Co frčí mezi pohádkami?

4637
26.3.22 02:03

Co frčí mezi pohádkami?

Měli jsme takové vzpomínání na dětství… co vlastně teď frčí u dětí kolem 5 -9 let? (můžete napsat i vy co máte kolem 3 - 5 - ale tam předpokládám, že všechny dosavadní postavičky byly poraženy jakousi tlapkovou patrolou a nic VÍC neexistuje a milují to všichni :lol: :lol: )

Moje neteř, které je teď deset, začala Krtkem, pak jako předškolák milovala Prase Pepu a Ledové království, ve škole milovala Byl jednou jeden život. Vlastně to milovala už jako předškolák. Taky koukala na Návštěvníky. A samozřejmě něco dalšího, co ji zaujalo. Strašně moc jsem ji chtěla pustit Willyho Foga, ale vůbec ji to nezaujalo, nechápu :D

Jenže teď je to samý Netflix…a já se v tom nevyznám. Co je teď cool, co frčí? u tří, pěti a osmiletých? :D Ráda se poučím, Netflix i HBO by nebyl problém, ale je tam teda mega mega výběr.

Uvítám tipy především na něco kvalitního, vkusného, krásného, prostě co by fakt děti neměly minout, pokud se to tedy dá říct o pasivní TV zábavě - ale vy, co TV odmítáte, prosím, nepište to sem a založte si na to jiné téma. Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
26.3.22 02:17

Mam 2 kluky. Tak starsi kdyz byl mensi, cca 2 zacalo to Prasako Pepa, Mickeyho klubik, Tlapkova Patrola, chvilku mezi to vkladal Masu a medveda a tak nejak jsme se probojovali do faze Minecraft a ted frci taky dost Pokemoni (porad nekde shanim karty a vse s Pikachu). Kouka na ne i na Netflixu…
Mladsi se ho tak nejak snazi drzet, protoze co bracha, tak on musi mit taky…tomu jsou 4 roky. Ten taky kouka na Pokemony…
Docela me mrzi, ze vubec nemeli tu fazi Krtecka, nebo Smoulu, vecernicky Kremilek, Rakosnicek, Kata a Skubanek, Maxipes Fik - nic..to je nevzalo vubec…
Aspon ze ty klasicke pohadky pernikova chaloupka, karkulka - povidani, aspon mladsiho to drzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 05:36

Nevím úplně, jestli je něco in. Co frčí. Moje mladší děti se dívají na Déčko. Tam chodí různý mix pohádek. Nepohrdnou pohádkou kreslenou a ani hranou. O víkendu chodí brzo ráno na Nově moje milovaná klasika. Ale to stíhá pouze syn. Dcery si rády přispí. Takže pohádky ráno vůbec nestíhají. Netflix máme. Ale tam si společně pustíme film, když nic jiného není v televizi. Znají i tu pohádkovou klasiku, která patří do mého dětství. Protože to sleduji já. Oni ví, že takový Tom a Jerry, Pat a Mat atd. plno dalších. Že to je moje. Tak pochopitelně se dívají taky. Si to klidně pustím k vaření - kulisu. Nevidím vůbec od linky na televizi, ale poslouchat můžu při nějaké práci doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.3.22 05:38

U nás to začalo Krtečkem, potom další oblíbenec Mickeyho klubík, teď v pěti letech docela Tlapková patrola. To jsou asi ti největší oblíbenci, je to prokládáno kratšími epizodkami zájmu např. o Vampirínu, Piráta Jacka, Maxipsa Fíka, Králíky z klobouku, Byla jednou koťata… Taky se občas smutně podivím, že takový Rákosníček, Příběhy z mechu a kapradí, Příběhy včelích medvídků a další nemají úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.3.22 05:52

@Petája u nás ty české večerníčky frcely také, Spejbl a Hurvínek byl úplně nade všemi :mrgreen:
Ale frceli i Smoulove, Mickeyho klubík atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
26.3.22 06:00

U nás malá začala na Včelích medvídcích, pak Krtek, prasatko Pig a pak má od každé pohádky v oblibě jeden dil😂…jak Křemílek a Vochomůrka jak vařili šípkový čaj…kouká na Jen počkej zajíci, Králíky z klobouku a strašně si oblíbila, ač tomu nerozumí písničky v angličtině CoComelon, JOJO a pod…je jí 3,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15244
26.3.22 06:27

Dceři je 7let, začala tucňákem pingu, to bylo top, pak krteček, masa a medvěd, prasátko pepa, mickeyho klubik, pat a Mar, tlaková patrola. Následně Trolove, ty úplně milovala kolem 4let, pak Ledové království, Toy story, vila Zvonilka, Beruška a černý kocour, Mia a já, ted momentálně je oblíbený divoký Spirit, Harry Potter. Píšu jen ty nejoblíbenější pohádky, samozřejmě koukala na decku i na jiné. Co ale nejvíc frčí u dětí jsou youtuberi, například Nasta, máma v Německu, zuzu TV, Fizzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2034
26.3.22 06:38

