Co do porodnice k Apolináři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
581
4.9.11 09:50

Co do porodnice k Apolináři?

Ahoj seznamů co do porodnice mám spoustu, věci už téměř dobalené ale přesto by mě zajímalo co vlastně sebou, co opravdu je potřeba a co ne. Myslím například pleny(své nebo dávají…), oblečení pro mimi a osobní věci které jste opravdu uplatnili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4051
4.9.11 10:08

To co pisou na webu apolinare je pravda. Veci na vic jsou uz pouze na tvych osobnich potrebach.
Co s sebou do porodnice ?

MAMINKA

Všechny doklady (viz „Porod/Doklady“)

K porodu: župan
omyvatelné přezůvky (event. boty do sprchy) ústní vodu, tělové mléko, krém
toaletní potřeby, dva ručníky
masážní gel nebo olej
na rty ochrannou tyčinku
nápoj v malé PET lahvi
energetické bonbony (žvýkačku NE) čtení, walkmana, notýsek, tužku

Pro další pobyt:
2 mateřské podprsenky
vložky do podprsenky (nebo vyvařené plenky), event. mast na bradavky
dostatek spodních kalhotek event. síťované kalhotky nebo kalhotky na jedno použití – koupíte ve zdravotních potřebách, lékárnách
Noční košile, vložky a WC papír jsou k dispozici !

TATÍNEK

K porodu:
pohodlné oblečení
přezutí
jídlo, pití
Možno vzít: mobilní telefon, fotoaparát, kameru – porodnice za tyto věci NERUČÍ

MIMINKO

Pro pobyt v porodnici:
Do porodnice si vezměte i plenkové kalhotky pro miminko. Na odělení šestinedělí dostanete od dětských sester zásobu kalhotek pouze na prvních 24 hodin. Kalhotky lze zakoupit i v bufetu v přízemí kliniky.
Na oddělení lze používat i pleny látkové. Vlastní oblečky ani kosmetiku pro miminko během pobytu v porodnici nepotřebujete.

Co nachystat pro Vaše miminko až půjdete domů ?
vyvařené a vyžehlené plenky (asi 4ks)
plenkové kalhotky na jedno použití (2-3ks)
košilku, dupačky, (body), 2 kabátky, 2 čepičky (bavlna, příze, vlna),
ponožky (bačkůrky)
zavinovačku, deku na zabalení miminka – vše dle ročního období
tašku či autosedačku – myslete na bezpečí Vašeho miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
4.9.11 10:14

Ahoj,
do začátku ti dají 10 plen (tedy tak to bylo loni), což je tak na den až den a půl. Takže balík plen vezmi určitě s sebou (nebo ať ti ho pak donesou, prý se dá i koupit dole v kantýně). Oblečení na prcka ani kosmetiku nepotřebuješ (pokud ti teda nevadí oblékat košilku místo bodýčka, možná že na P5 dávají bodýčka - malou mi z P5 dali v bodýčku, na P3 ale dávají košilky), zavinovačku taky nepotřebuješ, dávají takový vycpaný povlak, který se váže dalším povlakem, jde to dobře a hezky to drží… Vložky ti tam dají, takže pro sebe potřebuješ ručníky (nebo osušky), poporodní kalhotky, nejlépe síťované, kosmetiku pro sebe, župan… a asi si vezmi pro jistotu propisku na vyplňování váhových přírůstků, párkrát mi ji sestřička omylem zabavila. Jo a taky jsou radši, když máš s sebou dudlík (je možné ho tam dát vysterilizovat), ale používat ho nemusíš, jen sestřičky ho rády dávají, když jdou očkovat… Jinak si fakt nepamatuju, že by bylo vyloženě nutné ještě něco. Případnou lahvičku nebo stříkačku na dokrm, kdyby bylo třeba, ti tam dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477

Já měla jednu tašku na sál - tam jsem vlastně potřebovala jen doklady, ručníky, pantofle, pití, bombony, porodnické kalhotky na odchod ze sálu, foťák, mobil.

pak mi manžel přinesl po porodu tašku na šestinedělí - měla jsem tam navíc župan, další ručníky, plenky pro mimčo, nějaké jídlo, propisku, vložky do podprsenky, podprsenku, olej na mazání mimča.

