Školka - odmítnutí dítětě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11017
23.3.22 23:59

@Lenka_Hal použij co chceš. Mám manžela, se kterým se dokážeme střídat. Jako je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11017
24.3.22 00:01
@Královna Kosmíru píše:
Ja ji o to poprosila abys věděla s kym mas tu cest kdyz tady tak hysterčíš a vykrikuješ… :jazyk:

Jsem fakt ohromena, pořád to nic nemění na faktu, který je. Já až tak ten výzkumný akademický svět nebaštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
24.3.22 00:03
@Trojlístek píše:
Zato ty co nechají děti doléčit doma „jatro“ jsou.

Moc to hrotíš. Všude to je jine… v cizine to maji jinak.. tak pokud dítěti už neni blbě a nejeví znamky nemoci a bere ATB … jako sorry ale mě takove dítě doma v posteli neleží ale leze po stropě.. ale jestli to tam tak mohou delat tak super Muj syn tedy měl ATB jen jednou a je mu 16,5 let a dcera 5 neměla pouze 1 x 8o při úrazu..
Nekde proste si uvědomuji ze mama musi do prace a tim se posiluje ekonomika. To jen tady v ČR jsou matky 4 roky a více doma a pak je šikanujou ve školkách a pak se muzeme divit, ze tady je diskriminace ohledne výběrových řízení atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11017
24.3.22 00:03
@Lenka_Hal píše:
Obklad na hlavu by pro zacatek stacil. :think:Příspěvek upraven 23.03.22 v 23:59

Děkuji za tvé doporučení. Půjdu raději spát. Protože teď si vlastně myslíš, že jsi nám udělala jasno. A na to pravděpodobně nemám argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
24.3.22 00:05
@Trojlístek píše:
Jsem fakt ohromena, pořád to nic nemění na faktu, který je. Já až tak ten výzkumný akademický svět nebaštím.
??? Tomu moc nerozumim ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
24.3.22 00:08
@Královna Kosmíru píše:
Moc to hrotíš. Všude to je jine… v cizine to maji jinak.. tak pokud dítěti už neni blbě a nejeví znamky nemoci a bere ATB … jako sorry ale mě takove dítě doma v posteli neleží ale leze po stropě.. ale jestli to tam tak mohou delat tak super Muj syn tedy měl ATB jen jednou a je mu 16,5 let a dcera 5 neměla pouze 1 x 8o při úrazu..
Nekde proste si uvědomuji ze mama musi do prace a tim se posiluje ekonomika. To jen tady v ČR jsou matky 4 roky a více doma a pak je šikanujou ve školkách a pak se muzeme divit, ze tady je diskriminace ohledne výběrových řízení atd. :think:

Tak nejak. Ono to opravdu nicemu nepomaha v tomto stavu trcet doma, je to uplne zbytecne. Tot rika veda a vyzkum, tak to asi nemuze byt pravda. :think: No nic, jdu se venovat necemu zabavnejsimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
24.3.22 01:14

Nám zatím dcera ležela při nemoci jen jednou, že jí bylo už fakt blbě, jinak je nemožný ji držet v posteli. Až na to že soplí a chrchlá, tak řádí jako jindy. A prudí, kdy už může zase do školky. Vždycky ji doléčíme, ještě týden necháme doma (na doporučení pedi), než zase jde. No a tak týden max dva ve školce a už to má zase zpátky. Od září fakt každý měsíc. Myslela jsem, že kvůli covidu bude aspoň větší kontrola, aby do školky nechodily nemocné děti, ale očividně ne. Do toho tam neustále spojujou třídy, takže se to nádherně promořuje. Když pak odsávám roční dcerku, která to doma od starší samozřejmě hned chytí, a ona u toho řve jako tur a z očí se jí koulejí velké slzy, tak mám vážně vztek :pocitac: V pondělí jde starší opět do školky a já už předem trnu, co sem přinese tentokrát :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
24.3.22 06:16
@vokishka píše:
@stinga a ty ses doktorky na to OČR ptala? Ja myslim, ze na tohle OČR je.

