Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Když máš Erdomet a atb, tak máš o 90 % víc léků, než většina lidí, kteří covid mají - máte slušnou doktorku ![]()
dobré je užívat vitamín D a zinek
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Právě procházíme covidem, zatím jen já, ale to je otázka času, kdy i zbytek rodiny.
Zatím jsem brala jen Paralen na bolest hlavy, ale začínám kašlat…co je dobré doma mít?
Sestřička mi poslala recept na Erdomed a nějaká krátkodobá antibiotika, prý standartní postup pro všechny…ale nevím, no… Čím ještě dovybavit lékárničku?
Děkuji moc.
Doktorka z nemocnice říkala, že paralen je na to k ničemu, že Isoprinosine a jemu podobné léky.
Znám 2 lidí oba s britskou - jeden marodil týden a něco s Isoprinosine. druhý 3 týdny s paralenem
@Anonymní píše:
Doktorka z nemocnice říkala, že paralen je na to k ničemu, že Isoprinosine a jemu podobné léky.
Znám 2 lidí oba s britskou - jeden marodil týden a něco s Isoprinosine. druhý 3 týdny s paralenem
Isoprinosine a Paralen je ale něco úplně jiného. Paralen snižuje horečku, tlumí bolest. Isoprinosine by měl bojovat s virovým onemocněním, ale jeho účinnost nebyla prokázána, takže bych se tím neřídila. Minimálně bez porady s lékařem a lékárníkem určitě ne.
Obecně na jakékoliv chřipkové onemocnění klasika do lékárničky - Paralen a Ibalgin, lze je střídat. Případně Ataralgin na silné bolesti hlavy. Léky na tlumení suchého kašle - Tussin, Levopront, Stoptussin nebo na předpis Codein. Na podporu vykašlávání jitrocelový sirup, Mucosolvan, nebo na předpis ten Erdomed. Případně něco na nevolnost - černé uhlí, kulíška apod. Ještě mě napadají horké nápoje nebo „grip“ - nejsou špatné, ale nekombinovat. Doplňovat C, D a zinek. ![]()
No právě ty ATB se mi zdají divný… zatím nemám vyzvednuto…ale spíš co je tak vhodné brát, aby se to nezhoršilo…
Dnes už odpadá i manžel…a to se snažíme držet od sebe dál… ![]()
@prejeta_zaba píše:
Isoprinosine a Paralen je ale něco úplně jiného. Paralen snižuje horečku, tlumí bolest. Isoprinosine by měl bojovat s virovým onemocněním, ale jeho účinnost nebyla prokázána, takže bych se tím neřídila. Minimálně bez porady s lékařem a lékárníkem určitě ne.
Však ano. Paralen je k ničemu jako na obyč horečku je dobrý, ale na covid je k ničemu.
Na covid říkala brát Isoprinosine
@Anonymní píše:
Však ano. Paralen je k ničemu jako na obyč horečku je dobrý, ale na covid je k ničemu.
Proč anonym, co je na tom osobního?
@Anonymní píše:
bud plácá nebo jsi to blběě pochopila
Na covid je nejlepší mít zelenou tečku. Když i přesto člověk onemocní, tak průběh snad bude lehký. Když člověk zelenou tečku nemá, tak má přeci tak dobrou imunitu, že žádné léky nepotřebuje. Na kašel je dobrá cibule s medem.
@mado píše:
Proč anonym, co je na tom osobního?
zdr. informace o rodině
@Anonymní píše:
Nepochopili jsme se, nevadí. ![]()
No a třeba když to večer dráždí ke kašli, jak stéká zadní rýma…co na to? A co dětem, kdyby to taky chytly…
@Anonymní píše:
No a třeba když to večer dráždí ke kašli, jak stéká zadní rýma…co na to? A co dětem, kdyby to taky chytly…
kapky do nosu
@Anonymní píše:
No právě ty ATB se mi zdají divný… zatím nemám vyzvednuto…ale spíš co je tak vhodné brát, aby se to nezhoršilo…
Dnes už odpadá i manžel…a to se snažíme držet od sebe dál…
já antibiotika nepíšu, je to virové onemocnění, takže to nevyléčí, doporučuji jen léky na horečku - paralen, ibalgin. Na kašel Erdomed. Pokud se stav nelepší, zvu pacienty do ordinace a normálně je vyšetřím. Já sama covid měla, za celou dobu jsem užila snad 2 tablety paralenu.
Prosím o radu. Právě procházíme covidem, zatím jen já, ale to je otázka času, kdy i zbytek rodiny.
Zatím jsem brala jen Paralen na bolest hlavy, ale začínám kašlat…co je dobré doma mít?
Sestřička mi poslala recept na Erdomed a nějaká krátkodobá antibiotika, prý standartní postup pro všechny…ale nevím, no… Čím ještě dovybavit lékárničku?
Děkuji moc.