Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je fakt, ze by bylo dobre se zeptat tam, kde budes rodit, co si mas vzit, at zbytecne netahate velkou tasku. Vzpominam si, mimo to, co uz tu bylo napsano, ze nam asistentka v kursu doporucovala na kazdy den 2 rucniky- jestli budes mit siti, vlazna sprska je k nezaplaceni a pak je dobre kvuli mozne infekci z ocistek pouzivaz zvlast rusnik na horni a dolni polovinu tela. Zni to mozna silene, ale neni to spatny napad. Taky se mi osvedcily doporucene bonbonky tiktaky na sal, cloveka to osvezi a ma pocit nejakeho jidla ![]()
Preju krasny porod a zdrave mimushko
Veru
Ahojda,
krome toho, co tu vsechno napsaly holky, tak ja bych neprezila bez balzamu na rty na popraskane rty. Pri porodu porad dychas s otevrenou pusou a je to neco funeni
, takze ja uz balzam pouzivala na sale a pak porad dal.
Tak hodne stesti a zdrave miminko.
Eva a Olisek 8m
Ahoj Bobes,
rodila jsem 2× ve Šternberku. Naposledy loni. Tehdy jsem si s sebou musela vzít jenom plínky pro mimčo - ke standardu, který se vozí do všech porodnic. Dostaly jsme totiž jenom na první den - myslím, že jich bylo jenom 8. Každopádně, když půjdeš na kontrou ozviček na sál, tak tam Ti rádi řeknou jestli se něco změnilo. Taky to tam bylo na nástěnce v čekárně před místností s monitorem napsaný… ![]()
Přeju hodně zdaru a gratuluji k výběru porodnice - vybrala sis dobře...... ![]()
Pavla
ahoj pavlas :to mě těší že je tu někdo z olmika ![]()
na kontrole na sále jsme už byli,ale právě že tam nic moc napsaný nebylo.jen doklady a pití a nic moc jinyho dál…ptát sem se zatím nechtěla sestřička zrovna nějak neměla náludu řekla bych…no snad to bude teď lepší.....
Urcite nezapomen Bepanthen na bradavky, to byl fakt zaklad a nevim, jestli tam budete mit vlozky, pokud ne, prodavaji se ve zdravotnickych potrebach tzv. porodnicke vlozky, ktere jsou prodysne, my dostali asi jen 5 ks. Taky docela koukam, v Brne jsme nedostali skoro nic. A nezapomen toaletak, to ja malem zapomnela. A piti, pokud nemas rada ten hnusnej sladkej caj.
Krasny porod
Kacica + Betynka
Ahojky,
tu je moj zoznamek,mozno ti pomoze.
NA PRIJEM DO PORODNICI
(MAT TO NA VRCHU TASKY ALEBO V MENSOM ZAVAZADLE)
OSTATNE
PRO NASTAVAJUCEHO TATINKA
TASKA DO POKOJE
MAMINKA
MIMINKO
DALSIE
PRED ODJAZDOM DOMOV
TASKA,KTORU PRIVEZIE TATINEK PRI PREPUSTENI Z NEMOCNICE
PRE MAMINKU
PRE MIMINKO
Prajem ti rychly porod a krasne a zdrave miminecko,Juli
Svoji vlastní odsávačku na mléko.
První nalití jsem protrpěla…
Případně svůj vlastní mražák a ledové kostky na obklady prsou
V naší porodnici tohle naprosto neřešili.......
A to je zadělávka na mastitidu… ![]()
NiKina
Vše už tu bylo řečeno, hlavně opravdu záleží na dané porodnici. Já rodila v Plzni u Mulačů a na miminko jsme měli vše k dispozici a také porodnické vložky. Takže jsem potřebovala jen košili a prádlo pro sebe. Nejvíce jsem však ocenila, že jsem měla na nadstandardu sama pro sebe sprchu a mohla si sprchovat „spodek“ kdy se mi zachtělo. To bylo velmi úlevné a dodávalo mi to pocit čistoty.
Doplním snad jen teplé ponožky na dobu před porodem a pak jsem si sebou vzala i můj malý polštářek - jednak máš pocit že spinkáš na svém a pak se mi hodil při kojení na podepření ruky. A ty papírové osušky jsou dobrý nápad, my to řešili osoušením do vatových porodnických vložek, které byli ve sprše k dispozici.
Přeju pohodový porod a zdravé krásné miminko!
Evitka a Honzík 2,5 měsíce
ahoj,
souhlasím,že vše co potřebuješ napsaly holky přede mnou.mě se hodila ještě jedna věc.gel na hojení hráze.byla jsem hodně nastřižená a pomohlo to a jak.prodávají to někteří gynekologové,balení stojí cca 120 kč a stačí na celé šestinedělí.nejdřív jsem se mazat nechtěla,protože se doporučuje ránu ničím nemazat…ale teď už se to zase doporučuje.naše malá byla kleštěma a pomohlo mi opravdu až tohle.nemohla jsem stát,sedět ani ležet.doktoři mi sice dali čípky proti bolesti,ale ty jsem kvůli kojení brát nechtěla.tohle jsou byliny,hlavně levandule a vyrábí to tuším firma thalia.
hezký a rychlý porod přeje
luka