Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kaktusanda píše:
Je to normální, že je nemocné a má nudli u nosu ale není zdravé. Naše dr. by nám v takovémto případě žádné potvrzení že je dítě způsobilé jít do školky teda nedala a já bych to po ní ani nechtěla. Dítě má nudli u nosu (tudíž má rýmu) = je nemocné. A myslím si, že doktor tím jak říká, že je normální u dětí když mají nudli u nosu, že je normální, že jsou často nemocné a nechápe proč s ním pořád lítáš k doktorkoj jen kvůli rýmě.
Treba protoze potrebuje ocr ![]()
@Kaktusanda píše:
Tak to bys měla vědět, že ten průhlednější sopl je nejvíc infekční - tedy přenosný.
No, to taky neni pravda, spousta z techto pruhlednych soplu je alergickych ci reakci na neco a ty fakt infekcni nejsou.
@j.a.n.i1 píše:
Treba protoze potrebuje ocr
Pravda, nenapadlo mě to, jsem na řidičáku.
@j.a.n.i1 píše:
No, to taky neni pravda, spousta z techto pruhlednych soplu je alergickych ci reakci na neco a ty fakt infekcni nejsou.
Ty ne, na to ale u nás ve školce požadujou potvrzení z alergologie, u nás jsou to tohle celkem přísný. Ale pokud dítě nemá alergii, což uživatelka na kterou jsem reagovala nepsala, tak tekutá rýma je nejvíc infekční. Aspoň to říkala naše dr. a té věřím.
@lucad77 píše:
Zajímalo by mě, který úřad by toto v reálu řešil, který soud by to soudil. Učitelka řekne, že jí dítě v tu chvíli nemocné přišlo, že měla strach, aby něco nezanedbala, nikdo na světě jí nedokáže opak. A i kdyby ano, tak se pak zase může stát, že se jednou raději nezavolá, když by se zrovna volat mělo, fakt bych chtěla vidět člověka, co si to vezme na triko.
No, ono to spis skonci tak, ze učitelka sice zavola, ale rodic prostě nedorazí… A neudela s tim nic, proste nemuze opustit zamestnani, pripadne se mu vubec nedovola. Taky když jsem byla 100km daleko na jednani, tak proste obratem neprijedu.
@Kaktusanda píše:
Ty ne, na to ale u nás ve školce požadujou potvrzení z alergologie, u nás jsou to tohle celkem přísný. Ale pokud dítě nemá alergii, což uživatelka na kterou jsem reagovala nepsala, tak tekutá rýma je nejvíc infekční. Aspoň to říkala naše dr. a té věřím.
Hele, ja nemam zadnou alergii a reaguju touhle vodovou rymou na vítr, pravidelně trpim na horach a po hodine v teple zahadne mizi, takze ano, pri kazdem prichodu z venku mi tece z nosu a ne opravdu nejsem nemocna.
@j.a.n.i1 píše:
No, ono to spis skonci tak, ze učitelka sice zavola, ale rodic prostě nedorazí… A neudela s tim nic, proste nemuze opustit zamestnani, pripadne se mu vubec nedovola. Taky když jsem byla 100km daleko na jednani, tak proste obratem neprijedu.
Ano, to může být. Ale vyhrožovat nějakým ušlým ziskem je podle mě přitažené za vlasy.
To asi záleží na školce. Manželův syn je zasoplený rýmou už od srpna v podstatě neustále, o zelené to má, kolikrát chudák i krvavé, pokašlává a chodí do školky furt. Tuhle ho ráno exce vzali, přestože celou noc prozvracel
. Akorát nám odpoledne volali, ať si pro něj přijdeme dřív, že ho radši nebudou dávat spát a že ho bolí břicho
. Některé školky to mají zas pro změnu totálně na háku.
Mně přijde, že se z té rýmy u dětí někdy moc dělá, ale co se dá dělat.
@lucad77 píše:
Ano, to může být. Ale vyhrožovat nějakým ušlým ziskem je podle mě přitažené za vlasy.
To mi prijde taky, ale to, ze dotycna dojde k doktorpvi a behem hodiny je zpet ve skolce a to dite tam proste da, to si predstavit umim.
@j.a.n.i1 píše:
To mi prijde taky, ale to, ze dotycna dojde k doktorpvi a behem hodiny je zpet ve skolce a to dite tam proste da, to si predstavit umim.
To já taky. Ale nevěřím té historce, že nějaké kamarádky drží školky v šachu vyhrůžkou, že po nich budou žádat ušlý zisk, když zavolají kvůli rýmě.
