Na víkend k babičce?

Anonymní
26.1.11 15:25

na víkend k babičce??

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat co by jste dělali v mém případě… synovi je 15 měsíců, babička ho jezdí navštěvovat 1-2× do měsíce a reaguje na ní moc dobře vydrží s ní sám celý den, ale je to u nás doma… V noci se pořád budí 1-2× někdy jen proto, že chce ke mě do postele :roll: někdy zas vypije celou lahev mlíka… Už jsem hodně unavená, jsem bez partnera a na všechno sama, vím, že babička bude štěstím bez sebe když jí vnuka na víkend svěřím, ale nevím jak by na o reagoval syn u ní byl jen jednou jako měsíční miminko pak už ne :think: syn na mě není fixovaný, když ho svěřím mamce, nebo kamarádce je úplně bez problémů :-) Ale nevím zda by to zvládl i přes noc :nevim: Nebo to jsou jen mé zbytečné obavy z toho, že bych byla první noc bez něj? kdy si myslíte,že je dobré svěřit dítě na víkend k babičce? babička je moc hodná, a vnuka miluje :hug: Vím, že asi nemůžete odhadnout reakce mého syna, to neumím ani já, ale jak jste to řešili vy? děkuji za odpovědi :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
26.1.11 15:31

My to ze začátku dělali tak, že jsme na návštěvě u babičky dávali u ní malýho spát po obědě (měl tam nachystanou dětskou postýlku). Když to proběhlo OK, tak jsme ho tam jednou nechali i přes noc a přijeli si pro něj až druhý den. Teď tam přespává naprosto běžně. :palec: Začínali jsme s tím cca v 1,5 roce.

Být tebou, tak to zkusím a uvidíš. Když to neproběhne úplně OK, tak to ještě na čas odložíš (a trvalé „následky“ ten 1 pokus na něm určitě nenechá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
26.1.11 15:34

Ahoj, do jistý míry jsou to určitě hlavně tvoje obavy. Syn brečet bude, to je jasný, ale to by nejspíš brečel i ve 3 letech. Nevím, jestli bych dala na hlídání dítko takhle brzo, ale naše starší šla poprvé přes noc v necelých 18měsících a to proto, aby to natrénovala, protože druhý porod byl za dveřma. Kdybych nebyla těhu, třeba bysme počkali, třeba ne, nevím. Každopdáně to zvládla na 1. Naši si pro ní přijeli a odváželi svým autem, v autě řvala jak tur, takže já pak nestála za nic, ale prý se za rohem uklidnila a byla celý dva dny v pohodě. A to na mě fixovaná byla hodně. Mladší byla taky kolem 15 měsíců, ale se starší ségrou a ta ani nezaknourala, ale ta fixovaná není.
Tak to zkus. Ještě si zodpověz, jak je mamka daleko a jestli jste mobilní v případě, kdyby to nešlo

• Citovat
  • Upravit
27259
26.1.11 15:36
Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat co by jste dělali v mém případě… synovi je 15 měsíců, babička ho jezdí navštěvovat 1-2× do měsíce a reaguje na ní moc dobře vydrží s ní sám celý den, ale je to u nás doma… V noci se pořád budí 1-2× někdy jen proto, že chce ke mě do postele :roll: někdy zas vypije celou lahev mlíka… Už jsem hodně unavená, jsem bez partnera a na všechno sama, vím, že babička bude štěstím bez sebe když jí vnuka na víkend svěřím, ale nevím jak by na o reagoval syn u ní byl jen jednou jako měsíční miminko pak už ne :think: syn na mě není fixovaný, když ho svěřím mamce, nebo kamarádce je úplně bez problémů :-) Ale nevím zda by to zvládl i přes noc :nevim: Nebo to jsou jen mé zbytečné obavy z toho, že bych byla první noc bez něj? kdy si myslíte,že je dobré svěřit dítě na víkend k babičce? babička je moc hodná, a vnuka miluje :hug: Vím, že asi nemůžete odhadnout reakce mého syna, to neumím ani já, ale jak jste to řešili vy? děkuji za odpovědi :kytka: :mavam:

