Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co delaji o prazdninach mladi tohoto veku? Travi prazdniny s kamarady, s rodici nebo brigadnici nebo jsou sami doma? Synovec travi cele prazdniny s babickou nebo rodici na chalupe, kde nema kamarady sveho veku. Prijde mi to 2 mesice takhle divne. Kdyby tam mel nejake aktivity, tak neteknu, ale v podstate je cely den v chalupe nebo na zahrade. Ani na koupaliste nechce, kdyz jde, az kolem treti. Jinak mu den tak nejak uplyne od niceho k nicemu. Na vylety nechce. Obcas teda jel na kole. Jinak fakt jen tak spise pasivne odpociva. Nechali byste takto dite? Jine prazdniny nezna, je to tak porad.
Já byl každé prázdniny taky pořád doma a bavilo mě to. Jsem spíše domácí typ.
Já jsem taky nejradši doma. Dva měsíce prázdnin doma je momentálně můj sen.
V tomhle věku už jsem hodně chodila na brigádu, dejme tomu že jsem tam byla tak 1/3 prázdninových dní. Jinak jsem chodila s kamarádkami a kamarády ven, do letního kina, na místní malý festival. Ale doma jsem taky byla ráda - vařila jsem, koupala se v bazénu, dělala na zahradě, jen tak odpočívala, atd.
Pokud tě zajímají přímo kluci, tak většina mých kamarádů už v tomhle věku taky měli brigádu.
Tak hodne pubertaku zaklada na emiminu stavnate diskuze, takze to nejaky cas zabere, pak bud na PC pari hry, nebo jdou oplendovat do obchodaku.
@Myssicka píše:
Tak hodne pubertaku zaklada na emiminu stavnate diskuze, takze to nejaky cas zabere, pak bud na PC pari hry, nebo jdou oplendovat do obchodaku.
nejlepší
a pak že tu není sranda ![]()
Tak je možné, že jeho kamarádi, jsoj pryč.. Unás kluk má neni puberták, bude mu 9, má 3 kamarády.. Jednoho jsem viděla u nás 3 dny, jednoho dva dny, třetího vůbec..
Děti chodí na tábory, jedou na dovolenou, pak třeba jedou k rodině..
Možné je, že prostě nemá s kým, protože kamarádi o prázdninách nejsou doma..
Tak někdo je radši sám. Pokud mu je pod 16, na brigádu nemůže, pokud mu je pod 18, tak i tak se někdy brigády špatně shání
Co dělají tvoje děti o prázdninách?