Co je dobré mít doma na Covid

Anonymní
24.11.21 20:45

Co je dobré mít doma na Covid

Prosím o radu. Právě procházíme covidem, zatím jen já, ale to je otázka času, kdy i zbytek rodiny.
Zatím jsem brala jen Paralen na bolest hlavy, ale začínám kašlat…co je dobré doma mít?
Sestřička mi poslala recept na Erdomed a nějaká krátkodobá antibiotika, prý standartní postup pro všechny…ale nevím, no… Čím ještě dovybavit lékárničku?
Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78489
24.11.21 20:49

Když máš Erdomet a atb, tak máš o 90 % víc léků, než většina lidí, kteří covid mají - máte slušnou doktorku :palec:
dobré je užívat vitamín D a zinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 21:09
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Právě procházíme covidem, zatím jen já, ale to je otázka času, kdy i zbytek rodiny.
Zatím jsem brala jen Paralen na bolest hlavy, ale začínám kašlat…co je dobré doma mít?
Sestřička mi poslala recept na Erdomed a nějaká krátkodobá antibiotika, prý standartní postup pro všechny…ale nevím, no… Čím ještě dovybavit lékárničku?
Děkuji moc.

Doktorka z nemocnice říkala, že paralen je na to k ničemu, že Isoprinosine a jemu podobné léky.
Znám 2 lidí oba s britskou - jeden marodil týden a něco s Isoprinosine. druhý 3 týdny s paralenem

• Citovat
  • Upravit
2358
24.11.21 21:22
@Anonymní píše:
Doktorka z nemocnice říkala, že paralen je na to k ničemu, že Isoprinosine a jemu podobné léky.
Znám 2 lidí oba s britskou - jeden marodil týden a něco s Isoprinosine. druhý 3 týdny s paralenem

Isoprinosine a Paralen je ale něco úplně jiného. Paralen snižuje horečku, tlumí bolest. Isoprinosine by měl bojovat s virovým onemocněním, ale jeho účinnost nebyla prokázána, takže bych se tím neřídila. Minimálně bez porady s lékařem a lékárníkem určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
24.11.21 21:28

Obecně na jakékoliv chřipkové onemocnění klasika do lékárničky - Paralen a Ibalgin, lze je střídat. Případně Ataralgin na silné bolesti hlavy. Léky na tlumení suchého kašle - Tussin, Levopront, Stoptussin nebo na předpis Codein. Na podporu vykašlávání jitrocelový sirup, Mucosolvan, nebo na předpis ten Erdomed. Případně něco na nevolnost - černé uhlí, kulíška apod. Ještě mě napadají horké nápoje nebo „grip“ - nejsou špatné, ale nekombinovat. Doplňovat C, D a zinek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 21:31

No právě ty ATB se mi zdají divný… zatím nemám vyzvednuto…ale spíš co je tak vhodné brát, aby se to nezhoršilo…
Dnes už odpadá i manžel…a to se snažíme držet od sebe dál… :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.21 21:39
@prejeta_zaba píše:
Isoprinosine a Paralen je ale něco úplně jiného. Paralen snižuje horečku, tlumí bolest. Isoprinosine by měl bojovat s virovým onemocněním, ale jeho účinnost nebyla prokázána, takže bych se tím neřídila. Minimálně bez porady s lékařem a lékárníkem určitě ne.

Však ano. Paralen je k ničemu jako na obyč horečku je dobrý, ale na covid je k ničemu.
Na covid říkala brát Isoprinosine

• Citovat
  • Upravit
22295
24.11.21 21:42
@Anonymní píše:
Však ano. Paralen je k ničemu jako na obyč horečku je dobrý, ale na covid je k ničemu.

Proč anonym, co je na tom osobního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.11.21 21:43
@Anonymní píše:

bud plácá nebo jsi to blběě pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
24.11.21 21:48

Na covid je nejlepší mít zelenou tečku. Když i přesto člověk onemocní, tak průběh snad bude lehký. Když člověk zelenou tečku nemá, tak má přeci tak dobrou imunitu, že žádné léky nepotřebuje. Na kašel je dobrá cibule s medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 21:50
@mado píše:
Proč anonym, co je na tom osobního?

zdr. informace o rodině

• Citovat
  • Upravit
2358
24.11.21 21:51
@Anonymní píše:

Nepochopili jsme se, nevadí. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 22:14

No a třeba když to večer dráždí ke kašli, jak stéká zadní rýma…co na to? A co dětem, kdyby to taky chytly…

• Citovat
  • Upravit
81500
24.11.21 22:20
@Anonymní píše:
No a třeba když to večer dráždí ke kašli, jak stéká zadní rýma…co na to? A co dětem, kdyby to taky chytly…

kapky do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
24.11.21 23:53
@Anonymní píše:
No právě ty ATB se mi zdají divný… zatím nemám vyzvednuto…ale spíš co je tak vhodné brát, aby se to nezhoršilo…
Dnes už odpadá i manžel…a to se snažíme držet od sebe dál… :,(

já antibiotika nepíšu, je to virové onemocnění, takže to nevyléčí, doporučuji jen léky na horečku - paralen, ibalgin. Na kašel Erdomed. Pokud se stav nelepší, zvu pacienty do ordinace a normálně je vyšetřím. Já sama covid měla, za celou dobu jsem užila snad 2 tablety paralenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí