Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, dcera bude mít 5 měsíců, dosud plně kojená, teď už ji večer mlicko nestačí, tak ji musím dokrmovat. Zatím jsem dávala MM které jsem odstrikala a zamrazila, ale už musím koupit UM, máme malou zásobu. Mám koupit klasika jedničku počáteční, když ještě nemá 6 měsíců, nebo už muže i pokračovací dvojku? Díky
![]()
Ahoj a nebylo by lepší jí dát na noc už kaši? Některé jsou od ukončeného 4. měsíce… Jestli je teda problém, že se ti v noci budí… Konzultovala bych to s pediatrem, ale na noční buzení se obvykle doporučuje kaše.
V noci se nebudi, jen proste pláče večer ze má hlad. Doktorka řekla ať koupím mlicko, jen jsem se zapomněla zeptat ktere…
Já bych spíš začala zavádět příkrmy než zbytečně UM, když kojíš.
Moje dcera zacala mít před 5.mesicem taky „málo“, Dr doporučila začít s příkrmy, takže jsem začala pomalu k obědu zeleninkou a večer kaši, papala krásně… Podle mě UM zbytečný, mlíka má dost od tebe, dávala bych spíš příkrmy už.
Taky bych radsi zacala s prikrmy… ale nejdriv zeleninu na obed.
@brokolice12 píše:
V noci se nebudi, jen proste pláče večer ze má hlad. Doktorka řekla ať koupím mlicko, jen jsem se zapomněla zeptat ktere…
Ahoj souhlasím s ostatními, příkrmy jsou lepší než UM. Jenom si nejsem jistá, jestli ti zeleninka k obědu, kterou se obvykle začíná, vyřeší hlad večer. Asi to zkus a pokud by to nestačilo, tak bych dala nějakou bezlepkovou kaši (doporučuji kaše z DM, jsou neslazené, bez příchutí apod). Stejně ti toho mimčo sní malinko, takže jí tím jenom doplníš to co jí chybí z mléka. ![]()
Nicméně rozhodnutí je stejně na tobě. ![]()
Do kaše bych dala asi počáteční mléko, ale s tím nemám zkušenosti (my máme ABK, takže je děláme ve vodě). Nejjednodušší bude asi ale koupit mléčnou kaši od ukončeného 4. měsíce a budeš to mít pokryté…
Příspěvek upraven 23.03.18 v 13:20
Ze stejného důvodu jsem začala dávat večer kaši, protože když dáš UM, poteče to z lahve hned, rychle, nemusí se mimi namáhat…aby pak nebojkotovala kojení.
Nebo dávat UM a dávat ho stříkačkou po prstu, ale nevim jestli se to dá dělat i u 5ti měsíčních.
My dávali kaši od Nestle moje první kaše- krupička nebo rýžová.
U nás se sice pořád doporučuje začít příkrmy mrkví, ale v Evropě se u hodně států doporučuje právě jako 1. příkrm mléčná kaše, protože to není taková změna. Začala bych tim…
@brokolice12 píše:
Tak jsem koupila kašičku a zkusíme to s ni. Moc díky
Taky jsme začínali kaší, tak ať chutná ![]()