Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
amanda1979 píše:
Jenže jak zabránit zlým snům? To nejde ani u dospělého. A zóny to sice mohou být, i když já na to teda moc nevěřím, ale celou dobu by jí nevadily a teď ano? To může být s věkem citlivější? Ona pláče ze spaní a budí se nejen v postýlce. Napadlo mě, že ji něco bolí, ale to by byla bolestivá i vzhůru, ne?
Hmmm..tak to nevím kočko, a když nespinká tak je dobrá?
Scarlett takže jste ho nechali prostě vyřvat nebo jak? Moc jsem to nepochopila..... ![]()
areca píše:
Scarlett takže jste ho nechali prostě vyřvat nebo jak? Moc jsem to nepochopila.....
Ne, psala jsem ze nejdriv jsme ho zacali uspavat v postylce. Proste jsem tam byla u nej a hladila ho, zpivala mu, ale nebrala si ho do naruce a nepoustela jsem mu bily sum, na ktery byl zvykly. To jsem delala asi dva tydny. Zlepsilo se celkem usinani, ale v noci se porad budil kazdych 30 minut. Pak jsem presla na to, ze jsem chodila na minutu vedle. Vzdy jsem se vratila, pochovala, utesila a zase polozila. Po 15 minutach usnul. Trochu tech 15 minut plakal, ale bylo to spis, ze treba brecel 20sec a pak byl klid a pak zase, ale to jsem tam vzdy stejne sla. Pak jsem to postupne prodluzovali na 3 minuty, ale to uz jen tak poknouraval. No a po dvou dnech, tzv. po 6 usinanich uz zacal usinat sam a spal celou noc.
V noci jsme ho uklidnovali normalne, to jsem ho nechtela nechat brecet vubec. ![]()
Upravili jsme si to tak nejak podle sebe, co jsme mysleli, ze pomuze. Ale u nas byl opravdu ten problem, ze jemu nestacilo ani si ho vzit do poslete, nebo uspavat v naruci. Proste uz pak nic nezabiralo a tohle jsme videli jako jedinou moznost a vedeli jsme ze to nas syn zvladne v pohode, protoze nikdy si nasi pritomnost nijak nevyzadoval.
Brecet dyl jak 5 minut bych ho asi v kuse nenechala, to bych se zblaznila. I takhle to pro me bylo dost narocne. ![]()
Kallo: přes den je v klidu. Samozřejmě má i bolení bříška a takové ty miminkovské problémy, ale to má tak nějak pořád něco
Řekla bych, že je jinak v pohodě.
Brečet ji zatím nenechávám, jak to zkouší ostatní, protože ona to pak dotáhne do záchvatu a určitě by ji to neuspalo. Spíš bychom se ještě báli, jestli z toho nebude něco mít.
amanda1979 píše:
Kallo: přes den je v klidu. Samozřejmě má i bolení bříška a takové ty miminkovské problémy, ale to má tak nějak pořád něcoŘekla bych, že je jinak v pohodě.Brečet ji zatím nenechávám, jak to zkouší ostatní, protože ona to pak dotáhne do záchvatu a určitě by ji to neuspalo. Spíš bychom se ještě báli, jestli z toho nebude něco mít.
Tak to bych asi taky nezkousela, kdyby brecel tak moc.
Drzim palce, at to dobre dopadne. ![]()
Tak u nás záhaha 3 proplakaných nocí objasněna…,rostou nám 2 zoubky dole… ![]()
Dobry den,
chtela bych poprosit, jestli ma nekdo stejnou zkusenost nebo jestli mi nekdo poradi co jeste zkusit.
Malymu bude pul roku, spi nam uz pres mesic spatne, nejdriv to bylo vstavani 3× za noc, pak par noci kdy jsem vstavala snad kazdych 20min, pak se to trochu zase zlepsilo, minuly tyden spinkal krasne, ale ted posledni 3 noci je to zase hruza. Prvni dve noci jsem vstavala kazdy 2hodiny a dneska v noci jsem k malymu vstavala kazdou hodinu. Ze spani knoura, porad se vrti, takze nekolikrat vstavam i „zbytecne“, myslim si, ze je vzhuru ale on jen knoura ze spani.
Malyho jsme i prestehovali do svyho pokojicku, protoze jsem si myslela, ze ho rusime, vzdy kdyz jsme si sli lehnout tak se zacal vrtet a budit. Prestehovani taky nepomohlo, zkusila jsem mu dat vetsi davku UM na noc, ale stejne to nepomuze, zacina se budit okolo 23hod., driv spaval aspon do tech 2 a pak se teprve zacal budit. Takze hlady to taky neni, pres den ma uz i zeleninu a ovoce.
Dekuju za rady a zkusenosti
A co zuby, už má? Malý začaly v tomhle období růst horní - skoro všechny čtyři najednou a to byl mazec.. Budila se snad každou hodinu.. Přitom o spodních jsme skoro ani nevěděli ![]()
@Janicka 22 malá takto špatně spala od 4. do 6.m. Prý se dětem mění spánkový rytmus či co. Každopádně u nás to s úderem 6.m z noci na noc přestalo.
A co nějaký nový zážitky? Děti to hůř zpracovávají a zhorší se tím spánek. ![]()
Nebo umí něco novýho? Malá když začínala chodit, tak nemohla vůbec usnout.. A když začala lézt a sedat si, tak to bylo podobný..
No zuby jsme si myslela, ze nam rostou cca pred 14ti dnema kdyz jsem vstavala kazdou chvili, to mel i prujem, vytlacila se mu pod dasen dvojka, ma to tam uplne tvrdy a prorezala se mu spicka nahore trochu ale tim to skoncilo. ale ted dasne nema vubec cerveny, sice ma prsty vecne v puse, ale to ze mu rostou zuby uverim az ten zub uvidim ![]()
Nic novyho neumi, pokousi se lest ale to mu zatim moc nejde.
Micelinka- to jsi me moc potesila, kez by to tak u nas taky bylo
to uz bych tech par noci vydrzela
Ja bych tomu i verila, ale je mi divny, ze to trva tak dlouho
A hodne zkuseny doktor mi na to rekl. Pokud mu date lek proti bolesti, tak ho pak nemuze nic tolik bolet a bude spat alespon ty 4 hodiny. Pokud se bude i tak budit, tak ma problem s tim sam usnout.
Ale to by mu rostly sakra dlouho. No a vazne po dvou dnech takove hodne mirne vyrvavaci metody uz spi krasne.
Ja se snim totiz taky hadala, ze to budou zuby.
Rozhodne ji tu ale nepropaguju, jelikoz jsem byla hodne proti tomu, ale jak rikam. Dominic se vybec nevyspal, pres den taky nespal, by unavenu, porad si mnul oci a to uz jsem si rekla dost.