Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se zeptat, zda všichni spíte, nebo jste spali v jedné místnosti s miminkem, nebo jste ho nechali s chůvičkou a monitorem dechu a vy spali odděleně v jiné mistnosti. Máme problém, že malý když spí,tak dělá hrozné pazvuky, takže většinou usnu vedle něho už opravdu jenom vyčerpáním. Tak manžela napadlo, že bychom spali v ložnici s chůvičkou a on spal sám v pokojíčku s monitorem dechu a otevřenými dveřmi. Akorát všude čtu, že by se mělo spát v jedné místnosti s miminkem.
malá s náma spala do 5 měsíců v posteli - kojila jsem. pak měla postýlku vedle mne, po měsíci postýlku v rohu ložnice, kde jsme spali a po dalších 2 měsících ve svém pokoji
Ta chůvička by tě nerušila? Stejně bys ty „pazvuky“ slyšela. Nikde není žádný limit, kdy dát dítě do pokojíčku smíš nebo nesmíš. Osobně bych dítě do roka z ložnice nedala.
Je pravda, že máme malinký byt, takže malého krásně slyšíme až do ložnice při otevřených dveřích. Je fakt, že když s ním je manžel, tak stejně jsem nervozní a chodím se dívat, zda vše v pořádku zvládají. Asi zbývá jediné, zvyknout si na pazvuky a naučit se u nich spát.
Malej je ve svym pokojíku od narození. Chůvičku ani monitor nemáme ![]()
Temaho píše:
Malej je ve svym pokojíku od narození. Chůvičku ani monitor nemáme
asi to taky zkusíme jednu noc vyzkoušet, máme malý byteček, tak ho uslyšíme i při otevřených dveřích, navíc si říkám, že je tam i ten monitor, tak snad by se nemuselo nic stát.
Syn do čtyř měsíců, pak sám v pokojíčku, dcera za ním šupajdila kolem půl roku.
Já bych dítě samotné v pokojíku nenechala a už vůbec ne od narození ![]()
A to dělá ty zvuky celou noc…?
tak u nas malej od pul roku sam v pokoji a je pravda že se nam všem i malemu dost spani zlepšilo,dala bych ho klidně už od narozeni ale nemam na to povahu
,ale zaroven v tom nevidim nic špatneho
taraskunk píše:
tak u nas malej od pul roku sam v pokoji a je pravda že se nam všem i malemu dost spani zlepšilo,dala bych ho klidně už od narozeni ale nemam na to povahu,ale zaroven v tom nevidim nic špatneho
Já v tom taky nevidím nic špatného, když chce maminka mít dítě v pokojíčku samotné, ať ho tam má
Já osobně bych se nevyspala, kdyby byla malá v jiné místnosti tak malinká ![]()
Gabry píše:
Chtěla jsem se zeptat, zda všichni spíte, nebo jste spali v jedné místnosti s miminkem, nebo jste ho nechali s chůvičkou a monitorem dechu a vy spali odděleně v jiné mistnosti. Máme problém, že malý když spí,tak dělá hrozné pazvuky, takže většinou usnu vedle něho už opravdu jenom vyčerpáním. Tak manžela napadlo, že bychom spali v ložnici s chůvičkou a on spal sám v pokojíčku s monitorem dechu a otevřenými dveřmi. Akorát všude čtu, že by se mělo spát v jedné místnosti s miminkem.
Ahoj, ja jsem spala prvnich cca 6 mesicu s malym v pokojicku, ale z jinych duvodu nez ze bych se bala…
Maly mel monitor dechu asi 5mesicu a pak (kdyz jsem se prestehovala do loznice), tak uz jenom chuvicku a tak to je porad…
A jde to v pohode…
Jedine, co je „nevyhoda“, tak ze se Ti bude z loznice hur chodit do detskeho (osobni zkusenost). Kdyz jsem byla vedle nej, tak bylo lehci vstat…
Ale zase se naucil lip usinat a usinat sam, takze pohodicka… ![]()
Libza píše:taraskunk píše:Já v tom taky nevidím nic špatného, když chce maminka mít dítě v pokojíčku samotné, ať ho tam má
tak u nas malej od pul roku sam v pokoji a je pravda že se nam všem i malemu dost spani zlepšilo,dala bych ho klidně už od narozeni ale nemam na to povahu,ale zaroven v tom nevidim nic špatneho
Já osobně bych se nevyspala, kdyby byla malá v jiné místnosti tak malinká
no to ja taky ne jelikož bych byla pořad na pul cesty mezi pokojem a lužkem ![]()
malej spí ve svém pokojíčku od 5měsíců, kdy jsem přestala kojit a budil se v noci už jen párkrát, takže se to dalo vydržet.. s monitorem a chůvičkou. nevidím na tom nic špatného a naopak odpadnou v budoucnu problémy s přesunem většího miminka do samostatného pokoje, spoustu kamarádek s tím teď u ročňáků a starších bojuje
![]()
Libza píše:
Já bych dítě samotné v pokojíku nenechala a už vůbec ne od narozeníA to dělá ty zvuky celou noc…?
Když spinká i když nespinká, je to náš malý pazvukář, i dětská doktorka se smála.