Co dávat na průjem?

699
27.1.11 11:24

co dávat na průjem?

ahoj holky prosím Vás co dáváte dětem když mají průjem? Nasadila jsem mu dietu piškoty brambor mrkev rýže atd černý čaj mi nevypije a smectu už vůbec ne. Je mu 2.5 roku v noci byl tak 1Ox chudák. V sobotu bysme měli jet na hory tak se budu snažit aby byl do té doby v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
27.1.11 11:32

Já dávám Hylak,jsou to hnusný kapky,ale je to na jedno polknutí,ne jako ta Smecta.Tu mi nevypil ani nesnědl v ničem :zed: V lékárně prodávají Kulíšek -je to rehydratační roztok :wink: dělala bych mu tu mrkvičku s rýží-bílou.Aby to mělo takový ten šlem.A pití zkus heřmánkový čají nebo neperlivé minerální vody.To nám řekli na infekčním,když měl naposledy průjem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
27.1.11 11:38

Nám byla doporučena probiotika, konkrétně Lacidofil - dva tři dny klidně ve dvojnásobném než doporučeném množství.

Zatím to zabralo pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.1.11 11:54

Mě doktorka doporučila Enterol, jsou to probiotika, kapsle. Menším dětem se to dá vysypat a rozmíchat do mléka, nebo čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
27.1.11 11:55

U nás Kulíšek neprošel, v lékárně mi tenkrát doporučili Enterol. Je to v kapslích, takže vykuchat na lžičku třeba s trochou nějakého jídla kvůli chuti. Citelný rozdíl hned po první dávce, druhou jsem dávala spíš pro upevnění… a třetí už nebyla třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.1.11 11:55

Taky banány jsou dobré proti průjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.1.11 12:05

Určitě Hylak forte :palec: Ty kapky nejsou dobrý, takže je přidávám do čaje a prcek to v pohodě vypije. Ono je to myslím v návodu - dávat do šťávy, džusu, čaje…

+samozřejmě dietu a vynechat veškerou laktozu ze stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.1.11 12:24

Naše malá dostávala Smectu,rozmíchanou asi ve 20ml černeho čaje s glukapurem. Není to tak hrozné. A probiotika Biopron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.1.11 12:25

my jsme to taky nedávno prožili.upravovala jsem jenom stravou.takže rýže,mrkev,banán a nedávála jsem žádné mléčné výrobky,kromě sunaru v noci:-(za 2 dny dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 12:29

Piškoty ne, je v nich cukr a tenpodráždí opět střeva, tak raději třeba suchý rohlík. Až se stolice upraví, pak je zase zařaď do jídelníčku, jinak jak psaly holky, mrkvový odvar, rýžový odvar, hořký čaj, kulíšek nebo POR, banány, suché pečivo, suché brambory, mrkev, suchou rýži.

• Citovat
  • Upravit
19692
27.1.11 12:42

Nam doktorka doporucila cerny caj,ale slazeny.Protoze z tela se cukry vylucuji pri prujmu a nejak se tam nazpet dostat musi.Ten cerny horky byl za jine ery :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
27.1.11 13:09

holky díky moc, teď jen co si vybrat :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.1.11 14:52
gorina píše:
Nam doktorka doporucila cerny caj,ale slazeny.Protoze z tela se cukry vylucuji pri prujmu a nejak se tam nazpet dostat musi.Ten cerny horky byl za jine ery :wink:

Nebudu polemizovat o průjmu s tvou doktorkou. Ani o tom, že dětem by se sladit nemělo (ani dospělým). Ale zřejmě vůbec nerozumí "Výživě a zpracování jednotlivých živin…! Cukry = sacharidy. Rozdělují se na jednoduché a složené. Jednoduché sacharidy tělo nepotřebuje, dřív se jim říkalo prázdné kalorie (bílý cukr, bonbony…). Ale cukr konzumovaný v jeho přírodní původní podobě (např. ve formě škrobu v obilovinách a zelenině) je nepostradatelnou součástí potravy člověka ! Dokonce tak nutnou, že by měla tvořit až okolo 70% celkově přijaté energie. Ani vrcholoví sportovci nepotřebují ve své stravě jednoduché cukry.
Takže když se při průjmu jí rohlíky, banány, rýže… tak tělo má v sobě cukrů až až ! Čaj neslaď, je to zbytečné.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
27.1.11 15:20

Souhlasím s Lumáťou a jejím vyčerpávajícím rozborem :mrgreen: :palec: a přidávám toto z internetové lékařské poradny:

„Je vhodné, aby čaj byl mírně oslazený glukosou (glukopur, hroznový cukr), protože cukry mohou využívat buňky sliznice jako rychlý zdroj energie. Sacharosa, tedy běžný cukr se ke slazení takového čaje nehodí, protože se může podílet na kvašení a tím tedy zhoršovat střevní obtíže.“

Myslím, Gorino, že jste si možná jen s doktorkou nerozuměly ohledně toho, ČÍM MŮŽEŠ čaj osladit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
27.1.11 15:22

Já si myslím, že pokud ti čaj nevypije hořký, tak klidně ten cukr dát můžeš, ale nejlépe glukopur. Nám to přímo doporučovali. Neboť málo které dítko ten čaj jen tak vypije. Jde o to, aby dítě hodně pilo !!! A ten černý čaj jen slaboučký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí