Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, co doma vy a vaše rodina běžně jíte? A co vaříte? Jíte zdravě, snažíte se vyhýbat éčkům a čtete obaly? Už nevím co s tím, kam se podívám tam škodlivé E. Všude nějaké chemikálie, nevím jak se tomu vyhnout a proto by mě zajímalo jak jste na tom vy. Děkuju za každou odpověď ![]()
Jíme hodně zdravě, etikety už ani nestudju. mám svoje produkty co kupuju dlouhodobě takže koukám jen když tu „mojí“ značku nemají.
@paola white a jaké potraviny např.? ráda bych taky věděla, co mám nakupovat za značky a jakým se vyhnout ![]()
@dudusto jím normálně, etikety sleduju hodně, ale jak u čeho (spousta toho už mám naučeného, takže vím, co kupuju, aniž bych četla). Jinak nekupuju sladkosti, když už, tak kvalitní, spíš peču. Co jde, dělám doma - od salámů až přes zavařeniny a pod.. ![]()
Příspěvek upraven 23.09.13 v 20:13
Zásadně nekupujeme výrobky vyrobené v Polsku, ani maso apod. Etikety čteme, pokud se to hemží éčky, vracíme do regálu. Máme svoje oblíbené potraviny, po kterých saháme automaticky. Většinou je to česká výroba. JInak díky zahradě máme vlastní produkci ovoce a zeleniny, slepice, vajíčka, kuřata a králíky máme taky svoje. Dělám marmelády, protlaky, zavařeniny a všechno co jde zpracovat.
Každé E není „chemikálie“. Etikety studuju. Kupuju základní potraviny, české, nejlépe domácí.
@martina.se píše:
@dudusto jím normálně, etikety sleduju hodně, ale jak u čeho. Jinak nekupuju sladkosti, když už, tak kvalitní, spíš peču. Co jde, dělám doma - od salámů až přes zavařeniny a pod..
Dala bys nějaký recept na salámek? Já umím jen šunku a paštiky ![]()
Jíme normálně běžně, etikety většinou čtu, tak ne všechno projde.
Já nijak moc nestuduju, ale co nesnesu jsou věci z Polska. Takže etikety čtu jen kvůli původu. A u jogurtů koukám, co obsahují. Nekupuju jogurty se zahušťovadly, modifikovaným škrobem a podobně..
@dudusto no to hodně záleží na tom co máš konkrétně na mysli. třeba u mléčných výrobků kupuju jen ty co neobsahují škrob, karagenan. mouku jsem doma nahradila bio špaldovou, mleté si dělám doma, šunku taky, pečivo a sladkosti se taky snažím převážně doma…
@Duckula píše:
Dala bys nějaký recept na salámek? Já umím jen šunku a paštiky
Jíme normálně běžně, etikety většinou čtu, tak ne všechno projde.
Zase se ve mne hnulo černé svědomí
protože máme hospodářství a spoustu věcí vlastních jsem líná těch pár věcí co kupuji řešit, ale je období, zvlášť když se někdy začtu do nějakého článku kdy si nadávám ![]()
Máte vyzkoušený opravdu dobrý recept na domácí rohlíky? zatím se mi nedaří ![]()
Většinou jíme jídlo.
Normálně, vejce a nějaká zelenina od babičky, jinak ze supermarketů, někdy i mražené. Pečivo kupujeme, maso u soukromého řezníka nebo v Glóbusu. Pečivo kupujeme, sladké peču podle prababy, takže z bílé mouky. Jogurty jen opravdový, mléko k nám vozí z farmy.
Doma se snažím vařit a péct zdravě s minimem tuku a cukru. V obchodech čtu etikety a z uzenin kupuji pouze šunku, která má více než 90% masa. Kupujeme kvalitní jogurty, bez škrobu. Na ostatních potravinách studuju hlavně složení a éčka. Nekupujeme věci z Polska ![]()
@stiskoch píše:
Zase se ve mne hnulo černé svědomíprotože máme hospodářství a spoustu věcí vlastních jsem líná těch pár věcí co kupuji řešit, ale je období, zvlášť když se někdy začtu do nějakého článku kdy si nadávám
ono je to hlavně o tom z počátku ty etikety číst, po pár nákupech už budeš vědět, která značka čeho je OK.
z počátku jsem na nákupu strávila moře času, teď už probíhám ![]()