Zkus vyzkoušet, nejdřív spaní u babičky s ním a pokud to snese dobře, tak bych ho tam nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.11 15:47

není to moje mamka, ale maminka bývalého přítele… bydlí 100km daleko, ale autem to není žádný problém dojet hned :-) Já bych tam s ním nejela, protože vím, že by řval kdybych odcházela, přijeli by si pro něj k nám… přes den nebude mít syn žádný problém si myslím, po obědě usíná v kočárku a úplně bez problémů a přes den by si tam to prostředí prošmejdil :think: :nevim: měl by tam svou vlastní cestovní postýlku(spí v ní i když jsme doma, protože v dřevěné se pořád mlátil o žbrdliny :roll: je to cestovatel :-) svojí peřinku, deku, plyšáčky, hracíopičkuu které usíná, svých 10 dudlíků, hračky :mrgreen: Vím, že kdybych tam spala s ním tak vyvádět nebude, protože tam budu, je možný, že nebude vyvádět ani tak… On je to strašnej pohodář a neteskní po mě když někam jdu (snad to nezakřiknu)… Spíš potřebuju ujistit, že by to bylo vpohodě a že vaše děti to také zvládli ( jak to zvládli? ) na jedničku :-)

• Citovat
  • Upravit
81479
26.1.11 15:50

Na víkend zatím nebyl, ale přes noc a celý den u babičky ano. Dopadlo to dobře a to je ještě kojený, nějak mu to nechybělo.
Já vyzkoušela předem, se spaním u babičky na nečisto. Byla jsem tam, ale večer a v noci se starala ona. My jsme si s manželem zašli na večeři, byla jsem na telefonu za rohem. Ráno opět vyzvedla z postýlky babička. vše bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.11 16:08
Alpaka píše:
Na víkend zatím nebyl, ale přes noc a celý den u babičky ano. Dopadlo to dobře a to je ještě kojený, nějak mu to nechybělo.
Já vyzkoušela předem, se spaním u babičky na nečisto. Byla jsem tam, ale večer a v noci se starala ona. My jsme si s manželem zašli na večeři, byla jsem na telefonu za rohem. Ráno opět vyzvedla z postýlky babička. vše bylo OK.

A tvůj klučík na tebe fixovaný není? Dokáže si hrát sám, nepotřebuje stále tvou pozornost jako ten můj? Já si myslím, že to bude v pohodě babička bude nejštastnější člověk na světě a postarat se dokáže a jak už jste tady psali, když to nezkusím nezjistím nic :-) Ale když mě ještě některé z vás ujistí, žeto bude v pohodě a že na syna budu myslet i když k babičce půjde za 5 let a nervózní budu tak jako tak bude jen a jen ráda :-)

• Citovat
  • Upravit
10378
26.1.11 16:16

Náš malej spával u babičky v podstatě hned od útlého věku.myslím,že poprvé také plakal,ale jinak s tím nemá problém.
Za zkoušku nic nedáš.Když bude plakat zkusíte to později :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.1.11 16:16
Anonymní píše:
Alpaka píše:
Já vyzkoušela předem, se spaním u babičky na nečisto. Byla jsem tam, ale večer a v noci se starala ona. My jsme si s manželem zašli na večeři, byla jsem na telefonu za rohem. Ráno opět vyzvedla z postýlky babička. vše bylo OK.
A tvůj klučík na tebe fixovaný není? Dokáže si hrát sám, nepotřebuje stále tvou pozornost jako ten můj? Já si myslím, že to bude v pohodě babička bude nejštastnější člověk na světě a postarat se dokáže a jak už jste tady psali, když to nezkusím nezjistím nic :-) Ale když mě ještě některé z vás ujistí, žeto bude v pohodě a že na syna budu myslet i když k babičce půjde za 5 let a nervózní budu tak jako tak bude jen a jen ráda :-)

Potřebuje stálou pozornost, ale babiččina mu stačí. Nicméně babička, děda a prababička jsou jediní. S nikym jinym nevydrží ani minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.1.11 16:20

