Špatné usínání

97
4.2.12 23:48

Špatné usínání

Ahoj maminy…
prosím Vás o radu.Naše malá moc špatně večer usíná.Dám jí do postýlky a začne koncert.Trvá to hodinu a někdy i déle.Dám jí dudlík,ale sama si ho už dokáže vyndat a pak řve jak tur.Snažím se jí uklidnit,ale nepomáhá to.Taky jsem zkoušela jí nechat vyřvat,ale ona je schopná opravdu celou dobu řvát a řvát.Opravdu hysterický pláč.Taky jsem slyšela o Estivillově metodě,ale myslím,že je na ní ještě malá (jsou jí 4 měsíce).Takže jaké máte zkušenosti Vy???? Děkuji :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
160
5.2.12 00:31

U nás to bylo od narození to samé, tak jsem si ho zvykla uspávat v naší posteli a odejdu nebo ho přenesu do jeho postýlky teprve až usne :mrgreen: Uznávám, že to nemusí být pro někoho zrovna výchovné a „to pravé ořechové“, ale náš malý je opravdu od toho narození šííííílený tuleň (první 3 týdny života strávil na JIP, kde plakal od rána do večera a doma se to tímto způsobem spravilo, potřeboval hold cítit naše teplo), tak proč mu dělat zle, jednou to přestat musí a je mi celkem jedno, kdy to bude, je to náš miláček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.2.12 00:32

Já mám zkušenost tu, že jsem nikdy dceru plakat nenechávala. Nejdřív usínala u prsa, teď stačí uložit a zazpívat, někdy pochovám… Asi ji rozmazluju, ale nemám srdce ji nechat ječet… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
5.2.12 00:37

Mně pomáhá jak kdy jak co. Dělám šššš, zpívám, podám hračku, pokud si chce ještě hrát, někdy tlačí bříško, udělám masáž nebo nechám vyprázdnit, nakojím a když z nic z výše uvedeného nezabere (bráno jednotlivě), tak pochovám, případně vezmu k sobě do postele a tělo na tělo ukojenším k spánku. Ono je někdy těžké přijít na něco, co by dítě upokojilo, aby uslo, ale většinou tělesný kontakt zabírá na sto pro. Chce to hodně trpělivosti. :palec: Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
5.2.12 07:38

Je jeste malinka a potrebuje k usnuti pomoct. Nam treba pomahal fen. Nebo zkus jakykoliv jiny bily sum. Nebo treab zavinuti.
V naruci ti neusne?
My jsme ho davali do postylky az po usnuti asi do 8. mesice. Je to narocne obdobi, ale meni se to kazdou chvili. Treba bude za par tydnu usinat lepe, to clovek nikdy nevi. :)
Rozhodne bych ji nenechavala vyrvat.

• Citovat
  • Upravit
3
5.2.12 08:06

Já jsem seděla u postýlky a při zhasnutém světle jsem jim vyprávěla pohádky, co jsem si pamatovala. většinou stačily 3-4, které jsem pak každý den opakovala. Jak je potom dítě zná, už se na ně tolik nesoustředí, a když je tma tak brzo usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
5.2.12 08:10

tak já bych nejdřív zkusila ten bílý šum a ZAVINUTÍ. ALE OBÁVÁM SE, ŽE JE NA TO UŽ MOC VELKÁ. NAPROTI TOMU NA ESTVILLA MALÁ NENÍ. pokud ho chceš zkusit, tak si přečti metodu - není to o vyřvání, ale o opakovaném chození za dítětem, aby vědělo, že jsi ho neopustila. a nebo zkus variantu, že jsi u postýlky a držíš dítě za ručičku. já jsem teda vyloženě odpůrce uspávání v posteli a spaní s rodiči. ale každá z nás to cítí jinak… zkus si pročíst více diskusí a najít si vlastní způsob a cestu, která bude vyhovovat tobě i dítěti. těh diskusí o spaní a usínání tu je tuny.
kdyby sis chtěla něco přečíst k estivillovi, tak si přečti jeho knihu dětská nespavost. já ho aplikovala na dceru v 6 měsících. usínala krásně, ale budila se co hodinu a já ji únavou málem upustila. :-( zabrala za 3 dny, rekord máme 2,5 hodiny střídavého ječení v noci.

edit: omlouvám se za velká písmena, v průběhu psaní se mi pustil CAPSLOCK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
5.2.12 08:12

my nosili do 8 mesicu, ve 4 je mimi jeste hooodne male na to nechat vyrvat.. nenechavala bych, nosila, neco ji treba trapi, a urcite je ji lip u Tebe..

• Citovat
  • Upravit
3
5.2.12 08:22

Také si myslím, že by dítě nemělo plakat. Když jsem měla prvního kluka, bydleli jsme v paneláku, kde bylo všechno slyšet a rušilo by to všechny sousedy kolem, tak jsme ho do usnutí vozili po obýváku v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.2.12 09:24

U takhle malych deti vetsinou plati, cim kvalitnejsi spanek pres den, tim lepsi usinani vecer a spani v noci ;-) Malemu bude pet mesicu a u nas to tak je.Takze jakmile je pres den prvni naznak unavy, tak hned do postylky spinkat, vecery byvaji klidne a v noci se budi jen jednou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.2.12 10:12

Zkus jí dát lehce plínu přes očíčka, aby to měla jako kšilt a spodem viděla na tebe. Takhle uspáváme prcka, ještě mu vždycky znehybním jednu ručičku pod dekou a tu druhou mu držím a hladím ho po ní nebo ho hladím na spáncích. Do pěti minut tuhý. Jsou mu 4,5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
6.2.12 10:12

Ahojky,
všem moc děkuji za příspěvky.Určitě zkusím nějakou z vašich rad a uvidíme,jestli něco zabere.Snad se taky malá trochu umoudří a zlepší se to.Je to naše zlatíčko.Ještě jednou děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
9.2.12 22:12

Ahoj,
když jsem zakládala toto téma,doufala jsem,že nekteré rady od vás maminek pomůžou naší berušce usnout.Začala jsem praktikovat,ale žádný výsledek.Zkusila jsem bílý šum,zavinování,zpívání,přiložení k prsu,chování v náručí,fén,vyprávění pohádky.....,ale nic nezabírá.Mám z toho špatné svědomí,že mi malá každý večer „koncertuje“ a brečí.Občas mi připadá,že to má naučený a má to jak rituál.No to doufám,že neeee!!!!Pak se brekem unaví a usne.Možná si myslíte,že je to špatně ji nechat vyřvat,ale fakt nevím,co s tím.Sama mám z toho špatný svědomí,ale už nevím,co na ni zkusit.Snad mi zbývá jen doufat,že se to časem spraví :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
11.2.12 14:13

ahoj, mám stejný problém. včera brečela půl hodiny.usnula asi vyčerpáním. v pondělíl chci zavolat dr a říct jí o tom. mě tohle prostě nepřijde normální.. jinak malá prospívá, ale s tímhle máme opravdu problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
11.2.12 17:02

ahoj,já to taky říkala Dr. a on mi na to odpověděl,že musí dát o sobě nějak vědět,jinak se prý neumí projevit a časem to přejde.Takže podle mě debilní názor.Mě taky nepřijde normální,že takhle vyvádí.Možná to fakt časem přejde,ale vydržet to ..... :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí