Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky pomoc, vůbec si nevím rady. Našla jsem u dcery v pokoji schované dudlíky, je jí už 13 roků, tak jsem si říkala, že třeba blbli s holkama ze třídy a vůbec jsem to neřešila. Po měsíci jsem odcházela z noční dříve domů a nachytala dcerku ve spánku s dudlíkem v puse. Nevím jak to řešit, zatím jsem jí o tom neříkala, jsem z toho úplně mimo a nevím, jak si to mám vysvětlit. Nestalo se Vám něco podobného popřípadě co byste poradily? ![]()
Promin ale koukam, ze resis jenom usta bud rovnatka nebo dudliky
Neverim
@jahuhudka to je tvůj problém, já mám momentálně jiný! Nemám čas tady řešit další prkotiny, ty si zvládnu vyřešit sama. Od toho tato stránka je, aby se člověk poradil o věcích, co neví. v ![]()
@Tarjei Jinak je úplně v pohodě právě, puberta už začíná déle
![]()
@aiwwa Nikde jsem nenašla, že by to bylo v módě, tak nevím
@Tarjei píše:
@jahuhudka e?
Dcera taky nosi rovnatka s konstrukci kolem hlavy ![]()
Ty máš sjetý můj profil nebo co? Já neřeším každou kravinu a nesedím tady denně X hodin, to se raději věnuji rodině, a když mám nějaký problém, tak asi napíšu, holka začni řešit sama sebe a to jak tady pořád vysedáváš a až potom řeš někoho jinýho
@jahuhudka
Já jsem si do 14 let cucala palec. Kompenzovala jsem si tím problémy, které byly v rodině. Děti mají zakódováno, že je to uklidňuje a vracejí se tím do doby, kdy byly malinké. Na tvém místě bych se zamyslela jak to u vás doma funguje, jestli nemá dcerka nějaké problémy ve škole apod. Opatrně bych se jí na to zeptala. A neboj, věčně to trvat nebude. Já se zamilovala a přestala jsem s tím ze dne na den. Hlavně kolem toho nedělej scény a nerozmazávej to. Ona sama se kvůli tomu může cítit hodně trapně a bude potřebovat tvoji podporu, ne kázání.
Teď mě napadlo: koupila bych plenky a postavila to před ni. Kdyby se začla divit, tak bych ji odpověděla, že jsem viděla ty dudlíky a když už se chce vrátit do miminkovského období, tak se vším všudy
A rovnou bych ji nakojila
![]()
A má nakonec nějaký ty rovnátka? Jestli jo, třeba jí to víc bolí a dudlík jí na to pomáhá
a nechce se jí o tom mluvit/nevidí důvod, proč by to měl kdokoliv vědět…
Asi si kompenzuje stres a napeti. Ja v noci skripu zubama, musim mit silikonovou dlahu. Je to psychicky problem.