Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malá má 9 měsíců a poslední dny strašně měkce v noci spí. Když večer usne a my ji dáváme do postýlky, tak se probouzí a pláče, přitom to předtím nedělala. Zoubky jí teď sice nějaké vyrostly, ale nevypadá to, že by měla bolavou pusinku, už jsou přece jen venku. Když usne přes den, tak ze sna pláče a v noci taky. Čím to může být?
Moje dcera to dela ted a je ji 11m. Na chvily si ji vezmu k sobě do postele a tulíme se až usne tak jí dam do postýlky a spinká až do rána ![]()
Nas chlapecek to delal taky. Nepomahalo vubec nic. Ani si ho vzit do postele apod.
Bylo to tim, ze neumel sam usnout. Deti se budi kazdych 30 minut a pak v noci asi kazde 2 hodiny a jakoby kontroluji okoli. Je to tak zarineno prirodou. No a on pak neumel usnout sam. Normalne deti totiz hned zase spi.
Houpali jsme treba i dve hodiny, pousteli fen a nic nepomahalo.
Prvni krok byl, ze jsme ho ucili usinat v postylce. Byla jsem u nej, hladila ho, zpivala mu, ale nebrala si ho do naruce. Parkrat takhle usnul a bylo to trochu lepsi. Jenze pak se to zase zhorsilo, takze jsme bohuzel museli odchazet z pokoje. Vraceli jsme se ale po minute az trech. Nejdele plakal 15 minut a za dva dny uz usinal krasne sam a spal celou noc. ![]()
Doufam ,ze u vas je jiny problem, protoze tohle opravdu nikomu nepreji.
Jen pisu, jak to bylo u nas, protoze my jsme vstavali v noci kazou pul hodinu po dobu 3 mesicu, nez jsme na to prisli. ![]()
A pres den spal jen 2×30 minut. To se ted taky o dost zlepsilo.
U malé taky moc nepomůže, když ji přeneseme k nám do postele.
Nemůžou to bát zlé sny? Možná mě některé maminky smetou, že potřebuješ konstruktivní radu a ne nějaké bláboly, ale možnáá máte v bytě něco nedobrého čehoi se bojí a co ji nenechá takzvaně spát. I dospělým se někde spí rajsky a někde děsně a není to vždy jen postelí a děti jsou ještě citlivější. Zkuste posunout postýlku jinam , já jsem jako miminko děsně plakávala - měla jsem postýlku v geopatogení zóně a taky jsem neplakala od narození ale od určité doby a kór když pláče ze spaní, to budou zlé sny..Podle mého
Ahoj,tak my máme úplně to stejné..
,synovi je lae 5 měsíců a také nevím,čím to je…Donedávna spinkal celou noc a teď půáče ze spaní a spí hrozně neklidně.Také jsem si myslela,že to jsou zoubky,ale zatím tam nic nevidím,tak nevím…
,budu také ráda za radu… ![]()
Jenže jak zabránit zlým snům? To nejde ani u dospělého. A zóny to sice mohou být, i když já na to teda moc nevěřím, ale celou dobu by jí nevadily a teď ano? To může být s věkem citlivější? Ona pláče ze spaní a budí se nejen v postýlce. Napadlo mě, že ji něco bolí, ale to by byla bolestivá i vzhůru, ne?
U nas plati, ze kdyz to jsou zuby, tak place nebo knoura i pres den. Pokud se budi a place jen v noci, tak to je tim, ze neumi sam spat a potrebuje k tomu neco nebo nekoho. Rekl mi to i doktor.
Dobra je knizka Kazde dite muze dobre spat. Nemusite se tim ridit, ale hodne veci tam je dobre popsanych. ![]()
Každopádně na tom co psala scarlet taky něco je, to je teda dost děsná představa, že chudák mimčo neumí usnout znova samo, ale ty jsi psala, že pláče ze ¨spaní, Scarlet, tro dělal Váš malej taky?
ráda bych si tu knížku přečetla, kde se dá sehnat, kdo je autor? děkuji.
Kalla1412 píše:
Každopádně na tom co psala scarlet taky něco je, to je teda dost děsná představa, že chudák mimčo neumí usnout znova samo, ale ty jsi psala, že pláče ze ¨spaní, Scarlet, tro dělal Váš malej taky?
jj, uplne presne. Spal a brecel. ![]()
Ono totiz, kdyz to die probudis, tak je pak schopne se na tebe i smat.
Ja precetla uplne vsechno. Byli jsme tak zoufali.
Nevadi mi dite uspavat hodinu i dve, ale on byl uz vazne unaveny. Vzdyt ty deti museji spat.
A to jsem ho predtim nikdy nenechala plakat ani minutu. ![]()
No a dopadli jsme tak, jak jsem psala. ![]()
A co bříško, třeba má prdíky. Na to moje holčička ze začátku hrozně trpela.
Zoubky by to byt klidne mohli, malemu vyrostlo 6zubu behem tří týdnů..
A hodne zkuseny doktor mi na to rekl. Pokud mu date lek proti bolesti, tak ho pak nemuze nic tolik bolet a bude spat alespon ty 4 hodiny. Pokud se bude i tak budit, tak ma problem s tim sam usnout.
Ja se snim totiz taky hadala, ze to budou zuby.
Ale to by mu rostly sakra dlouho. No a vazne po dvou dnech takove hodne mirne vyrvavaci metody uz spi krasne.
Rozhodne ji tu ale nepropaguju, jelikoz jsem byla hodne proti tomu, ale jak rikam. Dominic se vybec nevyspal, pres den taky nespal, by unavenu, porad si mnul oci a to uz jsem si rekla dost. ![]()
amanda1979 píše:
Jenže jak zabránit zlým snům? To nejde ani u dospělého. A zóny to sice mohou být, i když já na to teda moc nevěřím, ale celou dobu by jí nevadily a teď ano? To může být s věkem citlivější? Ona pláče ze spaní a budí se nejen v postýlce. Napadlo mě, že ji něco bolí, ale to by byla bolestivá i vzhůru, ne?
Hmmm..tak to nevím kočko, a když nespinká tak je dobrá?