Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Existuje něco, co smírní bolest aftů a nebo aby se nerozšiřovaly??
Malý je nějaký nachazený, k lékaři dojíždíme autobusem, ještě k tomu mám otevřený kočár nechce se mi ho vytahovat v déšti ven, aby mi víc nenachladl.
Doma bohužel nemá ani fialku ani tatum verde. Co poradíte, nějaký heřmánek nebo tak něco a co jíst a nejíst.
Kdyby se to zhoršovala určitě půjdu, zatím má jeden větší na špičce jazyka, děkuji
Ahoj, dobrý by byl ten heřmánek, udělat trochu silnější odvar.
Určitě pozor na ovoce. Asi ani jablíčko bych nedala. Max banán. Ten heřmánek se mi zdá taky super, působ protizánětlivě. Max zkusit potřít mastičkou na zoubky, jestli máš. Ale vše pomůže jen na chvilku, zahojit se to musí samo tak jako tak. Až se dostaneš ven, podpořila bych více immunitu. Vitamín B jako jeden z nejdůležitejších prvků. Synovi a manželovi se často dělají koutky a je to taky z nedostatku toho B-čka. Prostě na to trpí při oslabené imunitě. Stejné je to s afty nebo opary. Tak ať ho to moc netrápí
.
Na afty jsou nejlepší borůvky. Převalovat v puse… Ale ty teď nejsou aktuální
Kanadský nejsou tak účinný. Jinak já slyším afty u dítěte a dělá se mi špatně. Mám to v živé paměti a ještě dlouho mít budu ![]()
Já dělám na střídačku odvar ze šalvěje a z řapíku. Ale hlavně nic kyselého a posílit imunitu, co to půjde.
My zrovna teď proděláváme afty v pusině, už druhý týden, a ne a ne se zahojit.
Fialová vodička nepomohla, tak v lékarně doporučila CITROVITAL gel na dásně pro děti je to i na afty, dáváme to od včerejška a trošku to začalo zabírat,…
Jsou i kapky, a má to více využití,…