na šestinedělí i na sálech mají erární košile a porodnické vložky. Mimčo dostane asi 5 plenek, to stačí cca na půl den, do doby, než manžel na návštěvu přinese tu tašku na šestinedělí. Oblečení na mimčo nepotřebuješ, pokud ho nechceš mít vyšňořené. Oblékají košilku, okolo nožiček se jen zamotá plenka jako sukýnaka a celé mimino je stejně zabalené do zavinovačky, plenka není vidět. Jestli jsi prvorodička, budeš ráda, že nemusíš nic oblékat. Kosmetiku na mimčo nepotřebuješ - k dispozici - mycí gel, Perlany místo žíněk, nějaký krém, líh na pupík i mast na zadek. Já si nesla olej, nechtěla jsem používat komerční kosmetiku. Pokud chceš vypadat k světu, tak vlastní košilku. Já na to prděla a chodila v erárních bez knoflíků přelepené izolepou. Dopručila bych něco přibalit k jídlu. Tamní kuchyně žádný zázrak. Yráno tě vzbudí v 5 na teplotu, snídaně někdy až v devět po vizitách mimin, takže jsem hlady šilhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336

AHOJ Helbell
pleny ti daj jen na první den a to 5kusů,jinak pak už musíš mít svoje,to smé ubrousky,mýdlo,olejíček (radí nenatírat po koupání děti,já natírala)oni to tam sice maji,ale používá to kde kdo a malo která maminka to třeba zavře takže jsou ty jejich krémy a olejíčky v nepěkném stavu…Oblečení ti půjčí,to samé podložky na přebalení,látkové pleny ti taky půjčí,mě kluky přinesli s dudlíkama,takže i erární dudlíky maji,dostali jsme je od nich i domů.Na sebe jen košili(při nejhoršim tu taky půjčujou)jednorázové kalhotky a hygienické potřeby,jinak vložky-toaletní papír jsem měla od nich …nějak už nevim co bych ještě připsala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
4.9.11 10:21

Jo, zapomněla jsem na přezůvky… já teda boty do sprchy neměla a nic se nestalo. Mobil a takové věci mě nenapadlo vypisovat.. Ty podprsenky a vložky do podprsenky si vezmi, to tam nedávají… A nepsala jsem věci na cestu domů, ale to uvidíte dle aktuálního počasí a stačí, když to donese partner v den odchodu… plínky látkové nám stačily dvě, jedna pod hlavu a druhá přes sedačku, pak oblečení a deka na přikrytí (zabalení) mimi v sedačce…
Jo a vlhčené ubrousky tam nedávají, takže ty si vezmi, pokud je chceš používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
4.9.11 10:25

Petru, kdy jsi rodila u Apoli a kde? Nám totiž dávali těch plen 10 a to loni… Mastičku jsme dostaly každá svou v malém kalíšku a společný byl jen olejíček a sprchový gel a tělové mléko… a my měly super sestavu maminek, tak jsem neměla problém používat společné… a dudlík nám teda nepůjčili, naopak jsem hnala babičku pro dudlík do lékárny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
4.9.11 10:45

Já rodila v červenci, plen 5. V nouzi by asi dali i další - když jsem šla na měření teploty na dětský box, tak přebalili do jejich.
Dudlíky- na dveřích bylo napsáno, že půjčují na jeden den, pak si mají maminky zajistit vlstní, sterilizují 3× denně - 8, 13, 20:00.
Kremy na zadek každý svůj. Ostatní kosmetika společná Johnson.
Látkové pleny. Vydávali jen na požádání. Takže při každém poblití se muselo letět na dětský box pro čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
4.9.11 10:45