Asi tak, jednou je to infekcni, ve smyslu přenosné, tak bud ocr da, no a když neda, tak po prichodu ze skolky umeju hlavinku, vycesu a trada druhy den zpet do skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
24.3.22 06:20
@stinga píše:
no tak na vši jsem OˇCR nedostala, viz výše - asi si doktorka myslí, že z 20 dnů dovolené můžu každý měsíc vzít 3dny na odvšivování :pocitac:
příště už o vších ani nemuknu, a zrovna budu hlásit „průjem a zvracení“

A k čemu potrebujes 3 dny na odvsivovani :think: jako chapu 1 den, když to clovek zjisti rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
24.3.22 06:32
@j.a.n.i1 píše:
A k čemu potrebujes 3 dny na odvsivovani :think: jako chapu 1 den, když to clovek zjisti rano.

Dite ma byt tri dny dona, jednim umytim se toho nezbavis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
24.3.22 07:39
@Trojlístek píše:
Zato ty co nechají děti doléčit doma „jatro“ jsou.

No, me by zajimalo kolik lidi by bxlo tak rozhodnutych dolecovat x dnu, pokud by meli 10 dnubocr na rok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
24.3.22 07:44
@vokishka píše:
Dite ma byt tri dny dona, jednim umytim se toho nezbavis

Tri dny jsou úplně k nicemu, když to precizně vyceses, tak vsi se zbavis a pokud zustanou nejake hnidy, tak ty se vyvyjeji cca tyden, takze 3 dny neresi vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.3.22 07:53

Naše děcka nebývalý nikdy nemocné. Obě se věnují sportu, jsme hodně venku a tak nějak se snažím aby měly jakš takš životosprávu. Ale poslední rok je to děs.
Jedno je furt usoplené, týden je ok, týden soplí, kdybych měla pokaždé zůstat doma já nebo chlap, jsme oba bez práce.
Jenže on to opravdu nosí z té školy, imunitu má podle mudry ok, chodíme s ním na alergologii. To je další věc, začíná jaro, bude soplit až do listopadu.
Jedna jediná věc byla na minulém režimu fajn a to, že ve škole i ve školce jsme měli jednu třídu pro usoplené děti.
Když mě mamka přivedla do školky a řekla učitelce, že jsem nemocná, šla jsem prostě do jiné tridy. Nepamatuju si, že bych byla do deseti let někdy doma s nachlazením, jen s vážnější nemoci, teploty, kašle apod.
Dnes už by tě to systém neprošel z milionu důvodů, ale tenkrát se to tolik nehrotilo a pro pracující rodiče to bylo skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
24.3.22 07:58

Moje doktorka mi řekla, že rýma nemoc není a pokud v hlenech není hnis a nekašle, tak do školky jít může, kdyby byl s každou rýmickou doma, tak to ho můžu ze školky rovnou odhlásit a být s ním doma. Jasně, že když je kašel a horečka, tak školka ne. Já bych to asi řešila potvrzením od doktora, i když moje doktorka mi řekla, že některé školky to mají tak, že neakceptují potvrzení a jedou si podle sebe, dost na pytel, ale stalo se mi, že můj syn měl trochu rýmičku, šla jsem pro něj a jedna holčička tam byla, nudle skoro u krku a nic a jeden kluk tam chodil celý týden s kašlem, v šatne chraptěl a taky nic, tak tomu nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
24.3.22 08:13
@Královna Kosmíru píše:
Jo tak to se ti to dobre radi. :lol:

No jasně, nechodím do práce, tak nevim o čem mluvím :palec: akorát že mám kamarádky co do práce choděj a nemocné děti tam nedávej, všelijak vymýšlej, jak to udělat aby nemuseli na hlídačenku. Ségra si třeba bere jen noční služby (je zdravotní sestra) a pak jsou maminky jako ty, které si myslí, že jsou jediné co musí chodit do práce. Nalifrujou děti se soplama do školky a že nakazej ostatní děti PRACUJÍCÍCH matek, už přece není problém. Nejsi jediná matka co chodí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí