Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Každý ma jiný průběh. Někdo o tom ani neví, jiný je „nachlazený“ a jiný v nemocnici, nebo v márnici.
Takových diskuzí je tady mnoho, stačí si vyhledat.
Jezisi proc zakladas dalsi diskuzi? Je jich tu uz na tohle tema bilion
kazdy to ma jinak, ja treba prubeh jako chripka plus ztrata cichu…
Vím přesně, kde jsem to chytla (ale spojila jsem si to samozřejmě až zpětně). Šest dní mi „bylo zvláštně“ - byla jsem taková unavená, občas se mi jako když zamotala hlava, ale jinak nic. Připisovala jsem to něčemu úplně jinému než možnému covidu. Sedmý den jsem ztratila čich, takže to bylo už jasné a jela jsem na test. Osmý a devátý den mi bylo nejhůř, to jsem opravdu proležela den v posteli a chodila jen na WC. Obrovská únava, bolest hlavy a očí. Pak už se to lepšilo, od nějakého 11.dne už jsem chodila ven na zahradu a postupně začala s lehčími pracemi (zrovna začínalo jaro, tak mi to nedalo se jen válet v posteli
). Kašel jsem měla jen mírný, nic strašného, teplotu vůbec (teda já jsem se ani neměřila, takže vlastně nevím).
@Anonymní píše:
Máte zkušenost s covidem? Jaký byl u vás průběh? Já zatím čekám na potvrzující PCR, ale téměř s jistotou mohu říct, že je to ono..
V pátek večer únava, škrábání v krku, v sobotu bolest hlavy jakoby za očima, v čelní části hlavy, únava, zvýšená teplota 37,5.
V neděli o něco lepší, večer zase teplota… udělala jsem si antigenní test-pozitivni, přidal se trochu kašel, Hned jsem si rezervovala termín PCR, který se zřejmě uvolnil, naštěstí hned dva dny po antigennu.
Pondělí-občas suchý kašel, únava, bolest hlavy a za očima Úterý-PCR test, jsem zvědavá, jak vyjde, ztratila jsem čich a skoro i chut…Je to děs…kdyby si člověk nezarezervoval PCR test hned v tu neděli, když vyšel pozitivní antigen, dostala bych se na PCR až někdy příští týden…je to narvané, a to už by test asi zase vyšel negativní…
Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál, doufám, že se to více nezhorší.
Nevysel by negativni, ja mela pozitivni test 17.den od prvnich priznaku, uz tyden jsem byla bez potizi. Nekdo ho ma pozitivni i tydny.
Manžela to na měsíc položilo. Neustupující horečky (trvaly 3 týdny
) noční pocení, kašel, bolest svalů, kloubů, šílená bolest hlavy.. Ten kašel se ho držel celý měsíc, blbě se mu dýchalo, každou noc jsem premejslela jestli volat sanitku nebo ne, co už je špatný a co ještě ne.. On teda zásadně odmítal někam jet, takže jsem se prostě jen modlila a vyležel se z toho. Já ani naše tři děti jsme to nechytly, nebo o tom nevíme. Na testech byl jen manžel. Teď už jsme očkovaní - hlavně z toho důvodu, že už tohle nikdy nechci zažít, ten strach.
Proboha 37,5 - tomu říkáš teplota??? A vážně si myslíš, že pokud je to kovid, tak že za týden budeš mít PCR negativní. Nechci strašit, ale u kovidu bude teplota spíš přes 38 a trvání tak dva týdny.
Mě nebylo nic, přišel mi z PCR pozitivní výsledek, tak jsem řekla, že je to blbý a šla jsem si zakouřit. No, trochu mě škrábalo v krku, ale opravdu nic víc.
Já už přes týden ležím s covidem. Začlo to lehkým pokašláváním. Nejhorší je nyní ten suchý dávivý kašel, jinak jsem měla asi tři dny teplotu 38 a rýmu. Od včera mám hrozné bolesti nohou, od kyčlí až dolů.. to jsem ještě nezažila, je to hrozná bolest jako když si člověk skripne nerv
musím si několikrát za den vzít paralen na bolest, abych si ulevila… Doufám, že to přejde a nebude to dlouhodobějšího rázu…
Máte zkušenost s covidem? Jaký byl u vás průběh? Já zatím čekám na potvrzující PCR, ale téměř s jistotou mohu říct, že je to ono..
V pátek večer únava, škrábání v krku, v sobotu bolest hlavy jakoby za očima, v čelní části hlavy, únava, zvýšená teplota 37,5.
V neděli o něco lepší, večer zase teplota… udělala jsem si antigenní test-pozitivni, přidal se trochu kašel, Hned jsem si rezervovala termín PCR, který se zřejmě uvolnil, naštěstí hned dva dny po antigennu.
Pondělí-občas suchý kašel, únava, bolest hlavy a za očima Úterý-PCR test, jsem zvědavá, jak vyjde, ztratila jsem čich a skoro i chut…
Je to děs…kdyby si člověk nezarezervoval PCR test hned v tu neděli, když vyšel pozitivní antigen, dostala bych se na PCR až někdy příští týden…je to narvané, a to už by test asi zase vyšel negativní…
Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál, doufám, že se to více nezhorší.