Tlapková patrola k nám ještě nedošla… syn 4 roky začal na krtkovi. Na Netflixu rád koukne na ovečku Shaun, Carsonovi, Pat a Mat a Cestu do pravěku, pak doporučuji i jejich přírodovědné pořady o zvířatech, pro děti i dospělé prostě nádhera. Jinak u nás je teď oblíbená pohádka Ať žijí duchové a Jak se budí princezny, pak pouštíme pohádky z archivu Déčka. Chaloupka na vršku, Červíčci, Víla Amálka, Žížaláci.. na youtube Transformák Karel a Statečná autíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
26.3.22 06:38

Dcera 8 let má ráda různé pohádky. Nedávno třeba koukala na film Na vlásku… (Locika). V kině jsme byly na filmu Proměna. To se jí taky moc líbilo. Nebo film Divoký Spirit… a jiné filmy o koních a holkách :lol:.

Líbí se jí i stará Pipi Dlouhá punčocha. A Máša a medvěd.

Jinak dřív se jí líbila Peppa, Krtka má sjeteho celého několikrát, Měla období Káťa a Škubánek, Tarbíci, Bílá paní na hlídání atd…

Nemáme doma televizi, takže vše t YouTube nebo staženo, pokud je u babičky, občas mrkne na déčko…

Jo a chytil ji i Harry Potter. Ale těm posledním dílům moc nerozumí… Spíš ty první…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.3.22 06:48

Kluk ma 2,5 a miluje tlapkovou patrolu, plaminka a čtyř koláky, barbapapu a spongeboba a ještě vláčky chudington a Toma. Takže to u nás pojede další 8 let jo :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
26.3.22 06:51
@Alušáček píše:
Dceři je 7let, začala tucňákem pingu, to bylo top, pak krteček, masa a medvěd, prasátko pepa, mickeyho klubik, pat a Mar, tlaková patrola. Následně Trolove, ty úplně milovala kolem 4let, pak Ledové království,Toy story, vila Zvonilka, Beruška a černý kocour, Mia a já, ted momentálně je oblíbený divoký Spirit, Harry Potter. Píšu jen ty nejoblíbenější pohádky, samozřejmě koukala na decku i na jiné. Co ale nejvíc frčí u dětí jsou youtuberi, například Nasta, máma v Německu, zuzu TV, Fizzi.

Začínali jsme na Tip a Tap. Pak u nás jelo to vytucnene, něco více něco méně a pak další věci, napr. Ninjago. Ale co mě nejvíc překvapilo, je že někdo zmínil Fizzi - to u nás je totiž teď nejoblíbenější. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
26.3.22 06:55
@Sára 1 píše:
Začínali jsme na Tip a Tap. Pak u nás jelo to vytucnene, něco více něco méně a pak další věci, napr. Ninjago. Ale co mě nejvíc překvapilo, je že někdo zmínil Fizzi - to u nás je totiž teď nejoblíbenější. :(

Já to nezmínila, protože to není pohádka ale i u nás Fizzi frčí. A když dcera prohlásí, že by chtěla nějaký Fizziho merch, jdu do kolen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
26.3.22 07:12

Ja mám kluky 3 a 7 let, u toho mladsiho ta tlaková patrola, to je top a v těsném závěsu je hasič Sam a na nic jiného prakticky ani nekouká. Starší sedmiletý už na pohádky nekouká prakticky vůbec, občas zůstane koukat s tím mladším, ale jinak dava přednost spíš normálním filmům jako Harry Potter, Jurský svět (ten je myslím na netflixu i animovaný, tak koukal na ten, ale klidně si pustí i ten normálni), jumanji, ježek Sonic, králíček Petr, hobit, lego příběh, veškeré marvelovky, Star wars (jak ty hrané, tak i ty animované) apod, a nebo si pouští písničky na YouTube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15244
26.3.22 07:18
@Fazulina píše:
Já to nezmínila, protože to není pohádka ale i u nás Fizzi frčí. A když dcera prohlásí, že by chtěla nějaký Fizziho merch, jdu do kolen :lol:

Mě dcera nedávno řekla, víš co je smutný mami, že nemám žádný Fizziho merch :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
26.3.22 07:21

Začalo to krtkem a ten vydržel být in poměrně dlouho, dcera měla také ráda včelku Máju, syn zase pošťáka Peta a statečná autíčka. Prasátko Pepa bavila všechny. Později se to přesunulo na Ledové království, auta, Shreka a ruku v ruce s tím začaly jít i hrané vánoční pohádky jako Tři oříšky pro popelku…atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí