Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj prosím o radu, jedeme s přítelem na dovču a odlet máme v 5h ráno, problém je, že my jsme až z druhého konce republiky a nemáme se jak do Prahy dostat, budeme muset jet posledním busem ve 20h večer, na Ruzyni budeme kolem 22h, takže tam budeme muset čekat do rána do. Zažil jste to takhle někdo? Nemáte nějaký tip, co tam přes noc dělat? Díky moc
No a co takhle zapařit v Praze a na letiště se vydat až nad ránem ![]()
@Mimim3101 necekala bych na leetisti, sla bych nekde do hospudky na vecu a pak popit… ![]()
No jo, jenže popít i s kuframa a vším? A u letiště je nějaká hospůdka nebo myslíte jet do města? V Praze to neznáme, ani nevíme jak bysme se dostali zpět
@Mimim3101 ja myslim ze na letisti jee uschovna zavazadel ne?
Normálně si nechte v Praze třeba na hlavním nádraží v úschovně kufry a běžte se projít do města. Potom jede noční spoj myslím, že dokonce i od hlavního nádraží přímo na letiště. Když tam dorazíte kolem 2 tak už se to vydržet v pohodě dá, ale tak dlouho bych teda na letišti nebyla ![]()
Taky nám to tak před třemi lety vyšlo. Aby jste nakonec měli spoj někde z centra nad ránem na letiště. My jeli z vlakáče hned na letiště a tam spali.. asi jako stovka dalších lidí.. doporučuji svetr a kalhoty. Byla tam v noci děsná zima..
Já nwevím, jestli by to byl dobrej nápad táhnout se někam v noci ![]()
Normálně v čekárně na sedačkách a kufry jsme se na půl oka snažili hlídat ať nám je nikdo neukradne. Jeli jsme posledním vlakem z OV a to nám přišlo jako nejlepší řešení..
Na letišti toho opravdu není moc co dělat. Navíc v noci jsou tam skoro všechny obchůdky zavřené. A všechno je tam strašně drahé. Já bych taky spíš zůstala v Praze a před dovčou si zapařila
. Kufry si můžete nechat na nádraží v úschovně a na letiště vyrazit až tak ve 3.
Nebo si vemte spacáky a na letišti si ustelte
.
Já nevím, ale jít před tím pařit asi není dobrej nápad, stát se může všechno.
@Mimim3101 píše:
Já nevím, ale jít před tím pařit asi není dobrej nápad, stát se může všechno.
Tak záleží, co si představíš pod pojmem „pařit“. Pro mě to znamená vyrazit si bez dětí a dělat cokoliv
. Takže třeba jen si sednout s někým na kafe a je to pro mě jako pařba roku
.
Ale jestli se bojíš, aby se něco nepokazilo, tak se fakt asi připravte na nocleh na letišti
.
Noční přespávání na letišti jsem zažila, spali jsem na batozích, zkroucení na lavicích, jinak to prostě nešlo, také jsme neměli možnost se dostat na letiště později, poslední vlak jel nějak ve 23 h a let byl o půl sedmé ráno. Takže chodit někde v noci, to ne, prostě jsme to nějak přečkali
. Ale je to nářez ![]()