Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky, už si nevíme rady s naším 9m chlapečkem
Od narození krásně spinká celou noc občas se samozřejmě stalo, že se probudil, ale nebylo to tak často proto teď vůbec nevíme proč už třetí den v kuse prostě nespinká. Budí se v nepravidelných intervalech s hrozným křikem, jakmile ho vezmu do náruče tak položí hlavu na rameno a spí. Spinká když ležím vedle něj jakmile ho položím do postýlky tak během chvilky začně zase brečet. teď spinká na gauči takže mě asi čeká noc u něj. Hlad nemá dneska jsem mu dala víc mlíčka a už byl vzhůru dvakrát - jednou dokonce seděl v postýlce - sám se ještě do dneška neuměl posadit
Napadlo mě jestli mu něco nevadí v postýlce, ale má tam pořád všechno stejný, postýlku na stejným místě vše beze změny. Zoubky má dole dva a nahoře to zatím nevypadá ![]()
Poradíte mi prosím co s ním nenapadá vás co by mu mohlo vadit? děkuju za odpovědi
lumáťa píše:
Chce být s tebou, u tebe
taky mě to napadlo ,ale že by takhle z ničeho nic?je pravda, že je extrémně mazlivej, ale v noci mě nidky nechtěl ![]()
a jak dlouho to ještě může trvat?tři dny a po zubu ani náznak?první dva byli bez povšimnutí ze dne na den tak nemám představu
to nevim nejspíš než se vyklubou, zkus koupit takové ty gely, u dcery ty zouby ani nebyly vidět a bolelo jí to, bych to s tím spojila, dětičky když něco bolí chcou být vždycky u maminky
smajlicek90 píše:lumáťa píše:taky mě to napadlo ,ale že by takhle z ničeho nic?je pravda, že je extrémně mazlivej, ale v noci mě nidky nechtěl
Chce být s tebou, u tebe
Protože je starší a chytřejší. Může to být separační úzkost, zlé sny. Sama jsi psala, když jsi u něj, položí hlavičku a klidně spinká ![]()
gely mu moc nepomáhají, ale zkusím dásničky namazat třeba na mě ráno vykoukne další zub ![]()
takže se stěhuju do pokojíčku
spíš mě udivuje,že teď na tom gauči spokojeně spinká, pořád mě nenapadá co by mu tak najednou mohlo v tý postýlce vadit ![]()
to sou zoubky my to tak mame taky když rostou nejen v noci s křikem z ničeho nic ale i ve dne..jemu se zakladají nove to asi hodne bolí
u nas se objevilo to same malinka spala vzdy na 1 ale posledni tydense mi v noci zbouzi a jak pises i ty vemu ji do ruky polozi hlavu takze malicka putuje k nam do postele a spime tam obe:-)zrejme jsou klidnejsi kdyz nas maji na dosah:-)
separační úzkost mě taky napadla (pokud to nejsou zuby), ta se objevuje kolem 8m a může to trvat i do dvou let ![]()
A přes den mimi změnilo, musí tě mít na očích?
u nas to tak je,mala si hraje ale sleduje kam jdu co delam a nedej boze kdyz jdu jen vedle do mistnosti,hned vseho necha a jde se podivat kam jsem sla
Já se právě psychicky obrněla a vše o separační úzkosti nastudovala ještě jako těhotná. A co myslíte? Samozřejmě se nám vyhla na rozdíl od ostatních hrůz… Ale podle mě u barci jasná separace ![]()
no je pravda, že když jdu do jiný místnosti tak místo toho aby se za mnou doplazil tak začne řvát, ale za pár vteřin už si zase hraje ![]()
teď už spal celou noc ![]()
smajlicek90 píše:
no je pravda, že když jdu do jiný místnosti tak místo toho aby se za mnou doplazil tak začne řvát, ale za pár vteřin už si zase hraje
teď už spal celou noc
tak mala ne a ikdyz jsem jen kousek od ni porad me hlida umyvam nadobi a celou dobu mi stoji zavesena na noze a kdyz si hraje sama tak max 5 kroku odemne