Ahoj,
já rodila u Apolináře letos v červnu. To co píšou na stránkách je dostačující.. Toaletní papír a vložky jsou k dispozici. Stačí ti jednorázové kalhotky. Mě se osvědčili síťové ze zdravotních potřeb, jakoby s nohavičkou. Měla jsem i z DM takové hezké, ale ty houby držely! Jinak doporučuju tmavší ručník. My doma používáme bílé, ale jak po porodu jdou očistky a krvácíš, tak i když vylezeš ze sprchy a utřeš se, tak můžeš ručník zašpinit, a pak je to hrozné, ručník flekatý :( no a suš ho tam někde :)) Pro mimi, jsme dostali kosmetiku (líh, olejíček, mastičku na prdýlku), každý měl své, takže v pohodě. Ale plen jsme dostali jen na první den - cca 10 ks. pak už své. A dudlíky kdo chtěl dostal erární, nebo ti vyvařovali vlastní, takže pohodička ;)
Přeji hodně stěstí při porodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
4.9.11 10:52
TeaTereza píše:
Ahoj,
já rodila u Apolináře letos v červnu. To co píšou na stránkách je dostačující.. Toaletní papír a vložky jsou k dispozici. Stačí ti jednorázové kalhotky. Mě se osvědčili síťové ze zdravotních potřeb, jakoby s nohavičkou. Měla jsem i z DM takové hezké, ale ty houby držely! Jinak doporučuju tmavší ručník. My doma používáme bílé, ale jak po porodu jdou očistky a krvácíš, tak i když vylezeš ze sprchy a utřeš se, tak můžeš ručník zašpinit, a pak je to hrozné, ručník flekatý :( no a suš ho tam někde :))

Já si hned ve sprše vrazila mezi nohy vložku, pak se teprve utrřela, oblékla kalhotky s novou vložkou. ručník nezašpiněný :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
4.9.11 10:59
Alpaka píše:
TeaTereza píše:
Ahoj,
já rodila u Apolináře letos v červnu. To co píšou na stránkách je dostačující.. Toaletní papír a vložky jsou k dispozici. Stačí ti jednorázové kalhotky. Mě se osvědčili síťové ze zdravotních potřeb, jakoby s nohavičkou. Měla jsem i z DM takové hezké, ale ty houby držely! Jinak doporučuju tmavší ručník. My doma používáme bílé, ale jak po porodu jdou očistky a krvácíš, tak i když vylezeš ze sprchy a utřeš se, tak můžeš ručník zašpinit, a pak je to hrozné, ručník flekatý :( no a suš ho tam někde :))
Já si hned ve sprše vrazila mezi nohy vložku, pak se teprve utrřela, oblékla kalhotky s novou vložkou. ručník nezašpiněný :andel:

No taky varianta… já to zkoušela, a jak jsou ty vložky takové vatové, tak jsem měla pocit, že mi tam pak zůstávají žmolíčky a navíc jsem se s nimi neosušila do sucha :lol: takže radši jsem měla, když jsem se mohla normálně osušit. Ale určitě to jde řešit i takto. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
4.9.11 13:11
Alpaka píše:
Já rodila v červenci, plen 5. V nouzi by asi dali i další - když jsem šla na měření teploty na dětský box, tak přebalili do jejich.
Dudlíky- na dveřích bylo napsáno, že půjčují na jeden den, pak si mají maminky zajistit vlstní, sterilizují 3× denně - 8, 13, 20:00.
Kremy na zadek každý svůj. Ostatní kosmetika společná Johnson.
Látkové pleny. Vydávali jen na požádání. Takže při každém poblití se muselo letět na dětský box pro čistou.

Tak to vám už zkrouhli počet plínek… my jich tedy dostali ještě víc, protože jsem měla mimi po SC u sester asi 16 hodin, než se uvolnilo místo pro mne na oddělení. Ale i tak jsem jich dostala 10. Jen mě to zajímalo, abych věděla, jak je to teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
4.9.11 13:22

všetko už tu zaznelo, ale ešte ma napadá, aby si si určite vzala bepanthen na mazanie bradaviek, mne sa teda hodil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
4.9.11 15:36

Já bych ještě dodala nůž nebo nůžky - píše se to o Apolináři jako evergreen. K večeři dostaneš zatavený salám nebo sýr a všechny pak na něj musí hladově koukat a igelit trhat zubama, aby se do něj dostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
4.9.11 16:36
Alpaka píše:
Já bych ještě dodala nůž nebo nůžky - píše se to o Apolináři jako evergreen. K večeři dostaneš zatavený salám nebo sýr a všechny pak na něj musí hladově koukat a igelit trhat zubama, aby se do něj dostaly.

Vidíš, na to jsem úplně zapomněla, ale máš naprostou pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková