Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Podle par. 48 zakona o nem. pojisteni ma prednost nemocneska pred ocr. Nicmene otazkou je, kdo to kdy zkoumal, pokud nemocenskou odmitnes.
Takže když jsem pozitivní, nemůžu mít očr? To mě napadlo teď, že by to asi bylo výhodnější…ale dr už poslala neschopenku zaměstnavateli…myslela jsem, že by se na mě vztahoval ten příspěvek, ale to mi nikdo ještě nedokázal odpovědět… spíš říkají, že je to jen pro ty, co ještě nemají Covid a musí být v karanténě…tak já nevím…
@Anonymní píše:
Takže když jsem pozitivní, nemůžu mít očr? To mě napadlo teď, že by to asi bylo výhodnější…ale dr už poslala neschopenku zaměstnavateli…myslela jsem, že by se na mě vztahoval ten příspěvek, ale to mi nikdo ještě nedokázal odpovědět… spíš říkají, že je to jen pro ty, co ještě nemají Covid a musí být v karanténě…tak já nevím…
Ale můžeš mít OČR. Ale pokud jsi si již nechala napsat neschopenku, tak smolík.
Tak ta by asi šla zrušit ne…nebo ukončit a přejít na ošetřovné…nebo ne?
Tak já se zdovolením připíchnu. Řeším podobný problém, od pondělí mám OCR na syna, včera jsem ale zjistila že i já jsem pozitivní. Tak teď nevím, zda až mi skončí OCR jít na neschopenku, nebo jestli by mě dětská doktorka napsala OCR na dceru (ta je zatím negativní) která musí být zase 14 dní semnou v karanténě.
Někde jsem četla že ten příspěvek na karanténu už je schválený, ale nevím zda se bude stahovat i na OCR nebo jenom na neschopenku… ![]()
@Svistice píše:
Ale můžeš mít OČR. Ale pokud jsi si již nechala napsat neschopenku, tak smolík.
No, oficiálně nemůže. To, že to povětšinou projde a nikdo to neřeší, je věc druhá.
Problém je ten, že jak budeš doma dýl jak 14 dní tak už OČR není výhodné. Já jsem např. začala s OČR - první byla karanténa u dcery a jak se zjistilo, že je zdravá a já nemocná, tak jsem přešla na neschopenku.
@Aspera píše:
Problém je ten, že jak budeš doma dýl jak 14 dní tak už OČR není výhodné. Já jsem např. začala s OČR - první byla karanténa u dcery a jak se zjistilo, že je zdravá a já nemocná, tak jsem přešla na neschopenku.
Očr má být přece 80%po celou dobu karanteny…i víkendy
@Anonymní píše:
Očr má být přece 80%po celou dobu karanteny…i víkendy
Má, ale zatím není.
Jsem Covid pozitivní. Děti předškolního věku a manžel jsou v karanténě.
Mohu si jako Covid pozitivní osoba vzít OČR na děti, které kvůli mě musely zůstat v karanténě? Mělo by to být zase 80%…
Nebo musím mít neschopenku? Bude se na mě v tom případě vztahovat příspěvek IZOLAČKA?
Co manžel… musí mít také neschopenku a bude mít nárok na izolačku?
Jak by bylo nejlepší to doložit, abychom měli co nejmenší újmu na příjmu?
Děkuji.