Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, mám první mimčo, tak si nevím rady…v čem dáváte prcky do kočárku? Sice začíná být tepleji, ale chvílemi to docela fouká, takže já vozím v kočárku stále ještě fusak a zavinovačku. Nevím ale, jestli to nepřeháním. Naší holčičce bude šest týdnů, tak si říkám, že se sama ještě pořádně nezahřeje. Děkuji za rady.
No já ho zatím vozím ve fusaku (beránek) oblečený tak jak byl doma + přidávám bavlněný kabátek s kapucí… ale objednala jsem si toto: http://www.detskydum.cz/…-2v1-909701/#…
takže až mi to dorazí, berana vyndám a bude jezdit jen v tom.
Ja vozim taky fusak (tedy ne ten zimni berankovy, ale tenci), aspon nemusim malou tak oblekat. Do fusaku ma 1 bavlnenou vrstvu a semisovy overalek, jo a cepicku ![]()
jak kdy, včera bylo vedro, zítra být nemusí..
miminko se nezahřeje, jenže i opačně, když je navlečená, neumí to regulovat, takže i pozor na přehřátí.. vím, že je to těžké, teplota se změnial rychle a já bych taky nevěděla, co..
včera by bohatě stačila ta zavinka a třeba krytka kočárku (nánožník na korbě) proti občasnému zafoukání.
řídila jsem se tím, že dítě má mít stejně vrstev jako dospělý člověk plus jednu vrchní teplejší navíc (kombinézka, nebo fusak nebo teplejší deka). takže když já včera chodila v tričku..
já vojtu oblíkala víc na tělo a pak míň vrstev v kočárku, kojila jsem, tak abych mohla kdykoliv ho vyndat (teda samo že ne v 6týdnech, to byla kosa, je zimní..), aby se mohl pohybovat.. deku kopal..
S navlíkáním do kočárku bych byla hodně opatrná hlavně na přehřátí. V hlubokém kočárku se moc nevýbe vzduch. Mám doma 4-týdenní miminko. O víkendu byl malý v kočárku na terase a na sobě měl body a dupačky, na to tenký přízový kabátek a čepičku, zabalený v zavinovačce - tenké a přikrytý kočárkovou peřinkou, po 3 hodinách byl krásně teploučký.
Tak přesně tenhle fusak od Emitexu jsem si objednala včera taky. Už se na něj těším, tak snad brzy dorazí. Kamarádka má ten zimná a je super.
Holky děkuju moc, snad už se to počasí ustálí a prckové se nebudou muset tolik navlíkat.
Malý je březnový, ale fusak jsme tedy neměli. Ani ten letní. Jezdili jsme na procházky v teploučké zavinovačce, dece a nánožníku a stačilo to. A to byla mnohem větší zima než je teď.
Já bych to nepřeháněla, mimi je chráněné v kočárku - aby se nepřehřálo. Jak píšou holky, je to stejně nebezpečné. Je třeba kontrolovat vzadu na krčku.