@lucad77 píše:
To já taky. Ale nevěřím té historce, že nějaké kamarádky drží školky v šachu vyhrůžkou, že po nich budou žádat ušlý zisk, když zavolají kvůli rýmě.
Já tomu taky nevěřím. Jsou to kecy. Zakladatelka se diví něčemu, co je naprosto normální. Do skolky patří zdravé dítě, ne se soplem. Je to nechutné.
Skolkove dítě už má umět smrkat, tímto ji může držet v šachu školka.
@j.a.n.i1 píše:
Hele, ja nemam zadnou alergii a reaguju touhle vodovou rymou na vítr, pravidelně trpim na horach a po hodine v teple zahadne mizi, takze ano, pri kazdem prichodu z venku mi tece z nosu a ne opravdu nejsem nemocna.
Tak to já reaguju stejně. Taky mi v zimě, venku teče z nosu. Ale přijdu domů, jednou, dvakrát se vysmrkám, nebo si spíš utřu nos a mám klid. To stejné dcera ale já mluvila, vyloženě o té vodové rýmě, která nesouvisí s přechodem ze zimy do tepla a naopak. To si myslím, že normální učitelka pozná, jestli dítěti teče sopl venku, nebo ve školce po příchodu do školky a utře si ho a má klid. Nebo jestli jsou normálně ve školce a dítěti třeba teče sopl celé dopoledne, i po patnáctém utření. To je důležité rozeznávat.
Ale to jde mimo mě, já dceru do školky neposílám s rýmou hlavně kvůli ní, protože jí většinou není při rýmě dobře. Ve školce mají aktivity u kterých se běhá a tak, tak bych měla strach že se jí to rozjede víc než je nutné a místo týdnu bude nemocná třeba 14 dní. Ale to je každého věc a každá školka to má adi jinak. Mám tu výhodu že jsem doma s mladším synem ale ikdyby ne, tak nám by učitelka dceru s rýmou nevzala.
@lucad77 píše:
Ale dyť to by žádná ta vyvrozujici nedotáhla do konce. Ten kdo porušuje je ona. I ten doktor by si to ve finále rozmyslel.
Já teda nevím, ale mě se z názoru, že vodová průhledná rýma NIC není, trochu ježí za krkem. Teď v pondělí jsem dala svoje děti školky, holka mi řekla, že chlapeček, co s ní seděl u oběda, si na ní několikrát kýchnul a hodně mu teklo z nosu. V úterý už byl na nástěnce papír s prosbou učitelek, aby rodiče nedávali nemocné děti do školky, dneska mi holka začala smrkat taky. Zítra zůstává doma. Někdy mám chuť se na to už vykašlat a prostě tam ty svoje nachcípaný dát taky, ale neudělám to. Kvůli ostatním rodičům a dětem a hlavně svýmu dítěti, kterýmu v prvních dnech není úplně dobře. Ale stejně to nechápu a nikdy nepochopím. Pořád se uklidňuju, že až nastoupí příští rok do školy, tak se to zlepší, protože tenhle rok je to s docházkou katastrofa a to jen kvůli rodičům, který dávaj svoje nemocný děti do kolektivu a ještě se mnohdy cítí ublíženě.
@Kaktusanda píše:
Tak to já reaguju stejně. Taky mi v zimě, venku teče z nosu. Ale přijdu domů, jednou, dvakrát se vysmrkám, nebo si spíš utřu nos a mám klid. To stejné dcera ale já mluvila, vyloženě o té vodové rýmě, která nesouvisí s přechodem ze zimy do tepla a naopak. To si myslím, že normální učitelka pozná, jestli dítěti teče sopl venku, nebo ve školce po příchodu do školky a utře si ho a má klid. Nebo jestli jsou normálně ve školce a dítěti třeba teče sopl celé dopoledne, i po patnáctém utření. To je důležité rozeznávat.
Ale to jde mimo mě, já dceru do školky neposílám s rýmou hlavně kvůli ní, protože jí většinou není při rýmě dobře. Ve školce mají aktivity u kterých se běhá a tak, tak bych měla strach že se jí to rozjede víc než je nutné a místo týdnu bude nemocná třeba 14 dní. Ale to je každého věc a každá školka to má adi jinak. Mám tu výhodu že jsem doma s mladším synem ale ikdyby ne, tak nám by učitelka dceru s rýmou nevzala.
To by me zajimalo, jak to rano pri přebírání pozna ![]()
Me to tedy trva dyl, klidně tu hodinu, nez mam klid.