Anonymní, nejvíc nervní budeš ty, opravdu to zkus nanečisto, abys měla jistotu, že vše bude OK. Nebýt doma, ale nejlépe někde za rohem s kamarády na telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.1.11 16:23

Reakce jsem nečetla.ale klidně ti napíšu,jak to probíhalo u nás.1.vnoučka jsem měla na noc kolem jednoho roku,byl zvyklý spát s maminkou,tak usínání stálo za to.Do desíti večer jsem ho vozila po dědině v kočárku.Pak jsem ho položila na polštář a venku na houpačce uhojdala v náruči.Pravda,bylo to v létě.Jakmile zabral,spal celou noc.Druhý vnuk u nás byl porve na noc,ještě nemě ani rok,navíc byl nemocný.Rodiče taky,takže byl u babičky.Spal u nás líp jak doma.Třetímu taky byl necelý rok.Spí u nás kluci líp jak doma.Neboj,babička si poradí.My babči jsme vynalézavý.

• Citovat
  • Upravit
8911
26.1.11 16:27
jjelena píše:
Ahoj, do jistý míry jsou to určitě hlavně tvoje obavy. Syn brečet bude, to je jasný, ale to by nejspíš brečel i ve 3 letech. Nevím, jestli bych dala na hlídání dítko takhle brzo, ale naše starší šla poprvé přes noc v necelých 18měsících a to proto, aby to natrénovala, protože druhý porod byl za dveřma. Kdybych nebyla těhu, třeba bysme počkali, třeba ne, nevím. Každopdáně to zvládla na 1. Naši si pro ní přijeli a odváželi svým autem, v autě řvala jak tur, takže já pak nestála za nic, ale prý se za rohem uklidnila a byla celý dva dny v pohodě. A to na mě fixovaná byla hodně. Mladší byla taky kolem 15 měsíců, ale se starší ségrou a ta ani nezaknourala, ale ta fixovaná není.
Tak to zkus. Ještě si zodpověz, jak je mamka daleko a jestli jste mobilní v případě, kdyby to nešlo

Nestraš ji. :wink: To, že bude brečet není vůbec jisté. Můj nebrečel ani při nácviku, ani teď… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.1.11 16:29
Anonymní píše:
není to moje mamka, ale maminka bývalého přítele… bydlí 100km daleko, ale autem to není žádný problém dojet hned :-) Já bych tam s ním nejela, protože vím, že by řval kdybych odcházela, přijeli by si pro něj k nám… přes den nebude mít syn žádný problém si myslím, po obědě usíná v kočárku a úplně bez problémů a přes den by si tam to prostředí prošmejdil :think: :nevim: měl by tam svou vlastní cestovní postýlku(spí v ní i když jsme doma, protože v dřevěné se pořád mlátil o žbrdliny :roll: je to cestovatel :-) svojí peřinku, deku, plyšáčky, hracíopičkuu které usíná, svých 10 dudlíků, hračky :mrgreen: Vím, že kdybych tam spala s ním tak vyvádět nebude, protože tam budu, je možný, že nebude vyvádět ani tak… On je to strašnej pohodář a neteskní po mě když někam jdu (snad to nezakřiknu)… Spíš potřebuju ujistit, že by to bylo vpohodě a že vaše děti to také zvládli ( jak to zvládli? ) na jedničku :-)

Moje dítko to zvládlo suprově. Nebrečelo ani při nácviku, ani teď, když je starší. Ze začátku, když se náhodou v noci vzbudil, tak prý plakal a volal máma (což dělal normálně i doma), ale když zjistil, že je tam jen babička, vzal si od ní flašku s mlíkem a v klidu spal dál… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
26.1.11 16:31

Dala jsem už cca 3× na noc, nebrečela, všichni jsme byli spokojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.1.11 16:38

zkus to. Mamka s tím musí počítat,ž e noc může být rušná. A určitě to zvládne.

Kačka takhle spala poprvé u našich v 8 m… je pravda, že to s ní byla i Kristýna.
A naši - hlavně táta - už se těší na další nocování a na to, jak s Nimi Kačka pojede na jaře na víkend :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí