Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, věc se má tak. Dnes jsem mluvila se sestrou a byla dost rozrušená. Bydlí o víkendech doma, přes týden je na internátu. Máma byla v práci doma jen otčím, jeho děti a naše babi. No sestra přišla na to, že se jí stratily peníze a protože otčímovi děti jsou známí zloději přišla za otčímem, že se jí stratily peníze a že si myslí, že to byl jeden z nich. Pustil se do ní a začal jí nadávat spolu se svojí dcerou, která je mladší, že si to vymyslela, že je lhářka a vyvolává jen spory a hádky. Sestra domů téměř nejezdí, kvůli tomuhle. Zbalila se a odešla. Všichni se postavily za otčíma. Když přišla matka z práce, promluvila si se sestrou a pak následně na to s otčímem. Ten na ní vyjel, že jí vůbec nic neřekl a že ho jen uráží a že má chuť okamžitě odejít. Nikdo nebyl chycen při činu, důkazy nejsou, ale sestra je za lhářku a matka žádá mě, abych to rozhřešila. Jsem 100kmk daleko! Co by jste dělali? Otčíma miluje natolik, že odejít mu nedovolí, ale sestra se nevrátí dokud tam bude. Řekla jsem jí narovinu, ať ho tedy pošle k vodě, ale moc se jí do toho nechce. Co ted?
![]()
No, to je situace
a každá rada nad zlato. Nevím, miluju své děti a jsoumi nade vše, alemiluji svéhomanžela, jejich otce, nedokážu si topředstavit a poradit. Mojestařičká tchýně říká, že žena má stát za manželem, tenje jejím partnerem, ale co to nešťastné dítě? Vlastně bez domova bez zázemí? Stála bych za dcerou, udělala dusno, že za lhářku ji považovat nebudou a sestra, nevlastní, si na ni nebude otevírat hubu, nepřísluší jí to. Ale nutit mamku, aby opuštěla partnera
to je taky nesmysl. Nelze toudělat tak, aby nebyla doma s nimi sama? aby tam byla mamka, která to bude korigovat?
Ona nechce. Máma bývá často v práci takže by je nemohla rovnat
Je to těžké
Od té doby co mám dítě, tak vím, že je pro mě ten nejduležitější. Každý, byť i sebelepší chlap v mým životě, včetně otce dítěte, je pro mě nahraditelným, ale moje dítě mi nikdy nikdo nenahradí, takže bych stála za svým dítětem…I když chápu, jak je to těžký…Na dětičky bych nastražilapast v podobě někde ležících peněz a pokud by se ztratily…
Překvapuje mě, že mamka čeká od tebe, že jim to budeš pískat. Jak? Nebyla jsi u toho, ani teď tam nejsi, víš to jen zprostředkovaně, těžko jim do toho zasahovat…nebo máš snad na otčíma nějaký zvláštní vliv? Tohle na tebe mamka hodit nemůže, to si musí pořešit sama, jestli bude stát za partnerem, nebo za dcerou, nebo jestli oni- ti kterých se to týká- dojdou společně k nějakému kompromisu. Každopádně je to na ní- na mamce, je to její život, její rozhodnutí. Buď může přijít o chlapa, nebo o dceru…
@kissi píše:
Nikdo nebyl chycen při činu, důkazy nejsou, ale sestra je za lhářku a matka žádá mě, abych to rozhřešila. Jsem 100kmk daleko! Co by jste dělali? Otčíma miluje natolik, že odejít mu nedovolí, ale sestra se nevrátí dokud tam bude. Řekla jsem jí narovinu, ať ho tedy pošle k vodě, ale moc se jí do toho nechce. Co ted?![]()
![]()
Nechápu jak může máma žádat aby si to vyřešila Ty? Jak asi? Ty jsi u toho nebyla, stejně jako u toho nebyla ona. Ty nejsi rodič tvé sestry, tvá matka má za ní zodpovědnost. Takže nějaké - sbalila se a odešla nepřichází v úvahu. Pokud spolu nedokáže otčím a sestra žít, musí se to vyřešit tak aby spolu prostě nebyli. Nevím kolik je tvé sestře let, ale předpokládám, že ještě není plnoletá a tvá matka by si měla uvědomit, že má zodpovědnost za ní ne za svého partnera.
Já tedy nevím, ale píšeš, že otčímovi děti jsou provařený zloději, tak kde je problém? Pokud se to o nich ví a sestra tam peníze prokazatelně měla, tak bych být maminkou neváhala a otci dětí to řekla s tím, že tak to je..
@Kallkapa Za týden 18 a šla ke druhé babičce, co bydlí 500m od nás…
JÁ nevím proč, to chce řešit se mnou, nemám ani vliv na nikoho tam ani nevím, jak to řešit. Není mi z toho nejlépe. Ty dva se ze začátku měli docela rádi, najednou se to zvrtlo a nikdo neví proč. Otčím o ní mluví pořád a né vždy dobře. Ale ani on není bez chyby. Jen nevím, co jí mám říct, když nechce slyšet, že by přišla o chlapa.
Mamce bych neříkala nic, je dospělá a musí si to vyřešit sama. Ségru bych podpořila, musí to být pro ni těžké- je mlaďounká a v podstatě bez domova, protože místo, kde ji okradou, pak jsou na ni ještě hnusní a vlastní matka se jí proti svému chlapovi nezastane, se moc za domov pokládat nedá.
@me2dova Ne nedá už pár let. Máma neví co chce, na jednu stranu nás miluje-jako děti- a jeho by se nejraději zbavila, na stranu druhou ho hájí. Bydlela jsem doma do minulého února a hádaly jsme se věčně.
Nedivím se, že po ní otčím tak vyjel. I když ti věřím, že jeho děti jsou straky, vem to z jeho pohledu. Vždycky se jich bude zastávat. Tohle je zapeklitá situace. Být tebou, nic bych neřešila, protože to stejně nevyřešíš. Psala jsi, že by ho máma neopustila. Když mamce řekneš, že sestře věříš, tak co se změní?