Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Fotku nemám, ale používala jsem matraci, pogumované prostěradlo, deku a klín
Matraci, deku, mantinel, povlečení, vic neni treba. Ja mam treba nebesa, to je desny lapac prachu, kolotoc ho bavil az nekdy po pul roce a spis prekazel kdyz sem ho ukladala, nejake polštáře a plysaky tam nedavej, aby si s tim dite nezakrylo oblicej. Kdyz bys mela blinkaci dite tak muzes koupit ten klin, nekomu misto deky vyhovuje spis pytel, ale to chce zkusit, moje deti v tom být nechtějí. Monitor dechu a kdyz se bonis ze by se procuralo tak gumovou podložku, ale ja nezazila, ze by se mi nektere dite proteklo az na matraci.
@ElisC píše:
Fotku nemám, ale používala jsem matraci, pogumované prostěradlo, deku a klín
hele a ten klin je nutnost? Ja ho totiz nemam a nevim jestli ho mam poridit nebo ne nez se prcek narodi… A funguje pak monitor dechu vubec?
Když se narodil, vyházela jsem ty polštáře, byly jen dekorační.
Dekuju moc za rady. Ještě premyslim o hnizdecku. Využili jste ho? ![]()
@Scara já ho měla už předem a hodil se. Syn se přejídal a zvracel klidně i hodinu po kojení
Monitor to zvládl v pohodě
@Kriss Tina píše:
@Čičorečka a pes tam zustal??
předběhla jsi mě ![]()
@Kriss Tina píše:
@Čičorečka a pes tam zustal??
Ne, odsunula jsem trochu to křeslo, tak už tam neuměl skočit. Smrad jeden ![]()
Monitor dechu zvládal fungovat i s klínem. Určitě je dobré mít dítě ve zvýšené poloze proti ublinkávání, snižuješ riziko SIDS - takže buď mít klín nebo podložit něčím na jedné straně nohy postýlky, čímž se hlavová část postýlky zvedne.
Jinak vždy platí, čím víc krámů v postýlce, tím větší riziko pro dítě.
@Anonymní píše:
Dekuju moc za rady. Ještě premyslim o hnizdecku. Využili jste ho?
Já ano, měla jsem drobounkého nedonošence a věřím, že se mu tam spalo líp. Používala jsem ho tak do půl roku.
Matraci, prosteradlo, mantinel (placaty, ne ten polstarkovy, ten zabira strasneho mista), hnizdecko, rychlozavinku (plenku pod hlavicku), a deku. Klin take - dobre pri ryme, kasli,..pozdeji hnizdecko rozvazane a deku nebo perinku. Ted spi dcera ve spacim pytli s rozdelenyma nohama, nesnese ten klasicky celkovy, kdyz mi prijde chladneji, prehodim deckou. Na spani mame cca 18-20 stupnu. Kdyz ten pytel vyperu, tak spi i pod perinou, ale hodne se odkopava, tak mame spis na noc tepleji a prikryju dekou.
Kazdemu prijde zbytecne neco jineho. Mne treba nebesa, nekomu hnizdecko, ale ja za nej byla rada, dcera v nem byla spokojena a dlouho
kolotoc ji taky bral az pozdeji spis…
Jo a monitor dechu. Hlavne ne zadne polstarky, plysaky,…
Hnizdecko se nam opravdu osvedcilo, dceri je 8m a ma ho stale (rozvazane v nohach), rada se do nej vzdy zavrta
. Plus urcite monitor dechu na prvnich 6 mesicu.
Jen mantinely kolem postýlky u obou holek. A pod bavlněným prostěradlem nepropustné prostěradlo. První dcera spala dlouho v rychlozavinovacce. Když ji koukala nohy, dávala jsem přes ni deku. A časem kojící polštář místo hnízdečka. To vyuzijes i pro sebe na spaní, pak na kojení a pak jako hnízdečko. Druhá dcera mi v noci spí od 2m ve spacím pytli, je větší, donosena. Polštářovy klín mám, ale nedávám, i kdyz je malá blinkaci, mě se z toho sune dolů a pak mám strach, aby ji to nedělalo špatně na zádíčka.
Zdravím holky.
Mohly byste poslat své postýlky pro miminko pro inspiraci? Byla bych za to moc rada. Nevím si rady co koupit a co ne ????????