Chci druhé dítě, ale mám strach

Anonymní
9.1.13 08:21

Chci druhé dítě ale mam strach

AHOJ VŠEM, MALEJ BUDE MIT TEDKA DVA ROKY A POMALU ZAČÍNAM UVAŽOVAT O DRUHEM, MOŽNÁ MYSLÍM MOC DO PŘEDU, MOŽNÁ NE ALE PRVNI POROD BYLA KATASTROFA, A MALEJ BYL VĚČNE UPLAKANEJ V PRVNÍCH MĚSÍCICH MISTO RADOVANÍ SEM BYLA HOTOVA TROSKA, A O SEXU S MANŽELEM ANI NEMLUVI, MANŽELSTVÍ BYLO NA KRJÍČKU. TEDKA BYCH CHTĚLA DRUHÉ ALE MÁM STRACH ŽE TO BUDE STEJNE NEBO TO NEZVLADNU, MATE NEKDO PODOBNÉ POCITY NEBO ZAŽÍVATE NECO STEJNE JAKO JÁ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
9.1.13 08:29

Ne, jelikož jsem nikdy nezažila luxus mít doma jen jedno dítě

mimochodem, když se bojíš teď, tak bych do toho fakt nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.1.13 08:36

Asi bych zvolila vetsi casovy odstup mezi detmi. Prvni ditko uz bude samostatnejsi a ty budes brat to mensi pravdepodobne jinak, nez tenkrat. Kdybys do toho sla ted, s pocity ktere mas plus jak tomu rikam ja prvni puberta /ta kolem tretiho roku / je za dvermi, asi by sis to neuzila moc v pohode. Radsi si najdi praci, odfrkni od ditka a po nejakem case se budes na druhe opravdu tesit a budes brat veci i vic s nadhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.1.13 08:55
@Anonymní píše:
AHOJ VŠEM, MALEJ BUDE MIT TEDKA DVA ROKY A POMALU ZAČÍNAM UVAŽOVAT O DRUHEM, MOŽNÁ MYSLÍM MOC DO PŘEDU, MOŽNÁ NE ALE PRVNI POROD BYLA KATASTROFA, A MALEJ BYL VĚČNE UPLAKANEJ V PRVNÍCH MĚSÍCICH MISTO RADOVANÍ SEM BYLA HOTOVA TROSKA, A O SEXU S MANŽELEM ANI NEMLUVI, MANŽELSTVÍ BYLO NA KRJÍČKU. TEDKA BYCH CHTĚLA DRUHÉ ALE MÁM STRACH ŽE TO BUDE STEJNE NEBO TO NEZVLADNU, MATE NEKDO PODOBNÉ POCITY NEBO ZAŽÍVATE NECO STEJNE JAKO JÁ?

Kdyžtak písni SZ jestli chceš, můžeme povykládat, byla bych ráda sama to s někým probrat…kromě krachu manželství (to fungovalo a funguje ťuky ťuk… :D to mám stejné a mám i stejně staré dítě jako ty…úvahy též :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
9.1.13 09:07

@74paja práce je problem jelikožpracuji jako kadeřnice, je blbost jit do práce hledat si novou klientelu a za dva roky zase odejit, než si vytvořím klientelu tak ji budu muset zase opustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.1.13 09:15

No ale to bys tak mohla napsat o kazde praci. Sotva do ni nastoupis, znovu se rozkoukas, tak ji budes muset opustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
9.1.13 09:15

@jizvíková Mít jedno dítě nemusí být vždycky luxus. :zed: Měla jsem kamarádku, které malá pořád řvala. Nepomáhalo nic, prostě řvala v kočárku, v náruči ve dne v noci. A doktorka jí vysvětlila, že je to povahou dítěte. Manžel jí nepomáhal. A teď už je holčička velká, ale je to prostě citlivější a uplakanější typ. Já si s malou taky užila svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
9.1.13 09:16

@Ivoušek3 ja smalým tež

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
9.1.13 09:18

@74paja ja vím že je to v každe práci ale pokud dělaš ve službach je to jine než když človek dělá nekde v kanceláři, mam kamradku ktera ma jedno dite a je kadeřnice chtěla druhe nadařilo se ale ted už mam tak velkou klientelu že už druhe mit nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
9.1.13 09:24

Já jsem taky neměla nejšťastnější období, když se malá narodila. Malá byla dost uřvaná. A někdy jsem měla chuť utéct. A často jsem byla na přítele protivná. A taky se to podepisovala na vztahu, ale přítel to se mnou vydržel. :mrgreen: Ale druhé dítě si určitě pořídím. Určitě budeš mít méně času, ale už víš do čeho jdeš. A co se týká sexu, tak to chápu, že jsi na to neměla pomyšlení, ale bez něj to taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
9.1.13 09:43

Tak já mám 3měsíčního syna. Manžel o ničem jiném nemluví než o druhém. A já si myslím, že bych si vystačila s jedním. A důvody? Nechci znova těhotenství, porod ani šestinedělí. Bojím se jak zvládnu dvě děti, když mi jedno dává zabrat… Že už nikdy nebudu sama sebou… Že se ta 100% závislost na mě prodlouží o další roky…

Ale manžel pomáhá hodně, takže to uděláme podle něj. Ale taky se bojím. Já myslím, že je to i přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
9.1.13 09:46

Taky jsem měla první dítko hodně náročné. Nebudu popisovat jak moc to by bylo na dlouho, ale podstatné je, že druhé dítko bylo úplně jiné. Pravděpodobnost že bude stejné je nulová, že horší malá. Spíš je to o tom jestli dítko chceš a nebo ne. Ale chápu tě. Taky jsem si říkala, že jestli i to druhé bude takhle náročné, jestli to vůbec zvládnem. Nakonec to bylo v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
1939
9.1.13 11:27

Říká se, že druhé dítě bývá zlatíčko, tak já se uklidňuji tímto :palec: Mamka nás měla 4, říkala mi, že strach měla pokaždé a to jsme byli hodné klidné děti…sice říkala, že už je ráda, že to má vše za sebou, ale ráda na to vzpomíná a je ráda, že jsme 4, když nás vidí dospělé a jsme velká rodina. Snažím se na to myslet z jiné stránky, ale obavy jsou asi přirozené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
9.1.13 22:37

No manzel si taky diktuje druhe ditko a to nemam ani pul roku po porodu :-) Tehotenstvi jsem si vubec neuzila, porod predcasny, dite v inkubatoru. Takze strach mam velky, ale to druhe dite mi za to stoji a chceme je mit vekove u sebe, aby si mohli potom hrat atd. To vidim u segry, jak uz jsou ty deti starsi, tak je sourozenec velka vyhoda. Zacatky jsou trochu o nerva, ale utika to rychle, vsak to znate. Nenervuj se dopredu, jednou uz si to zvladla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.1.13 22:15
@Ivoušek3 píše:
@jizvíková Mít jedno dítě nemusí být vždycky luxus. :zed: Měla jsem kamarádku, které malá pořád řvala. Nepomáhalo nic, prostě řvala v kočárku, v náruči ve dne v noci. A doktorka jí vysvětlila, že je to povahou dítěte. Manžel jí nepomáhal. A teď už je holčička velká, ale je to prostě citlivější a uplakanější typ. Já si s malou taky užila svoje.

a zazila jsi, kdyz rvou tri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital