Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nestíhám vůbec nic, doma nic extra pořádek, nestíhám žehlit, vařím, jen když je přítel doma, a jsem ráda, že jsem. Nemyslím, že zakrním, rodičák mám jen na 2 roky a pak opět do práce. Naštěstí už mám dostudováno. Kdybych neměla, musela bych školu minimálně přerušit. Ne s každým dítětem je takový kopr.
Jako já se taky nenudím s malou
ale prostě bych potřerbovala u něčeho přemýšlet. Možná zkusím tu vysokou, popř. doma nějaké ten jazyk ![]()
Tak já mám dvě větší cácorky, ale krom uklidu a vaření hodně trajdáme venku, starost o zahardu je moje záležitost tak se ralizujeme sholkama, občas šiju a snažím se něco vyrábět s dětma. jezdíme plavat a hodně často cestujem, takže tam asi nic dalšího nenacpu. ale nějak po 5letech doam cítím že to není už ono, chtěla bych se někde realizovat. teda krom pomoci manželovi ve firmě
nějaká idea je tak uvidíme jak to dopadne
Já mám 3,5 měsíční princeznu, hodně náročnou, takže jsem ráda, když po večerch stihnu jakž takž ukilidit, vyžehlit, umýt si hlavu…nic jinýho bohužel nestíhám…chováme, chlácholíme, přebalujeme, převlkíkáme a kojíme…je to na palicu, taky bych ráda něco dělala, ale není kdy…a když je čas, padnu
Doufám, že to někdy bude lepší a začnu se věnovat něčemu jinýmu…chtěla bych se věnovat cizím jazykům ![]()
@soleile já třeba začala péct dorty na objednávku, před Vánoci jsem pekla perníkové adventní věnce
Docela dost čtu, sleduju politiku, novinky, sem tam zajdu s kámoškama ven, začala jsem jezdit na koni.. Na jaře a v létě ještě zvelebuju zahrádku a zkouším pěstovat zeleninu, loni jsem si sama udělala jahodovou pyramidu, tak snad letos už budou jahůdky ![]()
Mě RD baví, užívám si to
Pokud se povede a já nastoupím na druhou RD hned po téhle, tak se zase nudit nebudu, chceme stavět a hodně si toho budeme dělat sami ![]()
Pracuju. Popravdě bych si ráda dala pauzu a užila si chvilku mateřský, ale nějak se mi nedaří vypnout:)
Tak ja pracujem na polovicny uvazok, do toho som si nasla cvicenie- 2×do tyzdna powerjoga a 1× aquaaerobic, takze clovek vypadne medzi ludi
a zacala som studovat po rocnej pauze na novej skole, takze bude veselo
ale aspon sa nenudim, kedze mam k tomu este malu, domacnost a samozrejme zacina za chvilu jar a ja som blazon do pestovania domacej zeleniny, takze uz teraz vymyslam ako uplne prekopem zahony a asi celu zahradu ![]()
Holky já smekám, začla jsem chodit na aj když první dceři byl rok a kousek ale po 3měs jsem to vzdala… ale měla bych si ji oprášit ![]()
Starám se o děti, o domácnost, od jara do podzimu o chatu, o zvířata (pes, kočka, morčata), vařím, peču, dálkově studuju druhým rokem VŠ, chtěla bych ještě začít oprašovat jazyky (AJ, NJ, FJ). Za 4m k tomu všemu budu muset přidat i práci, aspoň na částečný úvazek, končí mi rodičák
![]()
@spiky01 zacni niecim cim ta to bude bavit, napriklad filmy s titulkami v AJ, to je fajn, samozrejme ak si nevyberies nieco, co by si nestihala citat ani v cestine, to sa nam s manzelom stalo minule a este to bolo o nejakej epidemii, takze sme polku nestihli a polku nerozumeli ![]()
@Bubinna88 no já jsme si řikala že chci najít nějakou maminku (ideálně) která umí dobře aj a psaly bysme si, abych měla i zpětnou vazbu aby mě opravila. je to 9let co jsem s aj skončila a to je moooc dlouho, takže už nemám skoro ani základ, navíc manžel umí perfektně takže neprocvičuju ani v cizině-nechce se mi před nim mluvit, ikdyž vim že by mi pomoh ale mám v sobě zakořeněný že se prostě shodim ![]()
@LouLou no jéje, třeba vyndat myčku na 3×, pověsit prádlo taky, vysavač vypnout 8× v jedné místnosti, protože je potřeba nějaká důležitost