Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koupali jsme ve vodě a na zadek trochu mycího gelu od manufaktura co dostal v porodnici ( měla jsem lepší pocit z umytého zadku od tech ho..než jen vodou). Pak jsem mu tam tak jednou týdně dala linolu na promaštění protože mě nebavilo ho pořád mazat a občas osulila takhle. Mazala jsem tak do 5m než začal zdrhat… Koupali jsme denně, protože mě by se taky nelíbilo být delší dobu ulepena a zpocena.
@SolcaSolca píše:
Dobrý den chci se zeptat… Co do vaničky pro novorozence… Máme emulzi od babylove z dm drogerie a mne zajímá jestly je to dobré… Nebo umývat pouze vodou? Dekuji za kazdou radu ????
Čistá voda stačí.
Ale malá vychytávka. Pro lepší promaštění si do té vody kápni trošku dětského olejíčku, stačí pár kapek. ![]()
Dle mé zkušenosti se přece jen miminkám ta pokožka docela dost vysušuje. ![]()
Stačila čistá voda, ale kluk měl suchou kůži tak jsme mu tam přidávali olejicek dr. konrad na promasteni.
Stačila čistá voda, ale kluk měl suchou kůži tak jsme mu tam přidávali olejicek dr. konrad na promasteni.
Hipp ma od narozeni olej i mydlo… u nas ho pouzivali i v porodnici jak ukazovali prvni koupani
Jak píší holky, vůbec nic. Když má pak třeba sklony k ekzemu tak odvar z ovesnych vloček, jestli má suchou kůži stačí pár kapiček oleje (olivovy třeba).
Normalne jsem dala do vody budto sprch.gel a nebo penu… a vodou omyla.. pak osusila a namazala kremem.. ![]()
Taky jsem kapala do vody olej od Linoly. A mazala tělovým mlékem Linola. ![]()
Do vody nic nedavam a malyho meju primo penou Sebamed. Je od narození a v pohodě. Bez toho bych mu ty kožní zahyby poradne neumyla. ![]()
@SolcaSolca dokud měly děti takové y suché šupiny, tak jen voda a trochu oleje(heřmánek, šalvěj apod.) no a když byly v poho, ale měly ten maz ve vlasech tak jen dětské mýdlo(kostku) a vodu, nic víc.
Slunečnicový olej z lékárny nebo ovesná koupel, později linola