Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co bych mela vzit malému do Egypta, kdyby náhodou… kdyby náhodou měl průjem nebo kdyby náhodou já nevím co??? at mám radeji vse potrebne, co vas napada?
El - měla jsem rehydratační roztok Kulíšek - ten si myslím, že je důležitý, dětské tělo se dehydratuje veli rychle, dále smectu, enterol i hylac. Žádné potíže nás nepotkaly (samozřejmě jsme dodržovali elementární hygienická pravidla) a přičítám to i tomu, že měsíc před dovolenou jsem jí již začala podávat laktobacily na podporu střevní mikroflory, aby se lépe srovnávala s případnou infekcí. Každý den dostávala k jídlu rýži, samozřejmě žádné studené nápoje, ovoce či zeleninu myté vodou, led, čištění zubů pouze z PET láhve a byla důsledně poučena že nic nesmí dávat do pusy.
probiotiky - přátelské bakterie, které osidlují střevo pro dobré trávení… Běžně k dostání v lékárně, celkem mají výběr.
Biopron laktobacily a když bude mít průjem vysadi všechny mléčné výrobky, když se dají laktobacily v kombinaci z mlékem tak způsobí průjem a když se dají při bezmléčné dietě, tak zastaví průjem, dcera je po rotavirech, dlouho nám trvalo si udělat imunitu a Biopron je náš největší kamarád ![]()
Doporučila bych Smectu, můžou už i malinké děti, a zabírá velmi rychle.
fakt moc dekuju, uvítám tyto rady, nemám absolutne zkusenost…
takže ty laktobacily bych měla dávat už předem nez pojedeme nebo az nastane nejaký problém?
el - dávala bych předem, určitě neublíží a střevo tak bude posílené, kdyby se infekce objevila, aby se s ní dokázalo lépe vyrovnat
Ja davam lactobacilky dceri prubezne do jidla I normalne, nejen na dovci..jinak tahla jsem toho spoustu do Egypta, dcerke mela necele tri roky, nastesti nic nepotrebovala, ale smectu bych vzala urcite.
piti - pila balenou vodu
No vseobecne, jako paralen atd. Ja vsude taham spoustu veci, ale jinak v nasem hotelu byla lekarna a tam bylo vsechno. To jsem myslela, jinak ono se rika, ze na prujem u nich zabiraji nejlepe a nejrychleji jejich leky a je to Pravda.
dulezite opravdu je poucit ditko, ze nesmi nic davat do pusy, zadne lokani vody v bazenech, vse umyvat pouze balenou vodou a zadny led!!!! muj muz se nepoucil, do drinku si nechal dat led a pros*al asi tri tydny
A doktorka nám na průjem vždycky píše Enterol nebo Hylak. Hlavně jí tam nedávej žádné jejich sýry, to může být kámen úrazu, mýt pořád ruce možná až přehnaně často.
Jo a na průjem zabírá i hořká čokoláda a suchý rohlík, rohlíky sebou asi nepovezeš, ale tu čokoládu pro případ, že by byla třeba vem
.