Školka - odmítnutí dítětě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.3.22 17:58

Školka - odmítnutí dítětě

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s následujícím. Kdy může školka odmítnout převzít dítě ze zdravotních důvodů?

Konkrétně mi jde třeba o stav, kdy dcera má trochu rýmu (bílou, neteče jako z kohoutku, jen občas zafrká) a řiditelka nám volá do práce, ať si pro ni přijdeme. Dcera nemá teplotu, nemá zelenou rýmu, nemá záchvaty kašle. Je toto normální? Mně už to přijde skoro jako šikana. Dá se proti tomu nějak vůbec bránit? Když si budeme stěžovat, tak si zasedne na děti. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
23.3.22 18:02

Ano, je to normalni. Moje nejvetsi prani je, aby to zacaly praktikovat vsechny skolky.
Vodova ryma je virova, nejvice nakazliva. Nemocne dite do kolektivu nepatri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 18:06

Nevím, řeším to samé, dítě je nemocné s rýmou dvakrát do měsíce už od října. Pediatr i ORL se mi smáli, že to je normální, takže mě napadlo, dávat ji do školky a až mi ji vyhodí, vzít ji opět k doktorovi, nechat si od nich dát písemně, že je to normální a druhý den ji dát do školky i s tím papírem. Už mě štvou oba, on i školka. Dítěti bude za chvíli předškolák, takže jsem ho upozornila, že tentokrát bude chodit dokud ho nevyhodí a pak rovnou k doktorovi. Ale zase my máme učitelku, co by se na dětech nemstila.

• Citovat
  • Upravit
2169
23.3.22 18:08

Není to normální a kamarádky to už řeší potvrzením od lékaře, že je dítě zdravotně způsobilé navštěvovat školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 18:09
@VitaminC píše:
Ano, je to normalni. Moje nejvetsi prani je, aby to zacaly praktikovat vsechny skolky.
Vodova ryma je virova, nejvice nakazliva. Nemocne dite do kolektivu nepatri.

A proto se mi pediatr směje, když tam s tím „nemocným“ dítětem dojdu a vůbec to neřeší.

• Citovat
  • Upravit
6795
23.3.22 18:23
@Anonymní píše:
A proto se mi pediatr směje, když tam s tím „nemocným“ dítětem dojdu a vůbec to neřeší.

Tak at ti doktor da potvrzeni, ze je dite zdrave a doved ho do skolky. Kde je problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 18:32
@VitaminC píše:
Tak at ti doktor da potvrzeni, ze je dite zdrave a doved ho do skolky. Kde je problem?

Problém by správně měla mít ta školka, která si myslí, že odhaduje zdraví dítěte lépe než doktor s rodiči dohromady a měla by jim po těchto akcích hradit ušlý zisk.

• Citovat
  • Upravit
6795
23.3.22 18:36
@Anonymní píše:
Problém by správně měla mít ta školka, která si myslí, že odhaduje zdraví dítěte lépe než doktor s rodiči dohromady a měla by jim po těchto akcích hradit ušlý zisk.

Ale vzdyt ty sama jsi napsala, ze dite ma rymu dvakrat do mesice, takze skolka to nevyhodnotila spatne. Ma rymu = nepatri k ostatnim detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.3.22 18:37

Ano samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.3.22 18:38
@Anonymní píše:

Směje?

Zmen doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.3.22 18:39
@Mariane.B píše:
Není to normální a kamarádky to už řeší potvrzením od lékaře, že je dítě zdravotně způsobilé navštěvovat školku.

Jeden den dostanou potvrzení, druhy den může být dítě marod.

Skolkove deti prostě marodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 18:40
@VitaminC píše:
Ale vzdyt ty sama jsi napsala, ze dite ma rymu dvakrat do mesice, takze skolka to nevyhodnotila spatne. Ma rymu = nepatri k ostatnim detem.

Lékař ORL, cituji : „To, že má dítě do šesti let stále nudli u nosu, je naprosto normální.“ Ale asi to ty a školka víte líp.

• Citovat
  • Upravit
64978
23.3.22 18:44
@Anonymní píše:
Lékař ORL, cituji : „To, že má dítě do šesti let stále nudli u nosu, je naprosto normální.“ Ale asi to ty a školka víte líp.

no vidíš, a my když byli malí, tak po každé nemoci muselo být potvrzení od lékaře, že už dítě může do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
23.3.22 18:44
@ZustanSeMnou píše:
Jeden den dostanou potvrzení, druhy den může být dítě marod.Skolkove deti prostě marodi.

Naštěstí už to natolik překročilo hranice únosnosti, že některé kamarádky jsou s lékaři domluvené, že přijede do školky a pokud je vše v pořádku, vydá potvrzení okamžitě. Na to konto kamarádky opravdu ve školce vysvětlily, že jestli budou volat zbytečně, na ten ušlý zisk to půjde. Od té doby je klid a volali skutečně jen když problém byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
23.3.22 18:45
@Anonymní píše:
Problém by správně měla mít ta školka, která si myslí, že odhaduje zdraví dítěte lépe než doktor s rodiči dohromady a měla by jim po těchto akcích hradit ušlý zisk.

A ty jsi právě vylezla po třech letech z kterého vesmíru, že netušíš, proč to tak je, a kdo dal školám a školkám tuhle schopnost - co víc povinnost - posuzovat zdraví dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí