Co dělat na letišti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
323
7.7.12 20:13

A pak, po několika hodinách čekání v hale, ještě doufej, že letadlo nebude mít zpoždění. čekat na let dalších i 12 hodin, nikomu bych to nepřála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.7.12 20:15

Já jsem z Prahy a taky bych v noci v Praze necourala - kór pár hodin před odletem. A co dělat 7 hodin na letišti? Hrát karty, koukat na film na mobilu, číst si průvodce zemí kam jedu, povídat si, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.7.12 20:17

A to vás tam nemůže někdo hodit autem tak nějak na odlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
7.7.12 20:18

@Bersaba Vím, že jede noční spoj na letiště 510 a jede i z IP Pavlova, což je z centra kousíček. Taxíkem jet určitě nemusí. Tenhle bus je odveze přímo před terminál. Navíc z Hlaváku jede myslím 505 a noční autobusy na sebe vždycky navazují. V centru se dá najít i vcelku levná restaurace nebo bar a je rozdíl, jestli pojedete na letiště třeba ve 2 ráno nebo v 10.

• Citovat
  • Upravit
268
7.7.12 20:20

Právě, že hodit nás nikdo nemůže, je to 300km a všichni jdou do práce ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.7.12 20:22

@Mimim3101 Tak to jste dobří. To by mě zabilo. Už jsem asi zpohodlněla s tím autem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
7.7.12 20:33

Marmelada: Ono nám ani nic jiného nezbývá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
7.7.12 20:34

Dívala jsem se na IDos a z Hlavního nádraží ti jede autobus 505, musíš přestoupit na IP Pavlově, odkud potom jedeš přímo na letiště. Autobusák vám určitě poradí, odkud potom odjíždí autobus na letiště.
V týdnu to jede: 0:51 1:21 1:51 2:21 - jede to tam 55 min i s přestupem
Můj plán by byl takový: Na hlaváku bych šla na informace a zeptala bych se na schování kufrů, potvrdila bych si ten autobus na letiště a poprosila bych je o mapu centra Prahy - mají takové malé, reklamní zadarmo.
Potom bych šla na Václavák - z hlavního nádraží se dáte hned doleva a půjdete rovně po ulici a tak po 10 minutách dojdete na Václavák. Nedá se minout. Teď jsou slevy, tak se můžete projít pár krámků a dokoupit dovolenkovou garderobu. :D
Na václaváku je KFC i McDonalds, tak pokud se bojíte neznámých restaurací, můžete jít sem. Jinak doporočuju pizzerii Donna v Perlové ulici (dole kousek od Václaváku). Mají dobré ceny a výborné pizzy a těstoviny. Na centrum pohoda. Můžete taky jít na Staromák, podívat se na orloj. Je to odtamtud taky kousek a podle mapky krásně trefíte. Hlavně se můžete kdekoliv zeptat a všichni vám kdyžtak poradí cestu zpět. Centrum je stále plné.
Potom bych šla na autobus a pro jistotu jela dřívějším busem, kdyby náhodou - budete mít ještě třeba dva spoje k dobru. Cesta busem uteče. A šup, budou dvě hodiny a vy budete na letišti… Určitě budete z procházky míň znavení než z čekání na letadlo přímo na letišti - hučí to tam, fouká klima… nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
7.7.12 20:39

Me sedm hodin neprijde moc. v Kijeve jsem cekala dvakrat sest hodin na dalsi spoj. jednou dokonce uplne sama a v klidu. asi dve hodiny jsem byla v kavarne, pak jsem si dve hodiny cetla a pak uz bylo pomalu cas se nechat odbavit. je pravda, ze to bylo pres den, tak me hodne zabavilo i pozorovani lidi… ale urcite knizka nebo filmy na iPadu by mohli zabit trochu casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.7.12 20:42

A nemůžete se nechat odbavit dřív? Je tam taková místnost s pohovkama a polšťářema, že byste se vyspali - ono být v noci vzhůru, pak letět, přiletíte jak zmlácení a budete přes den spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.7.12 20:46

Zaplatila bych si jednu noc v nějakém penzionu v Dejvicích a pěkně si před cestou odpočinula :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
7.7.12 20:48

Hellik: Jéé děkuji za plán :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
7.7.12 20:50

Jedna varianta je u letiště hotel, ale předpokládám, ze se vám do toho nechce investovat tak, ze tuto variantu zde nebudu řešit. Jinak bych se snažila čast času utopit v centru. Zajít na večeři, chvíli posedet. Zadny vymetani nocni Prahy. Kufry bych dala do uschovny. No a potom bych se třeba po pul noi vydala na letiště. Ani složitá cesta by mě nevadila, alespoň bych utrapila čas. A zbytek bych dočkala na letišti. Počítejte s tím, ze je tam v noci vse zavřené, krom nejake restaurace. Vse je tam děsně drahy :pocitac:. A 2 hodiny před odletem vás odbaví, tak se dostanete do bezcelni zóny, a to uz je pohoda. Jinak já čekala 7 hodin s třemi detmi v Malé na letišti. 4 hodiny před odbavení, a tam to bylo jak na nejzaplivanejsim nádraží. A taky jsme to zvládli a dalších 6 hodin v Dubaji přestup a v noci. A absolvovali jsme to celkem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
7.7.12 20:51

Martek: Tak to určitě taky zvládneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
7.7.12 20:54

Kačka: Ježišku a ještě s dětičkama jo? A jak to zvládali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí