Ustrašené batole vs. hlídání.

43029
27.1.11 07:10

Ustrašené batole vs. hlídání.

Nazdař!

Archanděl se děsně bojí, všeho. Lidí, strojů, nových hrašek, zvuků, prostředí… umí to znakovat, takže to jede skoro furt.

Máme ve vsi dvě kamarádky se stejně starými chlapečky, zkoušela jsem hlídání u jedné a prej až na občasné záchvaty řevu dobrý, ale teď mi ta druhá řekla, že prej jí ta první říkala, že to bylo horší a že se mi to bála říci. (nevim, jak to napsat jednoduššeji :-)
Vídáme se často, ale vzhledem k různým nemocem dětí a nás a jinému programu to není třeba ani každý týden, což mu stačí, aby se zase začal bát.

Jinak na hlídání nemáme nikoho, respektive nikoho nevídá ani tak často, jako ty dvě holky.

Tak nevím jak moc to lámat přes koleno. A JESTLI BY TŘEba časté navštěvování různých lidí nepomohlo zvrátit ten strach z lidí nějak všeobecně.

Nejvíc mě štve, že nemám šanci na takové ty akce s hlídáním dětí.

Dejte mi nějakou naději. Už se to táhne měsíce a vůbec se to nelepší.
Ale čekají mě situace (IVF), kdy se hlídat prostě bude muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
27.1.11 07:15

náš malej je to samý, bojí se všeho novýho (lidí, hraček…), ale máme jednu kamarádku kterou vídá celkem často a ta může i hlídat, nějak ji přijmul za svou tetu a je s ní spokojenej a klidnej, Zkus vybrat nekoho koho by mohl vídat pravidelně a on si určitě zvykne.

• Citovat
  • Upravit
10048
27.1.11 07:22

Ty jo tvůj malej se jmenuje Archanděl? Promiň za blbou vsuvku do dikuze :oops: ale to je úžasný to jsem ještě neslyšela na nikom :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
27.1.11 07:28

jo a ještě abych dodala, my jsme začínali tak že kamoška hlídala u nás, třeba 15minut a postupem víc a vic, třeba jsem si skočila jen do obchodu nebo na poštu, ted s ní malej vydrží už celý odpoledne i u ní doma, má ji moc rád a hned jak ji vidí tak ji leze do náruče

• Citovat
  • Upravit
43029
27.1.11 07:37
Dice píše:
Ty jo tvůj malej se jmenuje Archanděl? Promiň za blbou vsuvku do dikuze :oops: ale to je úžasný to jsem ještě neslyšela na nikom :wink:

ovšem že ne :-) ma normální jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.1.11 08:45

Pudlo malá byla a celkem ještě je taky ustrašená, ale viděla jsem velký zlom přes léto kdy jsme byly neustále na hřišti a ona si oblíbila děti - takže kdekoliv jsou děti je spokojená. Na děti jí nalákám aby šla ven. Vídám se pravidelně se dvěmi kamarádkami se stejně starými dětmi, ony jí zatím nehlídaly (hlídají babičky) ale evidentně kolikrát ani neví že tam jsem.

Nikdy jsem to nelámala přes koleno, byly doby kdy nemohl hlídat ani tatínek ani babička, ale pozoruju že tohle všechno už je dávno pryč a prostě si zvykla, ty lidi pozná a je s nimi v pohodě. Ze začátku jsem zdrhala potají, dala pusu řekla že přijdu (nedokázala jsem utéct bez rozloučení) a v nestřeženou chvíli zdrhla. Babička pak musela hodně zabavovat a dnes už mi normálně zamává s úsměvem na tváři. Cizímu bych jí dát nemohla to vím na 100 %. Prostě bych zkusila něco pravidelného - pravidelnou půlhodinku v určitý den a postupně bych prodlužovala. :nevim:

Ono je asi i těžké když ho má hlídat kamarádka, která má na starosti ještě svoje dítko a když hlídá, babička, teta kdokolliv kdo se mu může věnovat na plno. To zabavení je hodně důležité. U nás to teďzvládl i strejda, na kterého malá není tolik zvyklá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.1.11 09:20

Mám podobného strašptla- bojí se strojů, nových hraček, cizích lidí, od dětí, kteří se na nej vrhaj. Na všechno si musí zvyknout.
U nás je tedy hlídatelný mými rodiči, ti jsou bohuže 100km od nás, nicméně na nezbytné (a semtam i ty zbytné :lol:) situace jsou ochotni přijet.
Jinak já postupně zjišťuji, že mu nestačí ty lidi znát, musí se o něj starat komplet - tedy krmit, přebalovat… aby je pojal za své.
Třeba na návštěvě u svagrů o víkendu už v neděli zalezl se švagrovou nahoru a hodinu si na mě ani nevzpoměl.
Tak jedině zkusit denní intenzivní hlídání v tvé přítomnosti (spíš jen dohled) a druhý den už bez tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
27.1.11 10:31

U nás totéž, bez problémů zůstával od narození s mými rodiči, jinak ani omylem na pět minut někde s někým … Zlomilo se to mezi druhým a třetím rokem, tedy zlomilo, šlo to velmi zvolna, ale šlo, teĎ ve třech a půl už chodí půl roku do miniškolky a dobrý, dokáže zůstat na hodinu dvě s některou z kamarádek a jejíma dětma atd.
Takže šance je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.1.11 12:50

Starší byl taky takový. Zlomilo se to asi ve 2,5 letech. Ve vašem věku bych to nelamala. Ale jak píšeš,když je hlídání nutností,byla by lepší babička,která se bude věnovat jen jemu než kamarádka s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
27.1.11 13:45

holky tak to se pobavite. dneska znakoval „bojim bojim“ na kapustu (rostlinu vytrženou) a na lžičku s čočkou! čočku měl teda poprvé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
27.1.11 13:47

pisete, ze by byla lepsi babicka - no kromm toho, ze nemame, zjistila jsem, ze pritomnost druheho ditete snizuje strach asi tak o 80%. Ma deti rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
27.1.11 13:57

Zkus ho nechat hlidat s ditetem kamaradky u vas doma. Treba nejdriv 2matky a 2 deti, pak by to „zvladla“ jen kamaradka. :nevim:
Syn se nechal hlidat vzdy a kymkoli, dcera je desna, poprve ji hlidala moje matka, kdyz jsem jela letos v lednu na skoleni (dceri 13m). Zvladly to obe na 1*, ale jake jsem mela ja nervy, uf! Tyden predem jsme intenzivne chodili k nasim, aby si zvykla na prostredi, kde bude muset stravit CELYCH 5hod. :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.1.11 15:42

ahoj, nas prcek je taky poseroutka :))) uz sem mela az vztek, jak je desne bojacnej, jen mu nekdo nakoukl do kocarku a uz rval :-D nemeli jsme moc prilezitosti se stykat s kamaradkama vubec, natoz pravidelne, takze tam to nehrozilo, jedinej, u koho nebrecel, byla babicka, protoze ta nas navstevuje porad :-D musela sem ale minulej tyden do nemocnice a babicka 2 dny v tydnu nemohla hlidat a dala malyho na hlidani moji tete, kterou on moc nevida, ale proto, ze ma doma 2 deti, jedno skoro stejne stare, jako nas Kubik a jedno tri lety, tak to nas malej vzal s naprostym klidem, hral si s nima, blbnuli spolecne se strejdou a prej byl naprosto uzasnej a vubec nebrecel. Takze, jak pisete, deti sou spolehlivy odvedeni pozornosti od cloveka, kteryho az tak nezna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí