to ne ![]()
mladší vypadá, že se bude držet bráchova vzoru, ale u toho to utnu asi dřív, jen co se naučí pořádně pít čaj ![]()
Ježiši, tak to bych se zbláznila, nechápu, jak můžeš normálně fungovat
klobouk dolů ![]()
Ahojky maminky,malému bylo 8měsíců a taktéž se mi budí dvakrát až třikrát…
Ale má to svůj důvod…v pusince-dole má dva zoubky a na horní dásni je vidět další zoubek…
Dávám mu proti bolesti Nurofen-sirup… ![]()
děkuji , takže si mám zkrátka zvyknout , že lepší to nejspíše nebude , at budu dělat cokoliv ![]()
fígle podle mě neexistujou a chce to čas, stejně tak jako u bolebřichu u prťat
mě malá začala spát celou noc v 11m, do té doby dost hrůza, začala takhle spát krátce po tom, co přešla na jedno spaní…
Kdy vymyslí fígl, dostane nobelovku. Taky kojím jen jednou, budí se tak 5×. Jednotlivá probuzení mi neva, vyčurá se, dudlík a spí dál. SPíš mi šve, když pak čučí třeba půl hodiny hodinu. Teď jsem jí poslední 3 dny zase začala k ránu zavinovat a je to mnohem lepší.
Podle mě to fakt záleží dítě od dítěte.Některé prostě nedokáží samy spát celou noc. Pokud chceš něco zkusit, tak si myslím, že je třeba nejdřív zjistit, proč se budí. Pokud to nemá evidentní příčinu, tak bych udělala asi několik kroků. Dala bych dítě do samostatného pokoje (je i sebemenší zvuk může probudit- u nás se stačilo jen otočit a syn byl vzhůru). No a pokud se probudí, tak bych posílala tatínka. Oni ty děti cítí mlíko, tak pak škemrají. Taky jsem nevstávala na první zařvání. Ale mě se to povídá, moje děti přes noc moc neplakaly, spis knouraly a to jak jsem byla strašně unavená, jsem neslyšela a usla
No a ony taky, takze spi celou noc.
U nas hodne zabralo, ze jsem se odstehovala z loznice do obyvaku na gauc. Kolem toho sesteho mesice…kojila jsem v noci furt a uz me to nebavilo. Buzeni bylo opravdu z toho ze chtela mliko, ani ne tak z hladu, jako si podudat. Jakmile me necitila byl klid a vzbudila se treba az ve ctyri a pak az rano.
U vas to ale muze byt jine…
Kdyz se budi v dobe kdy neni kojeni, tak se dozaduje prsa?
Ja myslim, ze se s tim nemusis smirit, naopak, cim starsi ditko, tim to muze byt pak horsi.
Náš malej (taky 7 měsíců) spí vzorně do půlnoci a od půlnoci to začne. To je pak vzhůru každý dvě hodiny a dožaduje se prsa (pak ale pije opravdu hodně). Jak začne kňourat a nedám ho na prso hned, spustí hysterák a pak uspávám třeba hodinu. Už jsem z toho vážně KO. Nedovedu si ale představit, jak to děláte vy holky. To jim v noci jdete chystat mlíčko? To by u nás byl řev jak blázen ![]()
suik píše:
U nas hodne zabralo, ze jsem se odstehovala z loznice do obyvaku na gauc. Kolem toho sesteho mesice…kojila jsem v noci furt a uz me to nebavilo. Buzeni bylo opravdu z toho ze chtela mliko, ani ne tak z hladu, jako si podudat. Jakmile me necitila byl klid a vzbudila se treba az ve ctyri a pak az rano.U vas to ale muze byt jine…
Kdyz se budi v dobe kdy neni kojeni, tak se dozaduje prsa?
Ja myslim, ze se s tim nemusis smirit, naopak, cim starsi ditko, tim to muze byt pak horsi.
opravdu je každé dítě jiné, mám doma dva exemláře.
Syn přesně jak popisuješ, jakmile jsem vkročila do ložnice, začal maraton buzení. Tak jsem hodila spát k němu do pokojíku a v 5ti m jsme se vyměnili ( on do pokojíku, já zpět do ložnice).
Dera to má naopak. Jediné, co na buzení spolehlivě zabírá, vzít si jí d postele, to pak ani kojit nepotřebuje.