Co dáváte pít 2letému dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69016
11.3.14 08:52

@Tamtama no tak asi fakt budeme spatne :) Ale vrazila jsem mamince dceru, lzicku a kelimek bileho jogurtu a ona, ktera byla zvykla na deti, do kterych musela nasilim rvat i ten ochuceny, jenom nevericne rikala - ona to ji, ona to fakt uplne sama ji! 8o :mrgreen:
Bohuzel v nasem pripade nebyla pravda, ze by ji to prestalo chutnat, kdyz by ochutnala lepsi, proste jednoho dne to jist prestala a zacala, az kdyz jsem ji do toho zkusila dat hrst malin.

Vode kohoutkove nikdy moc nedala a ja jsem v tomhle dost hystericka, ma za sebou problemy s ledvinama a prisne doktorske narizeni pit co nejvic. Takze kdyz jsem si v restauraci sama dala redeny dzus, ona prisla, strcila mi do toho brcko a behem dvaceti minut v sobe mela tri deci, zajasala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
11.3.14 08:56

@ugluk @Tamtama To je jak u nás. Taky poslouchám, proč trápím dítě - jí bílé jogurty a jak ráda. Proč jí nedám bobika, tvaroháčka atd. Když jsem to ochutnala, tak mi to nechutnalo. Do jogurtu někdy přidávám přesnídávku. A s tou vodou to bylo taky tak. Když mi to pila, tak jsem byla jedině ráda. Už nepije, tak musím ředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
11.3.14 08:56

@Tamtama voda z vodovodu je podle mě logicky to nejlepší a jediný, z čeho se člověk účinně a dravě napije!!! Jakou šťávu bys mu měla kupovat? Jako sirup, ten by se přeci zředil taky vodou z vodovodu a když pije bez, tak proč zbytečně sladit, barvit a jinak chemičit? :nevim:

a bílé jogurty to samé :nevim: jako je jogurt a jogurt, v některých se taky najde hromada věcí, co by tam být nemusela, ale jogurt, kde je mléko a jogurtová kultura, toť vše, je přeci jasně ideální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.3.14 09:06

Na vodě z vodovodu nevidím nic špatného, když ti to pije… já třeba vodu z vodovodu nepiju, má to u nás takový jakýsi ocas, mě to hrozně vadí, blé. :poblion: Ale že bych vodu považovala za něco špatného, to rozhodně ne. Ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
11.3.14 09:43

Většinou neslazený čaj, občas sirup. Samotnou vodu mi nevypije. Jinak pije celkem dost. K tomu litru denně mi vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.3.14 09:57
@Tamtama píše:
Vodu a trochu slazený čaj jako já, šťávy ani nekupuju.. jednou za čas koupíme kvůli lahvi Kubíka Water, tak třikrát do měsíce..
ale přihodím dotaz trochu OT, je něco špatného na tom, dávat k pití čistou vodu z vodovodu? Od mamky neustále poslouchám, že jsem matka tyranka, když mu jí dávám a nekoupím mu šťávu.. :nevim:

přesně. taky když dám vodu, a babička přijde, tak slyším chudáčku, ty máš jen vodu? :pocitac: :zed: já na tohle téma četla něco v časopise, že třeba ve Francii se prý nesmí do školy na pití nosit nic jiného než voda, a u nás když se dá dítěti voda, tak je „chudáček“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
11.3.14 10:33

Vodu, občas čaj s medem. Vypije tak kolem 500-700ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.3.14 12:18

Cistou vodu z kohoutku, caj, dzusy ani sladke nechce.
Vypije mezi 500ml a 1l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
11.3.14 14:47

Holky, zmiňujete kvalitní sirupy…
Je nějaká značka v obchodě, která se Vám osvědčila nebo máte na mysli podomácku udělaná šťávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.3.14 18:11

@daniela4
Co jsem tak vyčetla z etiket, tak z těch běžně dostupných v obchodech jsou nejlepší sirupy YO. Mají 10 - 20 % ovocné šťávy (podle druhu - čekala bych, že budou mít všechny stejně, ale třeba pomerančový má jen 10 %), jsou bez konzervantů a umělých barviv (ovocná šťáva, cukr, glukózo-fruktózový sirup, voda, kyselina citronová, aroma). Ostatní značky obsahují ovocné šťávy minimum (4 % nebo taky žádnou) a spoustu chemických dobrot.
Sirupy ve zdravých výživách a BIO obchodech jsem zatím neprohlížela, tak ty nemůžu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
11.3.14 18:46

Taky kupuju YO ale vždycky si počkám na akci:) Ještě je moc dobrý Hello, u nás vede jablkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.3.14 18:49
@smutnalucy píše:
Taky kupuju YO ale vždycky si počkám na akci:) Ještě je moc dobrý Hello, u nás vede jablkový.

ty jablečný jsou nejlepší, tam je 37 procent ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.3.14 18:50

@smutnalucy
No jasně, 70 kaček není zrovna málo. Včera jsem kupovala dvě lahve v Bille po 44 korunách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.3.14 18:50

Jinak já sirup jakýkoliv kvalitní, hustý, co je v akci, nebo domácí. nejčastěji pomerančový. jen šťáva a cukr, povařím, a je to výborné. akorát když je to i udělané mimo lednici, tak se to hrozně rychle kazí, za pár hodin, tak si musím dělat pořád jen malý skleničky čerstvýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
11.3.14 18:51
@slavuska1 píše:
ty jablečný jsou nejlepší, tam je 37 procent ovoce.

no, tak tím se asi vysvětluje, že jsem lepší nepila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko